Καθαριστικά προσώπου σε στικ, contouring στο πηγούνι και άλλα κορεάτικα trends που θα γίνουν τεράστια!

Για κάθε beauty editor πάνω σε αυτό τον κόσμο ένα ταξίδι στην Κορέα είναι όνειρο ζωής (εκτός αν είσαι beauty editor στην Κορέα!). Γιατί η Κορέα είναι η καρδιά της κοσμετολογίας και όπως σου έχω πει 4995 φορές μέσα από εδώ αν θες να δεις ποια είναι η επόμενη τεράστια τάση στην ομορφιά θα πρέπει να δεις τι παίζει τώρα εκεί! Και δεν έχω καλύτερες αποδείξεις ότι η Κορέα ηγείται της ομορφιάς παγκοσμίως από μερικές λέξεις όπως BB, sheet masks, cushion compacts κι ένα σωρό άλλα καινοτόμα προϊόντα που έχουν καταλάβει τον δυτικό κόσμο και που έχουν φτάσει από εκεί.

Μετά, λοιπόν, από μια έρευνα στα ξένα sites παρακάτω σου συγκεντρώσαμε τα πιο δυνατά trends που παίζουν τώρα στην Κορέα και για τα οποία στο μέλλον θα μιλάει όλος ο κόσμος.
PS: όπως καταλαβαίνεις, τα προϊόντα για τα οποία θα ενημερωθείς παρακάτω δεν υπάρχουν ακόμη στην ελληνική αγορά αλλά έχουμε αυτή την εμμονή να σε ενημερώνουμε για ό,τι- ό,τι πιο νέο!

Καθαριστικά προϊόντα σε μορφή στικ!

LG Su:m37 Miracle Rose Cleansing Stick, amazon.co.uk
Το Nylon το περιγράφει ως τον νέο απόλυτο τρόπο να πλένεις το πρόσωπό σου, το αμερικάνικο allure έχει ήδη κάνει αρκετά αφιερώματα για τέτοιου είδους προϊόντα και στο μέλλον θα τα βλέπεις παντού μπροστά σου. Και στην Ελλάδα, φυσικά. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι καθαριστικά προσώπου σε μορφή στικ πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να τα έχεις πάντα μαζί σου, στην τσάντα του γυμναστηρίου ή στην tote bag σου ώστε να είσαι εξοπλισμένη σε περίπτωση που δεν κοιμηθείς σπίτι σου απόψε 😉 χωρίς το άγχος ότι μπορεί να χυθεί και να σκορπίσει, ενώ από την άλλη, και η σύνθεσή τους είναι μαγική. Τα περισσότερα περιέχουν πράσινο τσάι, λάδι καρύδας και άλλα τέτοιου τύπου συστατικά τα οποία καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα, την αφήνουν ενυδατωμένη και δεν δημιουργούν αυτή την αίσθηση τραβήγματος. Γιατί, επιτέλους, οι περισσότερες έχουν εκπαιδευτεί πλέον και γνωρίζουν ότι δεν είναι καλό ένα καθαριστό gel να απομακρύνει όλα τα έλαια από το πρόσωπό μας γιατί αφενός λειτουργούν ως προστατευτικό φιλμ, αφετέρου όταν συμβαίνει αυτό η επιδερμίδα μας εξισορροπιστικά εκκρίνει περισσότερο σμήγμα και άρα γίνεται πιο λιπαρή!

Καθαριστικά προσώπου ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ!

Cellup gel to water cleanser
Σε ότι έχει να κάνει με τον καθαρισμό του προσώπου υπάρχουν πολλές και διαφορετικές σχολές, σχεδόν όσοι είναι και οι δερματολόγοι! Άλλοι λένε ότι πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ, άλλοι μόνο βράδυ καθώς το πρωί δεν έχεις τίποτα να αφαιρέσεις. Αλλά με τα υπολείμματα της κρέμας, του serum και όλων αυτών που έβαλες πριν πέσεις για ύπνο τι γίνεται; Και πώς θα τα απομακρύνεις όλα αυτά ώστε να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για τα νέα προϊόντα που θα φορέσεις το άλλο πρωί; Η εταιρία Lagom δημιούργησε το πρώτο καθαριστικό ημέρας με μια πολύ ελαφριά φόρμουλα που απομακρύνει όλα αυτά χωρίς να αφήνει την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη και χωρίς να της κάνει ζημιά. Το συγκεκριμένο προϊόν δεν το βρίσκεις ακόμη στην Ελλάδα αλλά μπορείς να βρεις ένα αντίστοιχο προϊόν καθαρισμού ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, από τη Lancaster. Η λογική εδώ είναι: ένα πολύ δραστικό προϊόν ώστε να ανοίξουν οι πόροι, να φύγουν όλοι οι ρίποι από το πρωί και να μπουν οι κρέμες νυκτός. Διάβασε περισσότερα γι’αυτό το προϊόν εδώ.

Κραγιόν με δύο τόνους!

Laneige Two Tone Lip Bar, amazon.co.uk
Στην Κορέα οι γυναίκες επηρεάζονται πολύ από τις δραματικές σειρές με Κορεάτισσες πρωταγωνίστριες. Και αν κάποια από αυτές τις πρωταγωνίστριες εμφανιστεί να φοράει ένα cushion compact, μια ΒΒ ή ό,τι το συγκεκριμένο προϊόν θα ξεπουλήσει! Αυτή τη στιγμή στην Κορέα είναι top σε τηλεθέαση η σειρά Descendants of the Sun. Η βασική πρωταγωνίστρια, Song Hye-Kyo, σε μια από τις σκηνές χρησιμοποίησε το διπλό κραγιόν που βλέπεις παραπάνω και… μάντεψε! Το κραγιόν ξεπούλησε! Δεν ξέρω πότε αυτά τα κραγιόν θα έρθουν στην Ελλάδα. Το σίγουρο είναι πως α-νυ-πο-μο-νώ!

Καλλυντικά από αγκινάρες! Yeap!

YURI PIBU Artichoke Power Essence
Στην Κορέα έχουν εμμονή με την κοσμετολογία και κάποια πολύ συγκεκριμένα συστατικά όπως αυγά, μπρόκολο και έκκρημα σαλιγκαριού. Κατά καιρούς έχουμε δει αντίστοιχες κρέμες να ανεβαίνουν (και να κατεβαίνουν) από τα ράφια των καλλυντικών, αλλά το πιο πρόσφατο συστατικό με το οποίο απέκτησαν εμμονή είναι οι αγκινάρες. Το βρίσκεις στην Κορέα κυρίως στα προϊόντα τύπου Essence (επίσης έρχονται από την Κορέα και σου έχουμε γράψει γι’αυτά εδώ) και το προϊόν που βλέπεις παραπάνω είναι ένα από τα best sellers.

Jaw contouring!

The Ultimate Contour & highlight Palette Kit – Παλέτα φωτοσκιάσεων by Me Me Me
Την στιγμή που στον δυτικό κόσμο η Bobbi Brown εύχεται να καταργηθεί το contouring, στην Κορέα τα κορίτσια κάνουν contouring στο πηγούνι για να φαίνεται το πρόσωπό τους πιο αδύνατο. Εν τω μεταξύ, υπάρχει και μια άλλη μέθοδος για να το πετύχεις αυτό με botox! More info θα διαβάσεις εδώ!

Aqua Peeling

Στον δυτικό κόσμο, επίσης, έχουμε συνηθίσει πρώτα να κάνουμε peeling κι έπειτα μια super ενυδατική μάσκα ώστε να επαναφέρουμε της ισορροπίες και τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα μας. Στην Κορέα, από την άλλη που είναι έτη φωτός μπροστά στην κοσμετολογία παίζει πολύ τώρα το Aqua Peeling. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια εμποτισμένη μπατονέτα την οποία περνάς από όλο το πρόσωπό σου μετά τον καθαρισμό και τη λοσιόν και το επόμενο πρωί η επιδερμίδα σου έχει απολεπιστεί κι έχει τέλεια λάμψη!

Ποιο από τα παραπάνω προϊόντα- τεχνικές σε εντυπωσίασε περισσότερο και ανυπομονείς να έρθει στην Ελλάδα;

Read More

And More