Chanel Spring- Summer 2021: Ξέχασε το No Makeup Makeup! Τα smokey eyes επέστρεψαν

Λίγες ώρες πριν ο οίκος Chanel παρουσίασε την Ready-to-Wear Spring-Summer 2021 στο Παρίσι με έμπνευση τις ηθοποιούς στο photocall και το κόκκινο χαλί.

“Είχα στο μυαλό μου τις ηθοποιούς, εκείνη τη στιγμή που τις φωνάζουν οι φωτογράφοι: τα πρόσωπά τους που μοιάζουν αφηρημένα, το attitude τους που σετάρεται τέλεια με τα outfit που έχουν επιλέξει. Κι έπειτα, είναι και οι fan που είναι εκεί, πίσω από τις μπάρες. Αυτό η πολύ ζωντανή πλευρά του σινεμά που λαμβάνει χώρα πέρα από το σινεμά, αυτό είναι που μου αρέσει”, εξηγεί η creative director του οίκου, Virginne Viard, αναφερόμενη στην πηγή έμπνευσής της και συνεχίζει: “Αυτή η συλλογή είναι ένας ύμνος στις μούσες του οίκου. Κάποιες από αυτές είναι πλέον πολύ μακριά και έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που τις είδαμε. Η Gabrielle Chanel και ο Karl Lagerfeld είχαν ντύσει τόσες πολλές ηθοποιούς για ταινίες αλλά και για την κανονική ζωή!”.

 

Όσο για το μακιγιάζ, εδώ ανέλαβε η Lucia Pica, η Global Creative Make up and Colour Designer, η οποία επανάφερε στο catwalk τα smokey eyes.

Όπως μας έχει συνηθίσει η Lucia Pica βάση του μακιγιάζ ήταν η αλαβάστρινη επιδερμίδα ενώ η μαύρη- γκρι ματ σκιά τοποθετήθηκε σε όλο το κινητό βλέφαρο και σβήνοντας προς τα πάνω στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου εσκεμμένα τοποθετήθηκε λευκό μολύβι που ενίσχυε το contrast. 

Όσο για τα μαλλιά, κι εδώ οι προτάσεις ήταν πολλές και όλες πολύ ενδιαφέρουσες! Είδαμε νέο τρόπο να πιάνουμε τα μαλλιά μας κοτσίδα (χαμηλή κοτσίδα που ακουμπά τον αυχένα, βαθιά φράντζα και φαβορίτες που ενισχύουν το στιλ), ενώ κάποιες από εμάς, οι πιο τολμηρές βρήκαν και το επόμενό τους κούρεμα: ένα boyish καρέ, επίσης με βαθιά φράντζα και edgy τελείωμα.

 

Read More

And More