Αν έπρεπε να αντιγράψεις ένα beauty look από την couture εβδομάδα μόδας, ποιο θα ήταν αυτό; Ψήφισε!

Η couture εβδομάδα μόδας στο Παρίσι μόλις έριξε αυλαία και αυτό είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, ένα συνολικό review. Λάθος! Η couture εβδομάδα μόδας εμπεριέχει συνήθως πολλά θεατρικά beauty looks, από αυτά που λατρεύεις να χαζεύεις- τρέμεις να φορέσεις τα οποία και επιλέξαμε να αφήσουμε απέξω και να κρατήσουμε μόνο ότι μπορεί να είναι wearable και στην κανονική ζωή. Από το show της Chanel μέχρι αυτό του Dior, παρακάτω έχουμε τα αγαπημένα μας beauty looks και στο τέλος αυτού του άρθρου ένα poll: αν έπρεπε να διαλέξεις ένα μόνο look από αυτά για να το υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου, ποιο θα ήταν αυτό;

Chanel

Στο show του οίκου Chanel η Lucia Pica μας θύμισε πως το eyeliner είναι το βασικό προϊόν μακιγιάζ που πρέπει να βάλουμε στην καθημερινότητά μας. Ή αν όχι στην καθημερινότητά μας, τις φορές που θέλουμε το makeup μας να ξεχωρίζει, τις φορές που θέλουμε να κάνουμε statement με αυτό. Επίσης, βασικό είναι να έχουμε bold φρύδια τα οποία, όπως κάποτε το κόκκινο κραγιόν, αποτελούν ένα μακιγιάζ από μόνο του. Όσο για τα μαλλιά, τα χαμηλά sleek ponytail με την βαθιά χωρίστρα είναι και chic και πολύ πρακτικά για αυτές τις μέρες. Ευχαριστούμε Sam McKnight που μας το θύμισες!

Dior

Ο Peter Philips δημιούργησε για το couture show του οίκου Dior ένα smoky eye με την εξής ιδιαιτερότητα: δεν έβαλε μάσκαρα προκειμένου, όπως είπε, να τονίσει την ντελικάτη όψη των ματιών!  Τελική πινελιά σε αυτό το βαθύ βλέμμα ήταν τα φρύδια, αυστηρά και κομψά σχηματισμένα χάρη στην ακρίβεια που προσφέρει το Diorshow Brow Styler και η Diorshow Pump ‘N’ Brow!

Armani Prive

H Linda Cantello, επικεφαλής makeup artist για τον οίκο Armani, είχε ως στόχο να αναγεννήσει το 90’s glam. Και το πέτυχε κολλώντας βλεφαρίδες πολύ πιο πέρα από την εξωτερική γωνία του ματιού και σε απόλυτη ευθεία με το υπόλοιπο μάτι. Η γραμμή για το glam της εποχής δεν πρέπει να είναι ούτε ανοδική ούτε καθοδική. Αλλιώς, πολύ απλά, δεν πετυχαίνει το στόχο του!

Giambattista Valli

Η clean και λαμπερή επιδερμίδα ήταν πάντα ζητούμενο σε κάθε show του οίκου Giambattista Valli και φυσικά το couture show δεν ήταν η εξαίρεση! Σκούρα επιδερμίδα, υπέροχες φακίδες και λάμψη εκ των έσω, όλα σεταρισμένα με τόσο φυσικά μαλλιά σαν να κοιμήθηκες με βρεγμένα μαλλιά και να στέγνωσαν φυσικά.

Elie Saab

Το τραβηγμένο μακιγιάζ των ματιών που δίνει την αίσθηση των cat eyes πρωταγωνίστησε και στο show του Elie Saab, ενώ τα μαλλιά ήταν πιασμένα σε twists με χωρίστρα στη μέση που ενίσχυαν αυτή την αίσθηση των τραβηγμένων και ανοδικών χαρακτηριστικών.

Givenchy

Low bun με χωρίστρα στη μέση και μακιγιάζ με λάμψεις υγείας ψηλά στα ζυγωματικά ήταν το beauty combo στο couture show του οίκου Givenchy.

Valentino

Με τόσο θεαματικά φορέματα είναι πολύ λογικό τα μαλλιά να είναι πιασμένο σε sleek κότσους και bun ώστε να μην δημιουργούνται έξτρα όγκοι εκεί που δεν χρειάζονται. Όσο για το μακιγιάζ, αν αφαιρέσεις το glitter από το socket του ματιού και κρατήσεις το τραβηγμένο eyeliner το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!

Miu Miu

Το show του Miu Miu ήταν αυτό που άνοιξε την αυλαία της couture εβδομάδα στο Παρίσι και μας μύησε στην τέχνη του hat layering, διότι περί τέχνης πρόκειται! Από το look μπορείς να κρατήσεις τα φυσικά μαλλιά που είναι κρυμμένα κάτω από τα καπέλα και τις λάμψεις στις εσωτερικές γωνίες των ματιών.


Read More

And More