Προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών: Πόσο καιρό χρειάζεται να περιμένεις για να δεις αποτελέσματα

Κάθε φορά που επιλέγεις προϊόντα περιποίησης για το δέρμα ή τα μαλλιά το μόνο που θέλεις είναι άμεσα αποτελέσματα. Και κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Ακολουθείς πιστά όλα τα βήματα της καθημερινής ρουτίνας και κοιτάς με προσοχή στον καθρέφτη ώστε να ανακαλύψεις τη βελτίωση. Εξαφανίστηκαν πράγματι οι λεπτές γραμμές από το μέτωπο, είναι λαμπερό το δέρμα σου μετά την απολέπιση, δείχνουν τα μαλλιά σου λεία και άψογα μετά το λούσιμο και το στέγνωμα;

 

Κι αν οι εβδομάδες περνούν κι εσύ δεν παρατηρείς τις αλλαγές που προσδοκείς αρχίζεις πλέον να αναρωτιέσαι; Πόσο καιρό χρειάζεται να περιμένεις; Και σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα έρχονται να απαντήσουν οι experts.
Στη συνέχεια θα δούμε ένα-ένα, τα βασικά προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών κι εσύ θα έχεις πλέον τις απαντήσεις που αναζητάς μια και καλή.

ΜΑΛΛΙΑ

Σαμπουάν
Αρχικά πρέπει να επιλέξεις το σωστό και σε αυτό θα σε βοηθήσει ο κομμωτής σου αφού είναι ο μοναδικός που γνωρίζει την ποιότητα και τις ανάγκες των μαλλιών σου. Στη συνέχεια θα πρέπει να λουστείς τουλάχιστον 6-7 φορές στη σειρά με το ίδιο προϊόν ώστε να καταλάβεις κατά πόσον λειτουργεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τρίχα χρειάζεται το χρόνο της ώστε να προσαρμοστεί στο καινούριο προϊόν και να του αφήσει χώρο να δράσει. Κι αν τα μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα ή κατεστραμμένα από τη συχνή χρήση συσκευών θερμότητας ή τις χημικές επεξεργασίες θα χρειαστεί να περιμένεις ακόμη περισσότερο.

Μάσκα Μαλλιών
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως μετά το λούσιμο. Τα μαλλιά είναι πιο απαλά, λεία, πλούσια ενυδατωμένα και λαμπερά. Κι αν τη χρησιμοποιείς δύο φορές την εβδομάδα, ένα μήνα μετά θα δεις τεράστια βελτίωση στην υφή αλλά και την όψη της τρίχας. Η μάσκα επίσης χαρίζει δύναμη στα μαλλιά κι αν θέλεις ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα καλό είναι να μην υπάρχει ίχνος νερού πριν την εφαρμόσεις. Με αυτό τον τρόπο βοηθάς το προϊόν να εισχωρήσει ευκολότερα στους θύλακες της τρίχας σε αντίθεση με την έντονη υγρασία που το αποτρέπει.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Απολέπιση
Πρόκειται για τα προϊόντα που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζουν σε βάθος το δέρμα και χαρίζουν super απαλότητα και λάμψη. Είτε επιλέγεις χημική είτε φυσική απολέπιση τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εντυπωσιακά. Αμέσως μόλις απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια, η επιδερμίδα φαίνεται φρέσκια και ανανεωμένη. Κι αν επαναλαμβάνεις τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα μέσα σε ένα μήνα θα δεις αλλαγή και στην ποιότητα του δέρματος αλλά και τον τρόπο που λειτουργούν τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης.

Ενυδατικές κρέμες
Ένα ακόμη προϊόν που δίνει άμεσα αποτελέσματα ειδικά αν έχεις επιλέξει φόρμουλα που περιέχει υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη ή shea butter στη σύνθεση του. Το δέρμα δείχνει πιο σφριγηλό και υγιές σχεδόν αμέσως. Η μοναδική περίπτωση που θα πρέπει να περιμένεις 1-2 εβδομάδες είναι με τις φόρμουλες επανόρθωσης και ανάπλασης. Εκείνες δηλαδή που περιέχουν ceramides και έλαια. Από την άλλη, οι κρέμες αντιγήρανσης που περιέχουν την αγαπημένη ρετινόλη θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή. Κι αυτό σημαίνει ένα χρόνο τουλάχιστον κι αυτό επειδή η παραγωγή κολλαγόνου αργεί. Θα πρέπει λοιπόν να παραμείνεις πιστή στη καθημερινή χρήση. 

Photos: iStock

Read More

And More