Τα AHA είναι το συστατικό που θα δώσουν στην επιδερμίδα σου την τέλεια λάμψη και αυτά είναι τα αγαπημένα μας!

Στην αρχή της εβδομάδας σε μυήσαμε εδώ στον μαγικό κόσμο των ΑΗΑ, το συστατικό που κάνει απολέπιση, διώχνει τα νεκρά κύτταρα και σου δίνει τελικά την απόλυτη λάμψη που θέλεις και που βλέπεις παντού στο instagram. Σήμερα, ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και να μοιραστούμε μαζί σου τα αγαπημένα μας προϊόντα με αυτό το συστατικό. 

Σημαντική σημείωση: προτού επιλέξεις το προϊόν που θες, βεβαιώσου ότι έχεις διαβάσει ακριβώς πώς λειτουργούν αλλά και πώς να τα εντάξεις στην ρουτίνα σου μιας και θέλει ιδιαίτερο χειρισμό, ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ή αν αυτό το διάστημα νιώθεις την επιδερμίδα σου να σε τραβάει, γεγονός που σημαίνει ότι έχει διαταραχθεί ο φραγμός. 

Λοσιόν με AHA

Όπως έχουμε πει, η λοσιόν είναι η πιο λεπτόρρευστη, χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό και είναι ιδανική για τις πιο ανθεκτικές ή και λιπαρές επιδερμίδες αφού λόγω υφής πηγαίνει σε μεγαλύτερα βάθη και έχει ταχεία αποδέσμευση. Βεβαίως, το πόσο δραστικό είναι ένα προϊόν με AHA εξαρτάται και από τον τύπο του (γλυκολικό οξύ, γαλακτικό οξύ κλπ) αλλά και την περιεκτικότητα του προϊόντος. 

Glow2OH Dark Spot Toner, Ole Henriksen, Sephora, €26.50. Ένα πανίσχυρο toner, εμπλουτισμένο με AHA υψηλής δραστικότητας (γλυκολικό και γαλακτικό οξύ) για βελτίωση της όψης των καφέ κηλίδων σε μόλις 7 ημέρες. Το Glow2OH Dark Spot Toner είναι μια πολύ ισχυρή τονωτική λοσιόν προσώπου που δρα στοχευμένα κατά των καφέ κηλίδων, των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, φωτίζει την επιδερμίδα και λειαίνει την υφή της. Αν το task σου είναι οι κηλίδες θα σε βοηθήσει πολύ!

Glow Tonic Exfoliating Toner, Pixi, €14.50. Είναι ένα από τα πιο iconic προϊόντα με ΑΗΑ που είναι ιδανικό για να κάνει απολέπιση, να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να συσφίγγει τους πόρους. Περιέχει γλυκολικό οξύ σε περιεκτικότητα 5%, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό. Χρησιμοποίησέ το κάθε δεύτερο βράδυ. 

Serum, gel και κρέμες με AHA

Pigment spot gel, Skouras Med, €42.00. Αγαπημένο προϊόν των ειδικών, το Pigment Spot Gel είναι ιδιαιτέρως σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει ριζικά την υπερμελάγχρωση, μειώνοντας δραστικά την ένταση και το μέγεθος των σκούρων κηλίδων, ενώ αποτρέπει τη μελλοντική επανεμφάνιση από τις ορμονικές αλλαγές, την έκθεση στον ήλιο και τα “ξεσπάσματα” της ακμής. O συνδυασμός των δραστικότατων συστατικών του μειώνει την ευαισθησία του δέρματος ως προς την ηλιακή ακτινοβολία και διεγείρει τη φυσιολογική δράση του μηχανισμού ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Λόγω της ικανότητάς του να ενεργοποιεί την ανανέωση κυττάρων στην κεράτινη στιβάδα, το δέρμα γίνεται εξαιρετικά απαλό, λαμπερό με ομοιομορφο χρωματικό τόνο. Περιέχει γαλακτικό οξύ και αζελαϊκό οξύ. 

Intensive AHA Peel, Institut Esthederm, €78.00. Ο μοναδικός ορός Intensive AHA Peel Concentrated χαρίζει στην επιδερμίδα ομοιόμορφη χροιά, επαναφέρει τη λάμψη στο δέρμα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, μειώνει την εμφάνιση των πόρων και των λεπτών γραμμών. Το δέρμα λείο, λαμπερό και νεανικό.

Good Genes Glycolic Acid Treatment, Sunday Riley, €56.50. Χάρη στα μικροσκοπικά μόρια γλυκολικού οξέος που εμπεριέχει, το Good Genes Glycolique εισχωρεί πιο βαθιά στην επιδερμίδα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα AHA, διαλύει τους ρύπους που φράσσουν τους πόρους και αποκαθιστά την επιδερμίδα που έχει σκάσει από τον ήλιο, εμφανίζει ατέλειες ή ρυτίδες και έχει θαμπή όψη. Μία χρήση αρκεί για εμφανώς πιο διαυγή και λαμπερή επιδερμίδα στη στιγμή.

Μάσκες με AHA 

Απολεπιστική μάσκα με AHAS και Ένζυμα, Korres. Aπολεπιστική μάσκα προσώπου με τριπλή δράση που καθαρίζει βαθιά την επιδερμίδα και βοηθά στη σύσφιξη των πόρων. Οι κόκκοι από Ρόδι αποτοξινώνουν την επιδερμίδα απο περιβαλλοντικούς ρύπους, τα AHAS και τα ένζυμα αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα, ενώ η λευκή άργιλος και το εκχύλισμα ιτιάς, πλούσιο σε σαλικυλικό οξύ, απομακρύνουν τη λιπαρότητα και προσφέρουν ματ αποτέλεσμα.

       

Cleanance μάσκα απολέπισης, Avene, €15.76. Συμπληρωματική, απορροφητική και απολεπιστική φροντίδα, ειδική για το λιπαρό δέρμα με ατέλειες. Το σύμπλεγμα AHA-BHA, σε συνδυασμό με τα απολεπιστικά σωματίδια,αποσυμφορεί τους πόρους και ευνοεί την εξάλειψη των δερματικών ατελειών. 

 

Read More

And More