Κοτσίδες από plexiglass, swarovski και όλα τα trends του επόμενου καλοκαιριού από το Paris Fashion Week!

Ας είμαστε ειλικρινείς: όλα τα fashion weeks που γίνονται σε κάθε μητρόπολη της μόδας είναι πολύ σημαντικά. Αλλά αυτό για το οποίο ανυπομονούμε οι beauty editors είναι το fashion week του Παρισιού. Και είναι και λογικό: δεν θα σου πω ότι εδώ δείχνουν τα shows τους οι πιο σπουδαίοι οίκοι (κάθε οίκος είναι σπουδαίος και πρεσβεύει κάτι ξεχωριστό) αλλά εδώ δείχνουν οι περισσότεροι οίκοι!

Σήμερα, λοιπόν, (αυτό το κείμενο γράφεται στις 3/10/2017) το Παρίσι ρίχνει αυλαία κι εγώ έχω συγκεντρώσει τα αγαπημένα μου beauty looks για το επόμενο καλοκαίρι (aka Spring/Summer 2018). Και μπορεί τα trends να αφορούν την επόμενη σεζόν, αλλά ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ; Η ερώτηση είναι ρητορική.

Chanel

Το show του οίκου Chanel επιβεβαιώνει από μόνο του γιατί το Paris Fashion Week είναι το αγαπημένο μας: γιατί εδώ βρίσκουμε τις πιο καινοτόμες ιδέες σε μακιγιάζ και μαλλιά όπως τα ponytails από πλέξιγκλας που δημιούργησε ο Sam McKnight! Όσον αφορά το μακιγιάζ, έγινε για μια ακόμη φορά από τον Tom Pecheux και την ομάδα του και είχε εντάσεις τόσο στα μάτια όσο και στα χείλη. Το κραγιόν και το gloss δε, απλώθηκαν με μια smudged διάθεση και δουλεύτηκαν ταμποναριστά με τα χέρια.

Dries Van Noten

Το βασικό θέμα στο show της DVF ήταν τα κρύσταλλα swarovski τα οποία φορέθηκαν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Καταρχήν, ο Peter Philips φόρεσε κρύσταλλα swarovski είτε περιμετρικά στα μάτια των μοντέλων είτε στα χείλη τους (κάθετα ή/και οριζόντια). Έπειτα, αυτά τα κρύσταλλα πέρασαν στα χέρια του Sam McKnight ο οποίος τα τοποθέτησε κατά μήκος της χωρίστρας αφού πρώτα δημιούργησε πολύ sleek πιασίματα.

Christian Dior

Ο συνδυασμός της clumpy mascara (aka η μάσκαρα που δημιουργεί το εφέ των κολλημένων βλεφαρίδων/ κάνουν καριέρα και ως spider lashes) με τα sleek half-up έδωσαν στα κορίτσια μια πολύ νεανική και fresh αίσθηση! Ο hair stylist Guido Palau το περιέγραψε “youthful and childlike quality”.

Rochas

Μπορεί το λεπτό eyeliner τοποθετημένο περιμετρικά του ματιού με τον πιο γραμμικό τρόπο να μην είναι κάτι που μπορείς να υιοθετήσεις εύκολα στην καθημερινότητά σου, όχι όμως και την κορδέλα στα μαλλιά που έβαλε ο Anthony Turner!

Maison Margiela

Όλο το show του Maison Margiela είχε αναφορές στο αεροδρόμιο. Ακόμη και κατά την διάρκεια του show ακούγονταν επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις όπως αυτές που γίνονται στο αεροδρόμιο στα ιαπωνικά! Τα μαλλιά, λοιπόν, είχαν αυτή την αίσθηση του… πετάγματος. Ο Eugene Souleiman δημιούργησε πολλά και διαφορετικά χτενίσματα ενώ η Pat McGrath άφησε ένα κάθετο κενό στα χείλη, το οποίο ονόμασε “flocked lip” και είναι αυτό που βλέπεις εδώ.

Alexis Mabille

Τα hair accessories και η άνοιξη πάνε χέρι- χέρι (ή/και hairy-hairy!). Στο show του Alexis Mabille πήραμε μια ιδέα για το πώς μπορούμε να συνδυάσουμε αυτά τα αξεσουάρ με ένα μακιγιάζ που να μην είναι busy ή κραυγαλέο, ένα μακιγιάζ που να βασίζεται στα taupe χρώματα ή αλλιώς… αυτό το μακιγιάζ!

Sonia Rykiel

Ένα από τα πλέον αγαπημένα μου και εύκολο να υιοθετήσεις beauty look που στηρίχθηκε στο συνδυασμό της τερακότα με το πορτοκαλοκόκκινο κραγιόν. Πάντα safe- πάντα sexy! Το προϊόν που χρησιμοποιήθηκε εδώ στα χείλη ήταν το L’Oréal Paris Infallible Lip Paint/Matte στην απόχρωση Red Actually (ξέρουμε πώς θα είχαμε mail να μας ρωτάς γι’αυτό!).

Valentino

Αυτό το μακιγιάζ έγινε από την Pat McGrath σε τρία πολύ απλά βήματα: ενυδατική κρέμα στο κινητό βλέφαρο και στα μάγουλα (αρκετή), από πάνω ρουζ σε μορφή πούδρας και από πάνω highlighter. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις εδώ: ξεπερασμένο αλλά με έναν φρέσκο και μοντέρνο τρόπο, όπως το περιέγραψε η Pat McGrath!

Alexander McQueen

Ένα αρκετά φασαριόζικο αλλά πολύ εντυπωσιακό beauty look. Γίνεται η τέλεια επιλογή αν αποφασίσεις να κρατήσεις μόνο το makeup καθώς αυτό το smudged μολύβι τοποθετημένο γύρω από τα μάτια δείχνει πολύ sexy. Bonus: η υγιής επιδερμίδα!

Read More

And More