Χέρια και Χείλη: Τι πρέπει να κάνεις για να τα προστατεύσεις από το κρύο

Είναι γεγονός! Χιονίζει ακόμη και στο κέντρο της πόλης κι εσύ χαίρεσαι σαν παιδί. Το πιθανότερο είναι να δουλεύεις από το σπίτι και να βγεις μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Όπως και να ‘χει όμως πρέπει να περιποιηθείς και να προστατεύσεις το δέρμα σου που είναι εξαιρετικά ευάλωτο και ευαίσθητο όταν η θερμοκρασία είναι τόσο χαμηλή και οι νιφάδες κάνουν την εμφάνιση τους. 

Είμαι σίγουρη πως στο νεσεσέρ σου υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα κι αν όχι μην αγχώνεσαι. Θα σου αποκαλύψω μικρά tips και hacks που θα σε βοηθήσουν πολύ. 

Εν αρχή ην η ενυδάτωση: Το κρύο και ο αέρας, όπως ήδη γνωρίζεις, ξηραίνει το δέρμα, ακόμη και το πιο λιπαρό. Αν δε, ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών με ξηρή επιδερμίδα τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά μιας και τόσο το σκάσιμο όσο και οι κοκκινίλες σε ταλαιπωρούν μέρες σαν τη σημερινή. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει αμέσως μετά τον καθαρισμό με γαλάκτωμα και όχι τζελ (καλό είναι να αποφεύγεις τη συχνή χρήση ζεστού νερού) και την τόνωση, απλώνεις μια πλούσια κρέμα που θα συγκρατήσει την υγρασία. 

Τα πιο ευαίσθητα σημεία

Είναι δύο συγκεκριμένα όμως σημεία που ταλαιπωρούνται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σε πρόσωπο και σώμα. Πρόκειται για τα χείλη και τα χέρια. Κι αν τα δεύτερα μπορείς να τα προστατεύσεις ευκολότερα φορώντας γάντια τα πρώτα είναι εκτεθειμένα. 

Τι πρέπει να κάνεις

Χείλη: Το lip balm είναι το προϊόν που πρέπει να έχεις μόνιμα μαζί σου. Καλό είναι να αποφύγεις τη χρήση κραγιόν αυτές τις ημέρες και να περιοριστείς στη συγκεκριμένη ενυδατική φόρμουλα. Εναλλακτικά επιλέγεις μία με χρώμα στη σύνθεση της που εκτός από προστασία, θρέψη, ενυδάτωση, λάμψη και απαλότητα προσφέρει και τέλεια όψη. 

Συστατικά: Αποφεύγεις το lip balm με καμφορά, ευκάλυπτο ή μέντα στη σύνθεση του αφού προκαλούν ξηρότητα όταν η θερμοκρασία είναι τόσο χαμηλή. Ιδανικά είναι εκείνα με φυσικά έλαια και γλυκερίνη που προστατεύουν και αφήνουν τα χείλη ενυδατωμένα για ώρες. Μπορείς να το απλώνεις κάθε φορά που νοιώθεις τα χείλη σου στεγνά ειδικά αν βρίσκεσαι αρκετές ώρες σε χώρο με θέρμανση. Αν πάλι βρίσκεσαι αρκετή ώρα έξω καλό είναι το lip balm να περιέχει δείκτη προστασία αφού οι ηλιακές ακτίνες είναι εκεί ακόμη και όταν δεν τις βλέπεις. Και κάτι ακόμη: Ποτέ, μα ποτέ μην πειράζεις με τα χέρια τα ξεφλουδισμένα χείλη σου. Θα τα τραυματίσεις και θα τα μολύνεις. Επίσης, όταν είναι σκασμένα και ταλαιπωρημένα αποφεύγεις το scrub ακόμη και το πιο απαλό ή φυσικό. 

Χέρια: Προσπάθησε να τα πλένεις λιγότερα συχνά απ’ ότι συνήθως. Το ζεστό νερό προκαλεί ξηρότητα και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες η κατάσταση χειροτερεύει. Αν πάλι το θεωρείς απαραίτητο φρόντισε να χρησιμοποιείς μια υγρή, απαλή σύνθεση με φυσικά συστατικά.  Επίσης καλό είναι να αποφεύγεις αυτές της ημέρες τη συχνή χρήση αντισηπτικού που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ξηρότητα στο ευαίσθητο δέρμα των χεριών. 

Απολέπιση και Ενυδάτωση: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια απαλή φόρμουλα που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αρκεί στη συνέχεια να απλώσεις μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Μην το παρακάνεις όμως, 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Στην ενυδάτωση από την άλλη δεν υπάρχουν όρια. Έχεις πάντα μαζί σου την κατάλληλη κρέμα χεριών ώστε να τη χρησιμοποιείς όσες φορές θέλεις ή νοιώθεις την ανάγκη μέσα στην ημέρα.

Μια μάσκα χεριών θα σε βοηθήσει επίσης πολύ. Πρόκειται για γάντια που περιέχουν ορό ενυδάτωσης και είναι super αποτελεσματικά. Μπορείς βέβαια να αναμείξεις την ενυδατική σου κρέμα χεριών με μικρή ποσότητα ορού, να απλώσεις το μίγμα στα χέρια σου και τέλος να τα τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη. Το αφήνεις να δράσεις για 10-15 λεπτά και απομακρύνεις τη μεμβράνη. Δεν υπάρχει λόγος να ξεπλύνεις ή να σκουπίσεις απλά κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More