Ρουτίνα περιποίησης: Είναι η σωστή στιγμή να την αναβαθμίσεις

Κάθε σεζόν ενημερώνεσαι για τις τάσεις σε μακιγιάζ και μαλλιά ώστε να αποκτήσεις τα κατάλληλα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να αντιγράψεις τα νέα make up looks αλλά και να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου για ανανεώσεις το χρώμα ή το κούρεμα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει όμως και με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης; 

Πλησιάζουν η άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτό σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις στην άκρη τα προϊόντα περιποίησης που σε προστατεύουν από το κρύο και να τα αντικαταστήσεις με ελαφριές φόρμουλες που σε κάνουν να νοιώθεις άνετα καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Περιποίηση της επιδερμίδας

Ακριβώς όπως κάνεις και στη ντουλάπα σου όπου αποθηκεύεις τα χειμωνιάτικα ρούχα και τοποθετείς στη θέση τους τα ανοιξιάτικα-καλοκαιρινά, θα κινηθείς και με τα προϊόντα περιποίησης στο νεσεσέρ και το μπάνιο. Κάθε ρουτίνα περιποίησης περιλαμβάνει μια φόρμουλα καθαρισμού, ενυδατική κρέμα και αντηλιακή. Σε περίπτωση που ακόμη και τους επόμενους μήνες, το δέρμα σου παρουσιάζει ξηρότητα καλό είναι να συμβουλευτείς δερματολόγο ή facialist ώστε να σου προτείνει το προϊόν που θα σε βοηθήσεις χωρίς να σε βαραίνει. 

Ας πάρουμε όμως τη ρουτίνα περιποίησης βήμα-βήμα και με τη σωστή σειρά. 

Καθαρισμός: Από εδώ και στο εξής ένα προϊόν σε μορφή τζελ είναι ότι καλύτερο σε σχέση με το γαλάκτωμα ή το balm που ενδείκνυνται για το χειμώνα. Αν συνηθίζεις να δημιουργείς full make up looks με φον ντε τεν και πούδρα θα επιλέξεις ένα νερό καθαρισμού που αφαιρεί τα υπολείμματα και τους ρύπους αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη. 

Ενυδάτωση: Αν παραμένεις σταθερή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς και δεν σε καλύπτουν οι πιο απαλές φόρμουλες υπάρχει λύση. Αρκεί να απλώσεις ένα πιο ελαφρύ στρώμα. Μην ξεχνάς πως το serum που προηγείται της κρέμας επιβάλλεται να περιέχει στη σύνθεση του υαλουρονικό οξύ ενώ ταυτόχρονα μπορείς να αντικαταστήσεις την τονωτική λοσιόν με essence που αφήνει μία ακόμη πιο ανάλαφρη αίσθηση. Τέλος, από εδώ και στο εξής στην καθημερινή σου ρουτίνα μία από τις πρώτες θέσεις παίρνει το αγαπημένο face mist.

Μακιγιάζ 

Και τώρα έρχεται η σειρά του ξεκαθαρίσματος στο νεσεσέρ σου. Αρχικά πρέπει να πετάξεις τα προϊόντα που έχουν λήξει και συνεχίζεις με εκείνα που δεν χρησιμοποιείς ποτέ. Αμέσως μετά ασχολείσαι με το φον ντε τεν και το κονσίλερ που πρέπει να είναι ιδανικά για μέτρια κάλυψη, super ενυδατικά, με απαλή λάμψη και τέλεια για τα nude, pastel ή bronze make up looks που θα υιοθετείς τους επόμενους μήνες. 

Τα highlighter και bronzer έχουν πλέον ρευστή υφή και το blush κρεμώδη που μπορείς να απλώσεις επίσης σε μάτια και χείλη ακόμη και με τα δάχτυλα. Αν αγαπάς το χρώμα και θέλεις να ακολουθήσεις την τάση του καλοκαιριού που θέλει ένταση στα μάτια θα πρέπει να αποκτήσεις την κατάλληλη παλέτα σκιών, ιδανικά με ροζ, πορτοκαλί και πράσινους τόνους με ιριδισμούς. 

Μεγάλη τάση είναι και τα μολύβια ματιών κυρίως σε laventer και φούξια απόχρωση που παίρνουν τη θέση του εμβληματικού eyeliner. 

Κραγιόν και λιπ γκλος: Δύο χρονιά μετά απλώνεις και πάλι στα χείλη το αγαπημένο σου χρώμα. Το ροζ βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθούν ροδακινί και πορτοκαλί. Το μοναδικό προϊόν που μπορείς να κρατήσεις από το νεσεσέρ του χειμώνα είναι το lip balm με χρώμα ειδικά αν αγαπάς το no makeup make up look. 

Το weekend είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ξεκαθάρισμα.  

 

   

 

Read More

And More