Ποιος είναι ο υποτόνος της επιδερμίδας σου; Τα tricks για να τον ανακαλύψεις

Πλησιάζει και πάλι η εποχή που θα χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου φον ντε τεν. Και είναι σίγουρο ότι δεν είναι εύκολο να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει απόλυτα στον τόνο της επιδερμίδας σου. Σε αυτό ακριβώς το σημείο λοιπόν πρέπει να σου αποκαλύψω ότι πριν επιλέξεις το σωστό προϊόν πρέπει προηγουμένως να γνωρίζεις τον υποτόνο σου. Είμαι σίγουρη ότι έχεις ακούσει ξανά τη συγκεκριμένη λέξη αλλά θέλεις να μάθεις περισσότερα. 

Κι εγώ είμαι εδώ για να σου εξηγήσω τι ακριβώς είναι και πως θα ανακαλύψεις τον δικό σου. 

Υποτόνος και πώς θα τον ανακαλύψεις

Η επιδερμίδα έχει δύο τόνους: Τον επιφανειακό κι εκείνο που βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Είναι πολύ πιθανό και οι δύο να ανήκουν στην ίδια κατηγορία ή και όχι. Που σημαίνει ότι ενδέχεται ο επιφανειακός να είναι θερμός (για παράδειγμα) και ο υποτόνος ψυχρός. Κι αν το επιφανειακό είναι εύκολο να τον μάθεις μιας και τον βλέπεις στον καθρέφτη σου, όσον αφορά στον ¨κρυμμένο” θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μερικά απλά tricks.

  • Αρκεί να κοιτάξεις τις φλέβες σου. Είναι μπλε ή πράσινες;  Αν είναι μπλε ανήκεις στην κατηγορία του ψυχρού υποτόνου. Αν πάλι είναι πράσινες είναι θερμός. 
  • Σου ταιριάζουν περισσότερα τα χρυσά ή τα ασημένια κοσμήματα; Τι σημασία έχει; Κι όμως είναι ένας εξίσου εύκολος τρόπος να μάθεις τον υποτόνο. Αν σε κολακεύουν τα χρυσά έχεις θερμό, αν σου ταιριάζουν τα ασημένια ανήκεις στην κατηγορία του ψυχρού. Στην περίπτωση που και τα δύο δείχνουν τέλεια επάνω σου τότε ο υποτόνος σου είναι ουδέτερος. 
  • Ελέγχεις την περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια. Πιθανότατα πρόκειται για ζεστούς λαδί ή καφέ τόνους που υποδηλώνουν ζεστούς υποτόνους ή γαλαζωπό γκρι που θα υποδηλώνουν ψυχρούς υποτόνους

Θερμός υποτόνος

Ο τόνος του δέρματός σου έχει χρωματικές “νότες” κίτρινου, χρυσού και ροδακινί.  Αυτό σημαίνει ότι το μακιγιάζ με καφέ, χρυσές και χάλκινες αποχρώσεις σε κολακεύει και είναι η πιο safe επιλογή. 

Ψυχρός υποτόνος

Σε αυτή την κατηγορία, μπλε και ροζ στον τόνο του δέρματός σας είναι τα χρώματα που επικρατούν που σημαίνει πως όσο αφορά στο μακιγιάζ κινείσαι στις συγκεκριμένες αποχρώσεις τόσο σε μάτια όσο και ζυγωματικά. 

Κι αν έχεις ουδέτερο υποτόνο;

Ένας ουδέτερος τόνος δεν είναι ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, βρίσκεται ακριβώς στη μέση. Και είσαι τυχερή μιας όλα τα χρώματα είναι ιδανικά για εσένα. Κάθε απόχρωση, ανεξάρτητα από το αν είναι ζεστή ή δροσερή, συμπληρώνει τέλεια τον υποτόνο της επιδερμίδας σας. 

Τι σημαίνουν τα γράμματα C, W, N στις συσκευασίες των φον ντε τεν 

Είναι ο πιο απλός και έξυπνος τρόπος να επιλέξεις το σωστό αφού προηγουμένως έχεις μάθει τον δικό σου υποτόνο. C είναι το αρχικό του Cool που σημαίνει ψυχρός, W είναι το Warm άρα θερμός και το N, Neutral που ανήκει στον ουδέτερο. Τόσο απλά λοιπόν και χωρίς καν να το δοκιμάσεις θα αποκτήσει την σωστή απόχρωση. 

Photos: iStock

 

Read More

And More