Πίσω στα βασικά! 10 απλοί κανόνες για πεντακάθαρη επιδερμίδα!

Ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου; Μια φορά αρκεί; Μήπως είναι μύθος ότι αν σπας τα σπυράκια σου θα γεμίσεις; Είμαι σίγουρη ότι στα παραπάνω απλά ερωτήματα, η καθεμία από εσάς έχει και μια διαφορετική απάντηση να δώσει! Κι όμως, τα πράγματα στην περιποίηση του προσώπου μας είναι πολύ απλά! Και λέω να τα θυμηθούμε και να ξεκινήσουμε από Δευτέρα… όχι δίαιτα, αλλά έναν σωστό τρόπο να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας τηρώντας τους παρακάτω 10 απλούς κανόνες! Γιατί στο κάτω κάτω, καμιά μας δεν θέλει να κυκλοφορεί με σπυράκια και ατέλειες!

1. Καθαρές δουλειές!
Είναι πολύ βασικό να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα, δηλαδή πρωί και βράδυ. Αν γυμνάζεσαι κάνε το ίδιο ακριβώς μετά την γυμναστική. Προτίμησε καθαριστικά σαπούνια με ουδέτερο PH που δεν θα σου δημιουργούν την αίσθηση τραβήγματος και σκούπισε καθημερινά με χαρτί κουζίνας και όχι πετσέτα. Είναι εστία μικροβίων. Και φυσικά, πριν πλύνεις το πρόσωπό σου, πλύνε και τα χέρια σου. Δεν θέλεις να μεταφέρεις τα μικρόβια από τα χέρια στο πρόσωπο. Σωστά;

2. Μην σπας τα σπυράκια σου!
Ξέρω πως είναι ακατόρθωτο, κάποιες φορές και χαλαρωτικό! Αλλά πες όχι! Απαγορεύται να σπάμε τα σπυριά μόνοι μας γιατί αυτό μπορεί να εξαπλώσει την μόλυνση και να αφήσει χειρότερο σημάδι. Ο καθαρισμός επιτρέπεται μόνο από εξειδικευμένο δερματολόγο όταν το πρόσωπο έχει φλεγμονή και από αισθητικό όταν δεν έχει φλεγμονή. Και αυτό είναι εντολή! Όχι κανόνας!

3. Κι αν το κάνεις…
Ok! Μπορεί να μην σε έπεισα με το αυστηρό μου ύφος και να το έκανες (στο κάτω κάτω σε όλες μας έχει συμβεί). Πήγαινε στο φαρμακείο ή σε ένα κατάστημα καλλυντικών και ζήτησε ένα προϊόν τοπικής αγωγής για τα σπυράκια. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ το Tea Tree Oil της Body Shop. Αν και η μυρωδιά του δεν είναι τόσο ευχάριστη, αξίζει τον κόπο!

4. Κινήσου στα βασικά
Μην μπερδεύεσαι με πολλές και διαφορετικές κρέμες! Αν έχεις σπυράκια ή η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ. Δώσε στην νέα σου κρέμα ένα διάστημα έξι εβδομάδων μέχρι να δεις αποτέλεσμα. Αν δεν δεις, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς έναν δερματολόγο και να σου προτείνει κάτι άλλο.

5. Oil free συνθέσεις
Αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή αναζήτησε πάντα την ένδειξη oil free στις συσκευασίες των προϊόντων που θα επιλέξεις. Φόρεσε πάντοτε ενυδατική πρωί και βράδυ.

6. Προσοχή στην ποσότητα!
Αν χρησιμοποιείς προϊόντα για ακμή να είσαι πάντα φειδωλή στην ποσότητα και να ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν το παρακάνεις το πρόσωπό σου θα αφυδατωθεί και πιθανότατα να του προκαλέσεις και κάψιμο. Και ποτέ μην ξεχνάς να φοράς από πάνω την ενυδατική σου!

7. Χαλάρωσε!
Είναι ευκολότερο να το λες και πολύ δύσκολο να το κάνεις! Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι ορμόνες του στρες αυξάνουν την έκκριση σμήγματος με αποτέλεσμα να φράσουν οι πόροι και να βγαίνουν περισσότερα σπυράκια. Οτιδήποτε σε χαλαρώνει, από την yoga μέχρι το ζεστό μπάνιο ή το sex, κάνει καλό και στην επιδερμίδα σου.

8. Χρησιμοποίησε hands free
Ήξερες ότι η οθόνη ενός touch κινητού μπορεί να είναι εξίσου βρώμικη με την λεκάνη μιας τουαλέτας; Χρησιμοποίησε hands free και μίλησε μόνο από αυτό!

9. Βάλε αντηλιακό Χειμώνα- καλοκαίρι!
Εκτός από τα σπυράκια και οι πανάδες που προκαλούνται από τον ήλιο καταστρέφουν το όνειρο για ένα καθαρό και ομοιόχρωμο πρόσωπο! Από την άλλη, η έκθεσή μας στον ήλιο λειτουργεί συσσωρευτικά. Που σημαίνει ότι αν αύριο βγάλεις μια πανάδα δεν είναι γιατί χθες βγήκες χωρίς αντηλιακό, αλλά γιατί έβγαινες όλα αυτά τα χρόνια. Πάρε τα μέτρα σου!

10. Απόφυγε τα πολλά γλυκά και γαλακτοκομικά
Ισχύει το ότι οι σοκολάτες προκαλούν σπυράκια ή μήπως είναι μύθος; Υπάρχουν πολλές μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα δερματολογικά περιοδικά και ορισμένες από αυτές είναι αντικρουόμενες. Άλλες, λοιπόν, ισχυρίζονται πως ναι και άλλες πως όχι. Αυτό στο οποίο καταλήγουν οι δερματολόγοι είναι ότι όχι τόσο η σοκολάτα αλλά τα πολλά γλυκά, δηλαδή τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, έχουν ως αποτέλεσμα τις απότομες ανόδους της τιμής της γλυκόζης στο αίμα και μπορεί να επηρρεάσουν και να οδηγήσουν σε έξαρση. Επιπλέον, κάποιες τελευταίες μελέτες κάνουν λόγο ότι και τα γαλακτοκομικά μπορεί να να επειδυνώσουν μια ακμή ή τα σπυράκια λόγω των πολλών ορμονών που υπάρχουν μέσα. Τουλάχιστον, κατανάλωσέ τα με μέτρο και βάλε στην διατροφή σου πολλά φρούτα και λαχανικά!

Read More

And More