Τα skincare μυστικά και tips που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις λαμπερό και υγιές δέρμα τη φετινή χρονιά

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέες συνήθειες. Και αναφέρομαι στην περιποίηση της επιδερμίδας. Τη σωστή ώστε να αποκτήσεις την ωραιότερη και πιο υγιή ever. Κι αν πιστεύεις ότι ακολουθείς την ιδανική ρουτίνα περιποίησης θα πρέπει να σου αποκαλύψω ότι υπάρχουν κάποια μυστικά και tips που αγνοείς. Και δεν το λέω εγώ μόνο αλλά και οι experts. Κράτησε λοιπόν σημειώσεις, ακολούθησε τις συμβουλές και σου υπόσχομαι ότι σε μερικές εβδομάδες το δέρμα σου θα είναι πιο λαμπερό και με την τέλεια υφή που πάντα ήθελες. 

Τι πρέπει να προσέξεις στην ενυδάτωση

Βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα και μπορεί ο καιρός να είναι ακόμη υπέροχος αλλά η θερμοκρασία θα αλλάξει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου και πιο συγκεκριμένα τον φραγμό της από το κρύο. Ακόμη κι αν είσαι σίγουρη πως την ενυδατώνεις σωστά οι δερματολόγοι σε συμβουλεύουν να αποφύγεις τα προϊόντα που περιέχουν άρωμα μιας και δημιουργεί ερεθισμό και κοκκινίλες ακόμη κι αν δεν έχεις ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. 

Μην “πειράζεις” τις ατέλειες-σπυράκια

Αυτό αφορά εσένα που ταλαιπωρείσαι με σημάδια ακμής αλλά και όσες έχουν τη συνήθεια να πειράζουν εκείνο το ενοχλητικό σπυράκι που κάνει την εμφάνιση του τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Το πιθανότερο είναι να το μολύνεις και το πρόβλημα να επεκταθεί ή ακόμη και να μείνει σημάδι. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις το σωστό είναι να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο προϊόν με σαλικυλικό οξύ στη σύνθεση του. Είναι εκείνο που θα μειώσει τον ερεθισμό και θα εξαφανίσει την ατέλεια. Παράλληλα, καλό είναι στο νεσεσέρ σου να υπάρχουν τα ειδικά patches τα οποία τοποθετείς στο σημείο που έχει εμφανιστεί το σπυράκι. Με αυτό τον τρόπο δεν ακουμπάς τα χέρια σου στο σημείο ενώ εκείνο δρα και το αντιμετωπίζει δραστικά. 

Άφησε για λίγο στην άκρη το υαλουρονικό οξύ 

Ναι είναι το διασημότερο συστατικό ενυδάτωση αλλά τον τελευταίο καιρό οι ειδικοί προτείνουν την ουρία που αντιμετωπίζει την ξηρότητα και την αίσθηση τραβήγματος ακόμη πιο αποτελεσματικά. Πρόκειται για ένα συστατικό που τραβάει την υγρασία σαν μαγνήτης και τη δεσμεύει με ασφάλεια. Τόσο οι lotions όσο και οι ενυδατικές κρέμες με ουρία θα σε σώσουν και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποκτήσεις το κατάλληλο προϊόν άμεσα. 

Μην ξοδεύεις υπερβολικά ποσά για αντιγηραντικές ή αντηλιακές κρέμες 

Οι ειδικοί επιμένουν πως μια ενυδατική ή αντηλιακή κρέμα με φυσιολογική τιμή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία για να νοιώσεις ασφαλής. Εκείνο που χρειάζεται είναι να ελέγχεις τα συστατικά ώστε να σιγουρευτείς ότι η συγκεκριμένη φόρμουλα μπορεί να σου χαρίσει την απαραίτητη υγρασία και προστασία. 

Ήρθε η στιγμή να επιλέξεις το σωστό serum με βιταμίνη C 

Το βασικό σου ζητούμενο είναι η φυσική λάμψη της επιδερμίδας και ο μόνο τρόπος να την αποκτήσεις είναι με την καθημερινή χρήση του σωστού ορού με βιταμίνη C. Τον απλώνεις το πρωί και τον συνδυάζεις πάντα με την αντηλιακή σου κρέμα. Ποτέ μόνο του. Το βράδυ χρησιμοποιείς ένα serum με ρετινόλη στη σύνθεση του. Και έτσι απλά το δέρμα σου θα είναι πιο λαμπερό από ποτέ. 

Photos: iStock

 

 

 

Read More

And More