Τα 5 “όχι” που πρέπει να πεις για να έχεις καλύτερη επιδερμίδα!

Οι πειρασμοί εκεί έξω είναι πολλοί και για να καταφέρεις να πας εκεί που θέλεις πρέπει να πεις διάφορα “όχι”. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που ισχύει παντού. Τα πιο απλά παραδείγματα: για να πετύχεις το σώμα που θέλεις πρέπει να πεις “όχι” στο Netflix και στα γλυκά και για να αποκτήσεις την επιδερμίδα που σου αξίζει θα πρέπει να πεις αντίστοιχα “όχι” σε διάφορους πειρασμούς. Καταγράψαμε τους έξι ποιο βασικούς.

PS: τύπωσε αυτή τη σελίδα και κόλλησέ την στον καθρέφτη σου!

1. Όχι στα πολύ σκληρά προϊόντα καθαρισμού

Ήπιο καθαριστικό gel προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες, Phgys-AC Foaming gel της Aderma

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε, και ειδικά όσες έχουμε λιπαρή επιδερμίδα, είναι να επιλέγουμε πολύ “σκληρά” σαπούνια γιατί έτσι πιστεύουμε ότι καθαρίζουμε καλύτερα την επιδερμίδα μας. Στην πραγματικότητα, όμως, το μόνο που καταφέρνουμε με αυτό είναι να στερούμε από το δέρμα μας τα καλά έλαια που δημιουργούν το υδρολιπιδικό φιλμ με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας και να μας τραβάει και να υπερπαράγει σμήγμα για να καλύψει το κενό. Το σαπούνι που θα επιλέξεις, λοιπόν, πρέπει να είναι ήπιο, να μην χρησιμοποιείς ζεστό νερό και να μην πλένεις το πρόσωπό σου για περισσότερο από ένα λεπτό.

2. Όχι στον ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ

Θα έπεφτες στα καθαρά σεντόνια σου με τα ρούχα που φορούσες όλη μέρα; Όχι! Τότε γιατί κάνεις το αντίστοιχο με την επιδερμίδα σου; Όταν πέφτεις για ύπνο χωρίς να έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ σου είναι σαν να κοιμάσαι με βρόμικα ρούχα. Για τις μέρες που νιώθεις πολύ κουρασμένη (και μόνο τότε!) μπορείς να έχεις πάνω στο κομοδίνο σου μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και να αφαιρείς το makeup σου ενώ έχεις ήδη ξαπλώσει. Αλλά είπαμε, αυτό είναι η εξαίρεση! Σε κάθε άλλη περίπτωση επιβάλλεται το double cleansing.

3.Όχι στο… τηλέφωνο (και θα σου εξηγήσω γιατί)

Apple AirPods, €140.00

Ζούμε στην εποχή που περνάμε τις περισσότερες ώρες μας έχοντας… μάγουλο το κινητό μας! Κυριολεκτικά! Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος μιας και η οθόνη του κινητού μας είναι γεμάτη βακτήρια και ρίπους οι οποίοι μεταφέρονται στο πρόσωπό μας. Τι να κάνεις; Μίλησε με hands free κι επιπλέον μην αγγίζεις το πρόσωπό σου συνεχώς με τα χέρια σου!

4. Όχι στον ήλιο χωρίς αντηλιακή

Είναι η πιο σημαντική συμβουλή που αν την ακολουθήσεις θα μας ευγνωμονείς μια ζωή. Πρέπει να φοράς αντηλιακή ακόμη και τον χειμώνα, ακόμη και όταν βρέχει. Και αυτό γιατί οι ακτίνες UVA (A= Aging/ B= Burning) διαπερνούν τα σύννεφα, φτάνουν στην επιδερμίδα σου και σε γερνάνε χωρίς εσύ να το καταλαβαίνεις. Επίσης, μην παραλείπεις ποτέ να φοράς αντηλιακή και στα χέρια σου ειδικά αν περνάς την μισή σου ζωή στο αυτοκίνητο.

5.Όχι στην ενυδάτωση που σταματά στο πηγούνι!

Gel σμίλευσης λαιμού και ντεκολτέ Μαύρη Πεύκη 3D, Korres

Ο λαιμός μας είναι η πιο παραμελημένη περιοχή. Σκέψου το: βάζουμε την κρέμα μας μέχρι το πηγούνι και ξεκινάμε να βάζουμε το body lotion μας από το ντεκολτέ και κάτω. Ένας έξυπνος τρόπος για να μην αμελείς ποτέ αυτή την περιοχή η οποία μεγαλώνοντας θα πει πολλά για την ηλικία μας, είναι να επενδύσεις σε μια εξειδικευμένη κρέμα για το λαιμό. Έχοντας δώσει τα χρήματά σου, δεν γίνεται να ξεχάσεις ποτέ ξανά αυτή την περιοχή!

 

Read More

And More