Μαύρα… μάτια: αυτός είναι ο οδηγός σου για να υιοθετήσεις την πιο sexy τάση της σεζόν!

Όταν οι μάσκες άρχισαν να μπαίνουν στην ζωή μας ξέραμε ότι οι τάσεις στο μακιγιάζ θα άλλαζαν και τα μάτια θα γίνονταν και πάλι το δυνατό μας σημείο. Το fashion week στο Παρίσι ήρθε ως επιβεβαίωση αυτού που λίγο- πολύ υποψιαζόμασταν: τα μάτια ήταν το επίκεντρο αλλά ήταν βαμμένα με τον ίδιο τρόπο. Σχεδόν.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι λες και συνωμότησαν όλοι οι οίκοι πρώτης γραμμής να βγάλουν τα μοντέλα τους στο catwalk με…μαύρα μάτια. Chanel, Dior, Chloe, Giambattista Valli ήταν μερικοί από αυτούς που μας έπεισαν ότι η αγορά ενός kajal είναι μονόδρομος. 

Μιλήσαμε με την top makeup artist, Χαρά Παπανικολάου, η οποία μας έδωσε όλα τα απαραίτητα info για το πώς θα υιοθετήσουμε αυτό το μακιγιάζ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

 

“Για ένα κλασικό smokey eyes που είναι και αρκετά γρήγορο μπορείς να βάλεις ένα μαλακό μαύρο μολύβι της MAC, το Smolder, μέσα και έξω και έπειτα χρησιμοποιείς μαύρη σκιά. Το μυστικό με το smokey eyes είναι να σβήσεις πολύ καλά με ένα πινέλο ώστε το αποτέλεσμα να είναι smudged και να μην θυμίζει… μπουνιά. Ένα κόλπο για να το κάνεις αυτό και να εξασφαλίσεις το τέλειο σβήσιμο είναι να περάσεις από το πινέλο σου μια διάφανη πούδρα και αφού τινάξεις για να φύγει η περιττή ποσότητα να δουλέψεις με αυτό ώστε το blending να γίνει πιο εύκολα και να είναι πιο αποτελεσματικό”, λέει η Χαρά Παπανικολάου μιλώντας για την τεχνική και τα μυστικά της.

Σε σχέση με τις τάσεις, τώρα, και όλα όσα είδαμε στα catwalk η top Ελληνίδα makeup artist που συνεργάζεται με την Vogue (μεταξύ πολλών άλλων), λέει: “Ο οίκος Chanel έδειξε το smokey eye στο μισό μάτι, με την έννοια ότι το μακιγιάζ έχει περιοριστεί στο κινητό βλέφαρο ενώ η ρίζα του κάτω βλεφάρου είναι γυμνή από κάθε ίχνος makeup. Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο trick για να κάνεις το βλέμμα σου να δείχνει ξεκούραστο και είναι κάτι που βρίσκω πολύ φρέσκο και ωραίο!”.

Όσο για τον οίκο Chloe, εδώ η λογική και η τεχνική είναι άλλη: “Εδώ μιλάμε για ένα πιο cat- eyeliner smokey. Αντίθετα με τα περισσότερα smokey που έχουμε συνηθίσει να είναι στρογγυλά αυτό εδώ έχει ένα εντελώς άλλο σχήμα. Η τεχνική εδώ είναι να συνδέεται η γραμμή του eyeliner με την σκιά στις εξωτερικές γωνίες ενώ για την ρίζα του κάτω βλεφάρου, δημιουργείται αυτό το διακεκομμένο εφέ αφού το μάτι είναι πιο έντονα βαμμένο στην εσωτερική γωνία και στην εξωτερική με λιγότερη ένταση ενώ στην ρίζα του κάτω βλεφάρου δεν υπάρχει χρώμα”, επισημαίνει η ίδια.

Και ένα ακόμη μυστικό για να πετύχεις το smokey αποτέλεσμα που θες είναι το εξής: “Πάντα ξεκινάω από τα μάτια και συνεχίζω με τη βάση. Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα λερωθεί το πρόσωπό σου είτε από τη σκιά που θα τρέξει είτε από το μολύβι οπότε δεν έχει νόημα να δημιουργήσεις τη βάση σου από πριν”, τονίζει η Χαρά Παπανικολάου μιλώντας για το πιο sexy makeup της σεζόν!

Παραπάνω η Βίκυ Καγιά από την καμπάνια της Migato με smokey eyes από την Χαρά Παπανικολάου και παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα της μολύβια και σκιές για να πετύχεις αυτό το super sexy αποτέλεσμα.

Μάυρο μαλακό μολύβι, Eye Khol απόχρωση Smolder της MAC (€20.00)

Crayon Khôl, απόχρωση Gris Bleu, Lancome (€21.17)

Les crayon Yeux Precision eyeliner no01, Noir, Chanel

Eye Quattro Eyeshadow Palette απόχρωση 01, Giorgio Armani, €61.00

3 Couleurs Tri(O)blique, απόχρωση 053, Dior, €62.00

 

Read More

And More