Το δέρμα σου σκάει από το κρύο; Ξέρουμε πώς θα γίνει πιο απαλό από ποτέ!

Σκηνή την οποία έχουμε αντιμετωπίσει 9 στις 10 γυναίκες αυτή την περίοδο: επιστρέφουμε σπίτι, βγάζουμε ρούχα για το ντους και κάτω από το τζιν- κοστούμι- whatever αποκαλύπτεται ένα ζευγάρι σκασμένα πόδια! Και αν κοιτάξεις και πιο πάνω, το ίδιο σκηνικό συνεχιζεται και στα χέρια σου και όπου γενικά υπάρχει δέρμα. Guess what? Το κρύο που υπάρχει εκεί έξω είναι καλός αγωγός… ξηρότητας της επιδερμίδας. Εμείς εδώ, όμως, έχουμε όλα τα tips για να αλλάξεις το σκηνικό και να αποκτήσεις την πιο απαλή, μωρουδίστικη επιδερμίδα που είχες ποτέ! Για να είσαι προετοιμασμένη όταν θα χρειαστεί να βγάλεις τα ρούχα σου και για άλλο σκοπό 😉

Απολέπιση! Απολέπιση! Απολέπιση!
Πόσο πολύ δέρμα έχουμε; Πάρα πολύ! Ρίξε μια ματιά στους αγκώνες σου. Το σκληρό δέρμα που βλέπεις είναι μια σειρά από νεκρά κύτταρα τα οποία περιμένουν να φύγουν από την επιφάνεια για να αναδειχθεί από κάτω το νέο σου υγιές δέρμα το οποίο περιμένει να βγει στην επιφάνεια. Άρα no 1 πριν κάνεις οτιδήποτε είναι να κάνεις απολέπιση. Μια αγαπημένη συνταγή είναι χοντρό αλάτι ή μαύρη ζάχαρη με λάδι. Φρόντισε πάντα οι κινήσεις του να είναι απαλές και κυκλικές ώστε να μην τραυματίσεις την περιοχή.

Το trick της απολέπισης σε στεγνό δέρμα
Ορκίζομαι στην απολέπιση σε στεγνό δέρμα! Φεύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα σου είναι απαλή. Promise! Τι κάνεις; Παίρνεις μια λούφα ή ένα τρίχινο σφουγγάρι και τρίβεις με απαλές κυκλικές κινήσεις το σώμα σου ξεκινώντας από τα πόδια και προς τα πάνω. Έπειτα μπαίνεις για μπάνιο. Καν’το μια φορά την εβδομάδα.
Προσοχή! Αν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα που εμφανίζει κοκκινίλες με το παραμικρό, προσπέρασε αυτό το tip.

Βάλε λάδι…
Ένα ακόμη μυστικό ομορφιάς που έμαθα και εφάρμοσα πρόσφατα είναι να βάζεις λάδι σώματος (λατρεύω το nuxe!) πριν μπεις για μπάνιο. Έπειτα, μπαίνεις, κάνεις το αφρόλουτρό σου κανονικά, οι πόροι ανοίγουν και η υγρασία κλειδώνει εκεί για πάντα!

Βούτυρο στο… κορμί σου!
Αν δεν είσαι ο τύπος που αγαπά τα λάδια προτίμησε τις κρέμες σώματος. Αλλά προσοχή! Αν θέλεις πραγματικά απαλή επιδερμίδα επίλεξε μια που περιέχει στη σύνθεσή της shea butter (στα ελληνικά κάνει καριέρα ως βούτυρο καριτέ και είναι γνωστό για την super ενυδατική του δράση ή προτίμησε τα body butters τα οποία είναι πλούσια και έχουν μεγάλη ενυδατική δράση.
Και παρακάτω σου έχουμε μερικά μαγικά ενυδατικά προϊόντα σώματος:

1. Dove Puring Pampering Nourishing Lotion με Shea Butter (€4.75)
2. Deep Comfort Body Butter, Clinique (€38.22)
3. Shea Butter body butter, The Body Shop (€15.00)
4. L’Occitane Shea Butter Ultra Rich Body Cream (€31.50), Notos Galleries.

Όχι στο καυτό νερό!
Αν όπως εγώ έτσι κι εσύ δεν μπορείς τα… χλιαρά (και γενικά, αλλά εδώ μιλάμε για θερμοκρασία νερού!) ξέρω πως θα σου είναι δύσκολο να κάνεις ντους με χλιαρό νερό αλλά πρέπει! Το πολύ ζεστό έως καυτό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα και δημιουργεί αίσθηση φαγούρας.

Το στιλ παίζει ρόλο!

Τα βαμβακερά ρούχα είναι εχθρός! Απορροφούν την υγρασία από το δέρμα σου σε καθημερινή βάση ακριβώς όπως κάνει μια βαμβακερή πετσέτα όταν βγεις από το μπάνιο σου. Αν, λοιπόν, ψάχνεις αφορμές για να βάλεις λίκρα ή δερμάτινα leggings, πέτυχες διάνα! Το ίδιο ισχύει και με τα σεντόνια σου: αντικατάστησε τα βαμβακερά με τα σατέν. Κάνει καλό και στα μαλλιά σου αφού δεν φθείρει την ποιότητα της τρίχας!

Read More

And More