Αυτά είναι τα πιο αγαπημένα μας beauty look από τα τελευταία show του οίκου Dior

Αυτές τις μέρες ο κόσμος της μόδας και της ομορφιάς έχει στρέψει το βλέμμα του στην Ελλάδα αφού ο οίκος Dior από ώρα σε ώρα θα παρουσιάσει εδώ τo show για την cruise collection του 2022. Όπως σου έχουμε ξαναπεί, σε αυτήν εδώ τη στήλη αγαπάμε όλες αυτές τις αφορμές που γίνονται η τέλεια ευκαιρία για ένα review. 

Με αφορμή, λοιπόν, το show αυτό ταξιδέψαμε πίσω στο παρελθόν του οίκου και επιλέξαμε τα πιο αγαπημένα μας beauty look πολύ πριν ο Peter Philips αναλάβει τη θέση του creative & image director για το μακιγιάζ. Με δεδομένη, όμως, την τεράστια ιστορία του οίκου και το πόσο παρακινδυνευμένο είναι το να αφήσεις εκτός iconic beauty look αποφασίσαμε να εστιάσουμε στα τελευταία δέκα χρόνια και να επικεντρωθούμε σε look που μπορεί να υιοθετήσει κανείς στην καθημερινότητά του ή σε πιο επίσημες εμφανίσεις (βλ. τα iconic χείλη με τα κρύσταλλα Swarovski που είχε δημιουργήσει η Pat McGrath και θα μείνουν στην beauty ιστορία!). 

Ξεκινάμε με την συλλογή Spring/Summer 2021 όπου ο Peter Philips δημιούργησε ένα μακιγιάζ λιγότερο ανάλαφρο και περισσότερο στο… καστ του χειμώνα. «Ήθελα να δώσω έμφαση στα μάτια και να τα τονίσω, σχηματίζοντάς τα με μια πολύ πυκνή, μαύρη γραμμή», δήλωσε και χρησιμοποίησε ως όπλο του το Diorshow 24h Stylo 091 Matte Black. Όσο για τα μαλλιά κι εκείνα με τη σειρά τους κέρδισαν την καρδιά μας χάρη στα headband, τα τουρμπάνια και τα μαντήλια που μας θύμισαν πως καλοκαίρι και αξεσουάρ μαλλιών πάνε χέρι- χέρι. 

Ο Peter Philips αγαπά τις εντάσεις στα μάτια και φροντίζει να μας τι αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Στο show του για τη σεζόν Fall/Winter 2020/2021 δημιούργησε ένα οριζόντιο “V” στις εξωτερικές γωνίες δημιουργώντας μια διαφορετική εκδοχή του cat eye. Το look είχε πλαισιωθεί με μαντήλια στα μαλλιά που φορέθηκαν με τον πιο 90’s τρόπο. 

Ο οίκος Dior μπορεί να κάνει θαύματα όπως το να κάνει ένα παιδικό κατά τα άλλα χτένισμα να δείχνει ενήλικο και chic. Το είδαμε να συμβαίνει στην ready to wear συλλογή του για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 και μας άρεσαν επίσης πολύ και τα χείλη τονισμένα με γενναίες δόσεις gloss και έντονο καφέ περίγραμμα που μας ταξίδεψε πίσω στα 90’s. 

Στο couture show του για την σεζόν Fall Winter 2018/2019 ο οίκος Dior μας σύστησε και μας μύησε στο rope ponytail που υιοθετήσαμε εντατικά τότε και που θα επαναφέρουμε στο προσκήνιο με αφορμή αυτό το άρθρο. Αυτό που χρειάζεσαι για να αναβαθμίσεις την πιο απλή κοτσίδα που γίνεται χαμηλά στον αυχένα είναι να πάρεις ένα κορδόνι ή ένα δερμάτινο σχοινί και να το δέσεις πρόχειρα γύρω από τη βάση της κοτσίδας. Αν ολοκληρώσεις με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια Dior, ακόμη καλύτερα!

Έχουμε συνηθίσει στα couture show το μακιγιάζ και τα μαλλιά να διατηρούν μια minimal διάθεση προκειμένου να δώσουν αφενός χώρο στα ρούχα να αναδειχθούν και αφετέρου το αποτέλεσμα να μην γράψει- δείξει υπερβολικό. Όμως, το παραπάνω beauty look που επέλεξε ο οίκος Dior για την couture collection του (σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2017-2018) δεν ήταν απλώς minimal. Ήταν αιθέριο μες στην απλότητά του!

Το 2016 είναι η χρονιά του μαύρου κραγιόν και αυτό οφείλεται στο show του οίκου Dior που αποφάσισε να βγάλει τα μοντέλα του στο catwalk με κατάμαυρα, gothic, glossy χείλη. Και όταν κάτι φέρει την υπογραφή Dior είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα γίνει τάση. Όσο για το κραγιόν, ήταν το Dior Rouge Lipstick 995 Dark Devil. 

Στο show για την άνοιξη/καλοκαίρι 2016 ο οίκος Dior μας μύησε στο no makeup makeup και το έκανε καλύτερα από τον καθένα. Οι επιδερμίδες των μοντέλων έδειχναν αψεγάδιαστες, σαν να γεννήθηκαν με αυτές, αλλά στην πραγματικότητα όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο μακιγιάζ!

Στο show υψηλής ραπτικής για την σεζόν Fall/Winter 2014- 2015 τα μοντέλα με μια πρώτη ματιά έδειχναν να έχουν το τέλειο no makeup makeup για μια ακόμη φορά, αλλά με μια δεύτερη, πιο προσεκτική ματιά εντόπιζε κανείς αυτή τη λεπτή μεταλλική γραμμή από eyeliner. 

Πίσω στο 2013 και το couture show για την άνοιξη/καλοκαίρι η Pat McGrath δημιούργησε ένα μακιγιάζ που έκλεψε την παράσταση ακόμη και από τα ρούχα! Τα χείλη βάφτηκαν με έντονο κόκκινο κραγιόν ενώ πάνω τους κολλήθηκαν πολύ προσεκτικά κόκκινα κρύσταλλα swarovski. 

Μπορεί αυτό το beauty look να ήταν μέρος του show για την ready to wear συλλογή για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2012, ωστόσο θα μπορούσε να σταθεί άνετα και σήμερα και για πάντα! Βγάλε από το νεσεσέρ σου, λοιπόν, μια ιριδίζουσα λευκή σκιά, ένα φούξια κραγιόν και απογείωσε το καλοκαιρινό σου look!

Το 2009 ο οίκος δίνει το show του για την άνοιξη/καλοκαίρι 2010 σε ένα εκπληκτικό location, στο Jardin des Tuileries. Εξίσου εκπληκτικό είναι και το beauty look των μοντέλων με τις τέλειες vague και έναν συνδυασμό που από μόνες μας δεν θα τολμούσαμε εύκολα: μοβ σκιά στα μάτια και φλογερό κόκκινο κραγιόν στα χείλη. 

Read More

And More