Περιποίηση σώματος: Τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να υποδεχτείς την Άνοιξη με λαμπερό δέρμα

Λίγο πριν την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα και αφού έχεις τελειώσει με τα ψώνια και τα δώρα στα βαφτιστήρια σου ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με το δέρμα σου. Και δεν αναφέρομαι στο πρόσωπο γιατί είμαι σίγουρη πως το έχεις ήδη κάνει. Τι γίνεται όμως με το σώμα; Κατά τη διάρκεια του χειμώνα περιορίστηκες στο καθημερινό ντους και την ενυδάτωση. Η απολέπιση ήταν μάλλον σπάνια ενώ όσο αφορά στο dry brushing ούτε συζήτηση. 

Αυτό που θέλω από εσένα σήμερα είναι αρχικά να χαλαρώσεις και να προσφέρεις στο δέρμα του σώματός σου την προσοχή που του αξίζει. Είναι πιθανό να φορέσεις το αγαπημένο σου off shoulder μπλουζάκι ή τα ψηλοτάκουνα σανδάλια σου και αυτό σημαίνει πως πρέπει το δέρμα σου να είναι λαμπερό και super απαλό. Και θα το πετύχεις αν ακολουθήσεις τους βασικούς κανόνες. Ξεκινώντας από ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο. Είναι σπάνιες οι φορές που καταφέρνεις να μείνεις στη μπανιέρα σου για περισσότερα από 10 λεπτά αλλά πίστεψε με αξίζει τον κόπο. 

Ρίξε μερικά χαλαρωτικά έλαια ή άλατα, κλείσε τα μάτια και σκέψου το τριήμερο που πλησιάζει. Κι αν συνεχίζεις να ξυρίζεις τα πόδια σου είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνεις. Οι πόροι έχουν ανοίξει και η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να απλώσεις μικρή ποσότητα conditioner ώστε να απαλύνεις το δέρμα και να αποφύγεις τους ερεθισμούς. 

Αφού ταμπονάρεις το σώμα με μια απαλή πετσέτα ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσεις τη βούρτσα σώματος που έχεις στο μπάνιο σου εδώ και καιρό. Κάνεις μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο τονώνεις την κυκλοφορία, απομακρύνεις τις τοξίνες και ταυτόχρονα γίνεται φυσική απολέπιση. Θα συνειδητοποιήσεις αμέσως μετά πως το δέρμα σου είναι πιο απαλό από ποτέ. 

Αν πάλι δεν έχεις την ειδική βούρτσα θα ακολουθήσεις το κλασική και αγαπημένη διαδικασία με το scrub. Καλό είναι να επιλέξεις ένα με δροσερό άρωμα από φρούτα που θα σου φτιάξει τη διάθεση. Σε νωπό δέρμα απλώνεις με τα δάχτυλα σου το προϊόν απολέπισης. Κάνεις μασάζ με απαλές κινήσεις ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Το δέρμα σου με μιας γίνεται απαλό, λαμπερό και φίνο. . 

Σειρά έχει η ενυδάτωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πιο αποτελεσματικό να απλώνεις την κρέμα σώματος σε νωπό και όχι απόλυτα στεγνό δέρμα. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί στο μέγιστο. Θα σου προτείνω να επιλέξεις μια φόρμουλα με υφή ελαίου που θρέφει το δέρμα και του χαρίζει τέλεια λάμψη. Από εδώ και στο εξής άλλωστε ένα λάδι σώματος είναι η καλύτερη λύση. Αν δε, ετοιμάζεσαι για έξοδο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια φόρμουλα με απαλό shimmer στη σύνθεση της. 

Παράλληλα είναι η καλύτερη στιγμή να αποκτήσεις διακριτικό sun-kissed χρώμα στο δέρμα και θα το πετύχεις με το self tan φυσικά. Θα το απλώσεις μετά το scrub και αφού έχεις στεγνώσει εντελώς η ενυδατική κρέμα. Σε αυτή την περίπτωση αποφεύγεις το λάδι ώστε να μην δημιουργηθούν λεκέδες. 

Μην ξεχνάς τα πόδια: Ακόμη κι αν έχεις κάνει ήδη πεντικιούρ μια μάσκα είναι πάντα καλοδεχούμενη. Αν πάλι δεν έχεις μπορείς να απλώσεις μια γενναία ποσότητα βαζελίνης δίνοντας έμφαση στις φτέρνες. Τυλίγεις τα πόδια σου με διάφανη μεμβράνη ξαπλώνεις, και την αφήνεις να δράσει για μισή περίπου ώρα. Ξεπλένεις με άφθονο κρύο νερό και το δέρμα σου είναι πιο απαλό από ποτέ. 

 

Read More

And More