Πώς να κάνεις ένα facial στο σπίτι σου σαν να ήσουν στον δερματολόγο (σχεδόν)!

Έχω μανία με τα facials, επισκέπτομαι την δερματολόγο μου κάθε λίγο και λιγάκι για να κάνω διάφορα treatments στο πρόσωπό μου και αν με ρωτάς τι θα μου λείψει τις επόμενες μέρες, είναι αυτά τα treatments στο ιατρείο (Αλίμονο! Τι σόι beauty addict θα ήμουν;). Βεβαίως, από την άλλη οι μέρες αυτές στο σπίτι είναι μια καλή αφορμή για ξεκούραση που θα γράψει τελικά στο πρόσωπό σου και για λίγο extra pampering της επιδερμίδας. 

Με δεδομένο, όμως, ότι το skincare είναι κάτι που κάνουμε ευλαβικά πρωί και βράδυ, η ερώτηση είναι κάπως αναπόφευκτη: τι extra θα μπορούσες να κάνεις για να δεις μεγαλύτερα αποτελέσματα στην φροντίδα της επιδερμίδας σου αυτό το διάστημα; Ένα balm καθαρισμού σε συνδυασμό με ένα flannel που θα έχεις βουτήξει σε ζεστό νερό και θα έχεις στύψει, βεβαίως, μετά είναι μια πολύ καλή αρχή και μετά να κάνεις ένα ενζυμικό peeling (τα ένζυμα είναι πολύ hot αυτή τη στιγμή και είναι ιδανικά για απολέπισης ακόμη και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες). Όμως, γιατί να σταματήσεις εκεί όταν έχεις όλο τον χρόνο δικό σου; Μπορείς να συνεχίσεις με ένα έλαιο και ένα μασάζ προσώπου για βαθιά ενυδάτωση που θα βοηθήσεις να φύγουν οι τοξίνες και έπειτα να κλειδώσεις όλα αυτά τα ευεργετικά που έχουν προηγηθεί με μια υπέροχη κρέμα ενυδάτωσης. Και αν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, είμαστε εδώ γι’αυτό! 

Immortelle Divine Cleansing Balm, L’Occitane, €38.00. Ένα από τα ωραιότερα cleasing balm που θυμίζει αυτά που θα βρεις σε ένα spa είναι αυτό εδώ που μεταμορφώνεται σε ένα τέλειο έλαιο που λιώνει το μακιγιάζ και τους ρύπους. Κάτι ακόμη πολύ απολαυστικό, η υπέροχη και super χαλαρωτική μυρωδιά του που αν κλείσεις τα μάτια σε μεταφέρει σε κάποιο spa. 

 

Luxury Facial Flannel, The Body Shop, €4.00. Το πιο αγαπημένο μου part στα facials (πέρα από το μασάζ) είναι όταν η ζεστή πετσέτα ακουμπάει το πρόσωπό μου. Όμως, εκτός από την χαλαρωτική αίσθηση αυτό το step προσφέρει ουσιαστικά στην επιδερμίδα αφού ανοίγουν οι πόροι λόγω της θερμότητας και γίνεται και μικροαπολέπιση λόγω της τριβής με το ύφασμα. 

 

Foreo Luna 3, €198.00. Μπορεί να μην γίνεται να κλείσεις ραντεβού για βαθύ καθαρισμό αλλά χρησιμοποιώντας αυτή τη συσκευή καθημερινά στο πρόσωπό σου κάνεις όχι μόνο εντατικό καθαρισμό αλλά και μασάζ αφού αυτό το απόλυτο gadget καθαρισμού για το πρόσωπο κάνει 8.000 δονήσεις ανά λεπτό. 

 

 

Yo Glow Enzyme Scrub, Wishful, €23.95. Τα ενζυμικά πήλινγκ είναι πολύ μεγάλη τάση αυτή τη στιγμή αφού τα ένζυμα είναι φυσικά συστατικά που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα χωρίς να προκαλούν ερεθισμό ακόμη και στις ευαίσθητες επιδερμίδες! Απομακρύνοντας δε τα νεκρά κύτταρα βγαίνει προς τα πάνω η νέα επιδερμίδα που είναι πιο λαμπερή και υγιής. 

Έλαιο προσώπου Άγριο Τριαντάφυλλο, Korres. Και περνάμε στα έλαια! Τον χειμώνα η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από πιο πλούσια προϊόντα που κάνουν βαθιά ενυδάτωση και τα έλαια είναι σίγουρα αυτά τα προϊόντα. Το συγκεκριμένο έλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που σημαίνει ότι δίνει instant λάμψη ενώ αν το απλώσεις και κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου με κάποιο ειδικό gadget το αποτέλεσμα θα απογειωθεί αφού αφενός με το μασάζ το προϊόν θα εισχωρήσει καλύτερα και αφετέρου με το μασάζ προκαλεί υπεραιμία, μεταφέρεται οξυγόνο στα κύτταρα και το πρόσωπό σου αποκτά αυτό το ροδαλό αποτέλεσμα! 

Oils of Life Revitalising Facial Oil, The Body Shop, €23.00. Αν δεν έχεις ιδέα πώς να κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου αυτό το gadget είναι το καλύτερο! Απλώς ρολάρεις από το πηγούνι προς τα αυτιά, στα ζυγωματικά, κάτω από τα μάτια και στο λαιμό. 

 

 

Outil Sculptant Gua Sha, Sephora, €38.50. Αν πάλι έχεις ιδέα από facial massage το gua sha είναι το καλύτερο εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις γιατί κάνει το τέλειο λεμφικό. Εδώ μπορείς να κάνεις μια επανάληψη του τι ακριβώς κάνει και ποιες είναι οι κινήσεις

    

Protect & Hydrate SPF30, Skouras Med, €30.40 από €38.00. Είναι απαραίτητο να κλειδώσεις όλα τα ευεργετικά οφέλη των προηγούμενων steps και όλη την υγρασία με μια κρέμα και αυτή εδώ είναι η ιδανική! Πέρα από βαθιά ενυδάτωση χαρίζει βαθιά θρέψη και προστατεύει από τις ακτίνες UVA που διαπερνούν ακόμη και το παράθυρο και φτάνουν στην επιδερμίδα μας για να μας γεράσουν! 

 

 

Read More

And More