(Ούτε) στον ύπνο σου! 8 τρόποι να γίνεσαι πιο όμορφη όσο κοιμάσαι!

Θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται: το γεγονός ότι εσύ κοιμάσαι δεν σημαίνει ότι… κοιμάται και όλο σου το σύστημα! Ίσα- ίσα που ο οργανισμός μας βρίσκεται στο peak της κυτταρικής του ανανέωσης (aka παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου, ελαστίνης κουλουπού) από τις 12 μέχρι τις 4 περίπου. Φαντάσου το κάτι σαν… εσύ να κοιμάσαι και μέσα στον οργανισμό σου να γίνεται ένα party που αντί για αλκοόλ σερβίρονται super δυναμωτικοί και αντιοξειδωτικοί χυμοί! Μάλιστα, οι Αμερικανίδες έχουν βρει και όνομα γι’ αυτό: το αποκαλούν beauty sleep. Και σε αυτό το beauty sleep άρθρο σου δείχνουμε 8 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πέσεις για ύπνο για να ξυπνήσεις πιο όμορφη το πρωί (κάτι σαν… παθητική γυμναστική ή, καλύτερα, κοιμήσου εσύ και το beauty σου δουλεύει!).

1. Κοιμήσου σε σατέν μαξιλαροθήκες!

Όταν κοιμάσαι σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες υπάρχει έντονη τριβή μεταξύ της επιδερμίδας σου και του υφάσματος γεγονός που μακροπρόθεσμα θα μεταφραστεί σε μόνιμες ρυτίδες. Προτίμησε, λοιπόν, τις σατέν μαξιλαροθήκες με τις οποίες δεν προκαλείται έντονη τριβή ενώ τα μαλλιά σου θα γλιστρούν πάνω τους και δεν θα μπλέκονται!
Μαξιλάρι €5.99 και σατέν κάλυμμα €19.99 (3).

2. Κοιμήσου ανάσκελα!
“Πιέζοντας το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι, κατά τη διάρκεια του ύπνου, τραυματίζεις το δέρμα σου. Μάλιστα, με την πάροδο του χρόνου, αυτό το τραύμα, επιδεινώνεται προκαλώντας μόνιμες ρυτίδες. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι επειδή η κυκλοφορία του αίματος στο τμήμα του προσώπου που πιέζεται, διαταράσσεται, μπλοκάρεται η ικανότητα του δέρματος να αναπλάθεται”, λέει ο Στέλιος Αγγελίδης, δερματολόγος και Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών.

3. Ενυδάτωση! Ενυδάτωση! Ενυδάτωση!
Για να ξυπνήσεις και το πρόσωπό σου να είναι αναζωογονημένο και ξεκούραστο θα πρέπει να έχεις βάλει το προηγούμενο βράδυ μια κρέμα η οποία να περιέχει υαλουρονικό οξύ. Αυτό που κάνει μεταξύ άλλων το υαλουρονικό οξύ είναι να δεσμεύει το νερό στην επιδερμίδα και μια ενυδατωμένη επιδερμίδα σημαίνει χωρίς ρυτίδες επιδερμίδα! Επίσης, μην ξεχνάς πάντα να βάζεις στα χέρια σου ενυδατική πριν τον ύπνο και να απλώνεις στα χείλη σου lip balm. Α! Και κάτι ακόμη: τα τελευταία ένα- δύο χρόνια υπάρχει αυτό το trend με τις μάσκες ύπνου. Πρόκειται για μάσκες που έχουν στην σύνθεσή τους μαγικά συστατικά σε αυξημένη περιεκτικότητα και είναι ό,τι πρέπει να τις βάζεις μια φορά την εβδομάδα περίπου, πριν από ένα σημαντικό ραντεβού ή μετά από μια πολύ εξαντλητική ημέρα.
Επανορθωτική μάσκα ύπνου Wild Rose του Κορρέ €32.90 (5).

4. Άλλαζε μαξιλαροθήκες συχνά!
Είναι βασικός κανόνας για να μην ξεκουράζεις το όμορφο πρόσωπό σου πάνω σε τόνους βακτηρίων! Άλλαζε, λοιπόν, τις μαξιλαροθήκες σου δύο φορές την εβδομάδα και μην ξεχνάς να τους αλλάζεις την μεριά που κοιμάσαι ανά μέρα.

5. Αγόρασε υγραντήρα και κοιμήσου με αυτόν (εντάξει, όχι όπως ακούστηκε!)
Δεν υπάρχει ούτε μισός άνθρωπος εκεί έξω που να μην έχει ακούσει την ατάκα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα κάνουν καλό. Πράγματι, το νερό ενυδατώνει την επιδερμίδα σου από μέσα αλλά τι γίνεται με εκείνες τις οκτώ ώρες που κοιμάσαι; 1. Θα πρέπει να έχεις πολύ ταλέντο για να μπορείς να πίνεις κανένα ποτήρι νερό όσο κοιμάσαι ταυτόχρονα. 2. Θα πρέπει να πας να αγοράσεις έναν υγραντήρα, να τον βάλεις στο υπνοδωμάτιό σου και να ξυπνάς το επόμενο πρωί super ενυδατωμένη! Είναι ιδανική λύση ειδικά τον Χειμώνα που η επιδερμίδα μας τείνει να ξηραίνεται περισσότερο.

6. Κοιμήσου πάντα με πιασμένα μαλλιά
Είναι καλό όταν κοιμάσαι να έχεις τα μαλλιά σου πιασμένα ώστε να τα απομακρύνεις από το πρόσωπό σου και να μην μεταφέρονται στα μαλλιά σου τα φυσικά έλαια που παράγει η επιδερμίδα σου όλο το βράδυ και που λειτουργούν ως προστατευτικό φιλμ και για τις περιβαλλοντικές επιθέσεις και σου εξασφαλίζουν ελαστικότητα στην επιδερμίδα σου! Αλλά όταν σου λέω πιασμένα μαλλιά δεν εννοώ κάνενα σφιχτό ponytail ή top knot! Αντίθετα, αυτό θα κάνει την ρίζα των μαλλιών σου να εκκρίνει λιπαρότητα κι έτσι το επόμενο πρωί είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσεις με… λαδωμένα (έτσι λέγονται!) μαλλιά! Ένα καλό trick είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου χαλαρά ψηλά με ένα μαντήλι ή με αυτά τα νέα λαστιχάκια που έχουν βγει τελευταία τα οποία μοιάζουν με ελατήριο και δεν σπάνε την τρίχα.
Λαστιχάκι- ελατήριο, Accessorize (1).

7. Κοιμήσου με δύο μαξιλάρια!

“’Οταν είμαστε σε οριζόντια θέση λόγω της βαρύτητας προκαλείται συλλογή υγρών γύρω από τα μάτια με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ένα πρήξιμο στην περιοχή. Αργότερα όμως, όταν ξυπνάμε σιγά σιγά αρχίζει η κυκλοφορία της λέμφου και το πρήξιμο υποχωρεί”, μας λέει η δερματολόγος Άννα Παγούνη. Μια πολύ καλή λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να κοιμόμαστε με δύο μαξιλάρια και σε όχι εντελώς οριζόντια θέση ώστε να μην ξυπνάμε με αυτές τις σακούλες. Α! Και πολύ βασικό είναι να μην καταναλώνεις το προηγούμενο βράδυ πολύ αλκόολ ή αλάτι στο φαγητό. Προκαλείται κατακράτηση, πρήξιμο και άρα σακούλες.

8. Πλύνε οπωσδήποτε το πρόσωπό σου πριν τον ύπνο!
Εννοείται πως απαγορεύεται να πέφτεις για ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ (παρόλο που η πολύ διάσημη Charlotte Tilbury βάφεται ΓΙΑ ΝΑ πάει για ύπνο!) αλλά πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου έτσι κι αλλιώς, ακόμη και αν δεν έχεις κάνει μακιγιάζ το πρωί. Απομακρύνονται οι περιβαλλοντικοί ρίποι, ανοίγουν οι πόροι, το δέρμα αναπνέει καλύτερα και τα ευεργετικά συστατικά της κρέμας που θα απλώσεις μετά θα εισχωρήσουν καλύτερα σε βάθος.
Γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ προσώπου και ματιών και λοσιόν σε ένα Purete Thermale 3 in 1 Vichy (2).

Read More

And More