Οξυτοκίνη! Το μυστικό που μας κάνει πιο όμορφες και happy! Τι είναι;

Μετά από μια βόλτα με αγαπημένα σου πρόσωπα επιστρέφεις σπίτι και νιώθεις απόλυτα ευτυχισμένη και απαλλαγμένη από κάθε άγχος! Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση! Ο γιατρός- νευροψυχίατρος, David Servan Schreiber, ο οποίος προσπαθεί επίμονα μας αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι καλύτερη υγεία, εξηγεί…

Αγάπη: το καλύτερο όπλο κατά του στρες
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά! Αγάπη δεν είναι μόνο οι ιστορίες του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας ή του Τριστάνου και της Ιζόλδης. Η αγάπη είναι μια βιολογική ανάγκη και αποκαθιστά φυσικά την ενέργειά μας. Θα ήθελα να εξερευνήσουμε μαζί μερικές από τις εκπληκτικές πτυχές αυτού του συναισθήματος.

Η δημιουργία δεσμών με άλλους ανθρώπους και η αίσθηση συμμετοχής σε μια κοινωνική ομάδα έχουν ιαματική επίδραση στο πνεύμα και το σώμα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν σταθερές σχέσεις με αγαπημένους ανθρώπους και συμμετέχουν στην κοινωνία.

Οι σωματικές ενδείξεις αισθησιασμού και στοργής αυξάνουν στον οργανισμό το επίπεδο οξυτοκίνης, ενός ισχυρού αγχολυτικού μορίου που εκκρίνει ο εγκέφαλός μας και το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πολυάριθμες έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι ερωτικές σχέσεις και η αγάπη είναι εξίσου σημαντικές για τη φυσιολογική και ψυχολογική μας ισορροπία με την τροφή και την άσκηση.

Για καλύτερη ζωή, μην ζείτε μόνοι. Οι στενές σχέσεις με άλλους εξαλείφουν την ένταση, μειώνουν το άγχος και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής.

Read More

And More