Σκέψεις που κάνουμε: μέχρι πόσα μαλλιά που χάνεις είναι φυσιολογικό και πότε πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς;

Κάθε άνοιξη και κάθε φθινόπωρο υπάρχει ένα συγκεκριμένο beauty task που μας απασχολεί: η τριχόπτωση η οποία όταν συμβαίνει τέτοια εποχή κάνει… καριέρα και ως εποχική τριχόπτωση. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις που κάνουμε πάνω σε αυτό. Σκέψεις όπως: γιατί χάνουμε μαλλιά αυτές τις συγκεκριμένες εποχές; Και από πότε πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ;

Έχουμε ανεξάντλητες beauty πηγές και πρόσβαση στους top experts. Μιλήσαμε με τον Νίκο Σουρταγγιά, εκπαιδευτή της Rene Furterer ο οποίος μας έδωσε όλα τα info!

Οι δύο τύποι της τριχόπτωσης που πρέπει να γνωρίζεις!

Την τριχόπτωση την χωρίζουμε σε δύο διαφορετικές κατηγορίες: την προοδευτική ή κληρονομική και την αντιδραστική ή εποχιακή. Η αντιδραστική ή εποχιακή οφείλεται, όπως μαρτυρά η λέξη, στην εποχή. Συμβαίνει συνήθως φθινόπωρο και άνοιξη και αυτό γιατί ουσιαστικά (δεν ξέρω αν είσαι έτοιμη γι’αυτό που θα διαβάσεις!) κατά βάση είμαστε “ζώα”, οπότε θέλουμε να αλλάξουμε το τρίχωμά μας. Πιο συγκεκριμένα, την άνοιξη πρέπει να φύγει το παλιό τρίχωμα και να βγει νέο το οποίο θα μας προστατεύσει από τον ήλιο. Το φθινόπωρο αλλάζει το τρίχωμα και πάλι για να βγει νέα τρίχα, πιο στιλπνή, πιο δυνατή η οποία θα μας προστατεύσει από το κρύο. Οπότε υπάρχουν γενετικά κατάλοιπα που τα κουβαλάμε! Επίσης, η εποχική- αντιδραστική τριχόπτωση έχει να κάνει με το άγχος, το στρεσάρισμα, την κακή διατροφή και επηρεάζει συνήθως τις γυναίκες.

Τριχόπτωση: πώς θα καταλάβεις ότι… την έχεις!

Όπως σου είπα, μια από τις σκέψεις που κάνουμε είναι πόσα μαλλιά είναι φυσιολογικό να χάνουμε και πότε αρχίζουμε να μιλάμε για τριχόπτωση. Μερικά σημάδια που σου δείχνουν ότι έχεις τριχόπτωση είναι τα εξής: κάνεις μπάνιο και στο σιφόνι μαζεύονται πολλές τρίχες, χτενίζεις τα μαλλιά σου και βλέπεις ότι στη βούρτσα μένουν πολλά μαλλιά ή ξυπνάς το πρωί και βλέπεις στο μαξιλάρι αρκετές τρίχες.

Μια φυσιολογική απώλεια είναι 50-100 τρίχες την ημέρα, ωστόσο κι εδώ υπάρχει μια παγίδα. Αν λούζεσαι κάθε τρεις μέρες γιατί αυτή την περίοδο τα μαλλιά σου δεν είναι τόσο λιπαρά και αν αυτές τις μέρες δεν χτενίζεις τα μαλλιά σου, αναπόφευκτα όταν πας να το κάνεις θα απομακρυνθούν και οι παλιές- νεκρές τρίχες, οπότε θα δεις πολλές περισσότερες από ότι αν χτενιζόσουν κάθε μέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις τριχόπτωση, σημαίνει ότι απλώς δεν χτενίστηκες για αυτό το διάστημα!

Γιατί πρέπει να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα!

Θα περνούσαν δύο- τρεις μέρες χωρίς να πλύνεις το πρόσωπό σου και χωρίς να βάλεις κρέμα; Τότε γιατί το κάνεις στα μαλλιά σου; Τα μαλλιά χρειάζονται φροντίδα και με τον ίδιο τρόπο που απλώνεις κρέμα στο πρόσωπο πρέπει να βάζεις και ένα leave-in προϊόν στα μαλλιά σου! Και πρέπει να τα χτενίζεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ώστε να φεύγουν οι νεκρές τρίχες και να βγαίνουν και να αναπτυχθούν ακόμη καλύτερα οι νέες. Το βούρτσισμα διώχνει τις νεκρές τρίχες και βοηθά έμμεσα να βγουν οι καινούριες πιο δυνατές! Σκέψου το: όταν απομακρύνεις τις νεκρές τρίχες δίνεις το χρόνο να αναπτυχθούν οι νέες καλύτερα!

Και δύο last chance info:

1.Το βούρτσισμα είναι για την τρίχα, δεν είναι για το δέρμα. Χτενίζοντας το τριχωτό της κεφαλής, ταλαιπωρείς, δημιουργείς πληγές στο τριχωτό της κεφαλής.

2. Όλες ξέρουμε πως οι γυναίκες στην Ιαπωνία είναι πολύ updated στην ομορφιά και έχουν και όμορφα, δυνατά μαλλιά. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι οι γυναίκες αυτές βουρτσίζουν τα μαλλιά τους ανά μισάωρο σαν τελετουργικό! Και αν έχεις σγουρά ή σπαστά μαλλιά και σου φαίνεται αδύνατο, επένδυσε σε μια χτένα με αραιά δόντια. Έτσι θα πετύχεις αυτό που θέλεις χωρίς να χαλάσεις την φόρμα των μαλλιών σου!

Read More

And More