Τα 4 συστατικά στα προϊόντα περιποίησης που χαρίζουν στο δέρμα τέλεια όψη

Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σου είναι ένας από τους στόχους σου τη νέα χρονιά. Θέλεις να ακολουθήσεις όλες τις συμβουλές της facialist, να παρακολουθείς κάθε νέα τάση και να δοκιμάσεις όσα περισσότερα νέα προϊόντα γίνεται. Παράλληλα έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου να μελετήσεις λιγάκι που σημαίνει να μάθεις λεπτομέρειες για τα συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα που χρησιμοποιείς και αν ενημερωθείς για εκείνα που προτείνουν οι experts ή θεωρούν πως είναι super δραστικά. 

Οι ειδικοί άλλωστε έχουν ήδη αποκαλύψει τα συστατικά που θα συζητηθούν πολύ τους επόμενους μήνες. Κάποια από αυτά είμαι σίγουρη πως τα έχεις ακουστά ή και χρησιμοποιήσει. Κι αν έχεις ευαίσθητη ή με τάση για ακμή δέρμα τότε θα πρέπει να είσαι ακόμη πιο προσεχτική ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς.

Κράτησε λοιπόν σημειώσεις και την επόμενη φορά που θα επιλέξεις μια νέα φόρμουλα διάβασε προσεχτικά τη σύνθεση. 

Bakuchiol: Είναι το εναλλακτικό, της ρετινόλης, συστατικό. Προέρχεται από το φυτό psoralea corylifolia, γνωστό για την έντονη αντιοξειδωτική του δράση και την παραγωγή κολλαγόνου παράλληλα. Το Bakuchiol επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και χάρη στην φυτική του προέλευση είναι ιδανικό ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα μιας και δεν προκαλεί ερεθισμούς και κοκκινίλες ακόμη και τις ημέρες που εκτίθεσαι στον ήλιο περισσότερο απ’ ότι συνήθως.

Σκουαλάνιο: Πρόκειται για την “βελτιωμένη εκδοχή” του σκουαλένιου. Πιο σταθερό, και με μικρότερο μοριακό βάρος προέρχεται συνήθως από σκουαλένιο που εξάγεται από ζαχαροκάλαμο ή ελιές. Και επειδή μιμείται τα φυσικά έλαια του δέρματος, είναι ταιριάζει στους περισσότερους τύπους ακόμη και τα ευαίσθητα ή με πρόβλημα ακμής. Λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας απέναντι στη φθορά που προκαλούν οι ρύποι και διατηρεί την επιδερμίδα ελαστική και πλούσια ενυδατωμένη.

Centella Asiatica: Τελευταία έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για προϊόντα που υποστηρίζουν και αποκαθιστούν τη λειτουργία δερματικού φραγμού του δέρματος. Και ένα από τα συστατικά που τον προστατεύουν η centella asiatica γνωστή και ως tiger grass. Ένα φυτικό συστατικό με αντιφλεγμονώδεις που καταπραΰνει και ανακουφίζει την ευαίσθητη και ξηρή επιδερμίδα.

Μανδελικό Οξύ: Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα δυσκολεύεσαι πολύ να βρεις ένα χημικό προϊόν απολέπισης που είναι συμβατό με τον τύπο σου μιας και τα περισσότερα σου προκαλούν ερεθισμούς. Το μανδελικό οξύ είναι η λύση. Προέρχεται απο πικραμύγδαλα και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα με τον πιο απαλό τρόπο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο άλφα υδροξυ-οξύ, που σημαίνει πως δεν διεισδύει στο δέρμα τόσο βαθιά όσο άλλα, μικρότερα μόρια AHA. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και λιγότερο επιθετικό και επομένως ασφαλέστερο για τα δέρματα με με τάση για ακμή.

Photos: iStock

 

Read More

And More