Το έχεις στην κουζίνα σου! Το καυτερό υλικό που ορκίζεται η Julianne Moore για το πρόσωπο!

Ας θέσω ένα ρητορικό ερώτημα (μιας και δεν ξέω πώς αλλιώς να ξεκινήσω αυτό το post): θέλεις λαμπερή επιδερμίδα που σε κάνει να δείχνεις τόσο fresh σαν να επέστρεψες μόλις από μια βόλτα στην εξοχή; Το ΄χουμε!

Αν είσαι fan των DIY συνταγών ομορφιάς, θα σου μιλήσω για ένα συστατικό το οποίο α) όλες έχουμε στην κουζίνα μας (ακόμη και οι πιο… ακαμάτρες) β) έχουν ξεκινήσει να το αγαπούν τελευταία οι δερματολόγοι, μεταξύ των οποίων και η Joanna Vargas, δερματολόγος της Julianne Moore.

Και το συστατικό αυτό είναι… (ταρααααααααααν-τα-ταν!) η πάπρικα! Σύμφωνα με τους δερματολόγους η πάπρικα είναι γεμάτη βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και η βιταμίνη C. Αυτό που κάνει η πάπρικα σε σχέση με την επιδερμίδα είναι πως απορροφά τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το κολλαγόνο στην επιδερμίδα κι επιπλέον προλαμβάνει και μειώνει τις πανάδες και τυχόν ζημιές που προκαλεί ο ήλιος στην επιδερμίδα μας.

Και να μια DIY συνταγή με βάση την πάπρικα που μπορείς να κάνεις και μόνη σου στο σπίτι!
Βάλε μια φέτα αβοκάντο με μια κουταλιά του γλυκού μέλι και μισή κουταλιά πάπρικα σε ένα μπολ και λιώσε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Άπλωσέ το σε καθαρό πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και άφησέ το για 15 λεπτά. Είναι πολύ πιθανό να νιώσεις στο πρόσωπό σου μικρά τσιμπηματάκια για τα οποία ευθύνεται η πάπρικα. Σε κάθε περίπτωση, για να νιώθεις απόλυτα ασφαλής δοκίμασε προηγουμένως το μείγμα σε μια μικρή περιοχή στο χέρι σου και απόφυγε οπωσδήποτε την περιοχή των ματιών!

Αφού ξεβγάλεις με ζεστό νερό άπλωσε ταμποναριστά ενυδατική ή λάδι προσώπου για να κλειδώσεις εκεί την υγρασία!
Καλή επιτυχία!

Last chance info: μήπως έχεις κάποια δική σου συνταγή ομορφιάς; Αν ναι, μοιράσου την με comment κάτω από εδώ κι εμείς θα την τεστάρουμε!

Read More

And More