To δέρμα σου σε “τραβάει” από το κρύο; Έχουμε τα 5 καλύτερα tips ever!

Αγαπώ τον Χειμώνα. Όμως, εγώ και η επιδερμίδα μου δεν έχουμε την ίδια άποψη. Η δεύτερη υποφέρει, έχει πάντα μια αίσθηση τραβήγματος, τσούζει στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν είμαι η μόνη; Το υποψιάζομαι! Ευτυχώς, όμως, στο TLIFE έχουμε πάντα στο speed dial του κινητού μας τους καλύτερους ειδικούς. Κι ένα τηλεφώνημα στην Μάργκυ Καπελάρη, αισθητικό πολλών διάσημων ελληνίδων, είναι αρκετό για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους… και την επιδερμίδα μου στον δρόμο της ενυδάτωσης!

Τip no 1: μην πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί!
Δεν μπορείς να ξεκινήσεις την μέρα σου χωρίς να ρίξεις νερό στο πρόσωπό σου; Νομίζω, καμία μας δεν μπορεί. Όμως, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες. Με ένα βαμβάκι πέρασε σε όλο το πρόσωπό σου μια μη αλκοολούχα λοσιόν κι έπειτα άπλωσε την κρέμα σου. Εναλλακτικά, μπορείς να σπάσεις μια βιταμίνη Ε της Eviol (θα την βρεις στα φαρμακεία) και να την απλώσεις απευθείας πάνω στο πρόσωπο.

Tip no 2: επίλεξε το σωστό καθαριστικό προσώπου που ενυδατώνει ταυτόχρονα
Όπως η mini φούστα μπορεί να μην ταιριάζει σε μια γυναίκα με περισσότερα κιλάκια στα πόδια, έτσι και ένα gel δεν ταιριάζει στις ξηρές επιδερμίδες. Τι όμως πάει σε ποια; Η Μάρκγυ Καπελάρη μας βοηθά να επιλέξουμε το σωστό καθαριστικό που θα μας απαλλάξει από την αφυδάτωση.

– Ξηρή επιδερμίδα: Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό που θα ενυδατώνει την επιδερμίδα όπως καθαρίζεται και μια λοσιόν μη αλκοολούχα. Υπάρχουν τέτοια προϊόντα στα φαρμακεία που δεν έχουν βάση το σαπούνι και έχουν μέσα ενυδατικούς παράγοντες όπως πανθενόλη ή NMF τα οποία είναι ιδανικά για τις ξηρές επιδερμίδες, καθαρίζουν σε βάθος και χρησιμοποιούνται μόνα τους χωρίς νερό. Επιπλέον, υπάρχουν και κάποιες άλλες ουσίες που δεν έχουν σαπούνι, είναι τα λεγόμενα Symdet καθαριστικά και καθαρίζουν την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζουν.
– Μικτή επιδερμίδα: Προτίμησε αφρώδη καθαριστικά, πάντα απαλά.
– Λιπαρή επιδερμίδα: Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία επίλεξε gel καθαριστικά ή κάποια που έχουν μέσα και οξέα φρούτων. Τα τελευταία μπορούν να κάνουν απολέπιση στην επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας. Με την μορφή ενός τέτοιου gel έχουμε δύο σε ένα: αντιγήρανση και καθαρισμό.

Τip no 3: βάλε στο ντουλάπι σου την τέλεια κρέμα που δεν θα σε τραβάει!
Κι εδώ ισχύει ο κανόνας της… μίνι φούστας! Διάλεξε, λοιπόν, το τύπο της επιδερμίδας σου και άσε μας να σου πούμε τα υπόλοιπα…
– Πολύ ξηρή επιδερμίδα: κατά την διάρκεια του χειμώνα θα χρειαστεί να χρησιμοποιείς εκτός από την 24ωρη ενυδατική σου κρέμα κι ένα serum ενυδατικό κάτω από αυτό. Το serum αυτό μπορεί να βασίζεται για παράδειγμα στο υαλουρονικό. Το τελευταίο πρόκειται για ένα μόριο υδροσκοπικό, το οποίο όταν χρησιμοποιείται στα serum έχει την ικανότητα να “ρουφάει” νερό και να κρατάει νερό στο δέρμα. Όσον αφορά στην κρέμα σου, σίγουρα θα χρειαστείς μια πιο πλούσια ενυδατική που να περιέχει γλυκοζαμίνες (προσφέρουν αντιγήρανση και ενυδάτωση μαζί), μόρια σιλικόνης και μείγμα από έλαια.
– Μικτή επιδερμίδα: προτίμησε μια κρέμα με υαλουρονικό, βιταμίνη Α, ρετινόλη (ανανεώνει την επιδερμίδα) και lactobionics (αντιοξειδωτικά που ηρεμούν την φλεγμονή που προκαλείται από τον καιρό).
– Πολύ λιπαρή επιδερμίδα: Εδώ οι επιλογές σου είναι δύο. Μπορείς να διαλέξεις είτε μια κρέμα σε μορφή κρεμοτζέλ για να μας προσφέρει την ενυδάτωση ή μόνο του ένα serum.

Tip no 4: νερό και serum
Nα είσαι πάντα προσεκτική με την θερμοκρασία του νερού. Όλες μας θέλουμε να απολαύσουμε ένα καυτό ντους στο τέλος της ημέρας, ωστόσο το καυτό νερό αφυδατώνει. Το ίδιο συμβαίνει και με το κρύο! Πρότιμησε χλιαρές θερμοκρασίες και έχε πάντα στην τσάντα σου ένα ενυδατικό serum. Όταν νιώθεις την επιδερμίδα σου να σε τραβάει, άπλωσε το serum.

Tip no 5: μυστική (και μαγική) συνταγή ενυδατικής μάσκας! Στην αποκαλύπτουμε!
Την δοκίμασα ήδη κι έκτοτε την έχω συμπεριλάβει στα SOS του… beaute την Κυριακή! Τα βήματα είναι απλά κι εύκολα.
Σπιτικό peeling: Ανάμειξε σε ένα μπολ βρώμη και κεφίρ (ένα είδος γάλακτος που μπορείς να βρεις στα φαρμακεία, τα μεγάλα super market και τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων) και τρίψε το μείγμα στο πρόσωπό σου.
Home made μάσκα: Ανάμειξε δύο κουταλιές μέλι και δύο γιαούρτι και άπλωσέ την στο πρόσωπό σου για 10-15 λεπτά. Αν έχεις μικτή επιδερμίδα μπορείς απλώς να αφαιρέσεις με χλιαρό νερό. Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή άπλωσε απευθείας στο δέρμα σου μια κάψουλα Eviol. Η αίσθηση που σου αφήνει δεν περιγράφεται γι’ αυτό σου προτείνω ανεπιφύλακτα να την κάνεις! Και περιμένω τις εντυπώσεις σου εδώ!

Read More

And More