Milan Fashion Week Fall 2019: τα ωραιότερα beauty looks και πώς οι experts επηρεάστηκαν από τον θάνατο του Karl Lagerfeld

Το fashion week του Μιλάνου για το Φθινόπωρο του 2019 ξεκίνησε με ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός: τον θάνατο του Karl Lagerfeld. Και παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν συνδέσει τον Karl με τον οίκο Chanel, ο ίδιος έχει υπάρξει creative director του ιταλικού οίκου Fendi. Ήταν, λοιπόν, παραπάνω από λογικό ο θάνατος του Kaiser της μόδας να επηρεάσει το fashion week ενώ beauty experts όπως ο Sam McKnight και ο Peter Philips δημιούργησαν μακιγιάζ και μαλλιά με έμπνευση από εκείνον και αφιερωμένα σε εκείνον. Θα τα δεις όλα συγκεντρωμένα παρακάτω.

Fendi

“Τα μαλλιά στο show του Fendi ήταν ένα αφιέρωμα στην τελειότητα, όπως ακριβώς πιστεύω ότι θα άρεσαν στον Karl” έγραψε στο instagram του ο Sam McKnight και συμπλήρωσε: “Δημιούργησα 30’s κυματισμούς που έμοιαζαν με ποτάμι και έπιασα το πίσω μέρος των μαλλιών σε ένα χαμηλό και πολύ φυσικό ponytail”. Όσον αφορά το μακιγιάζ, κι εδώ ύμνησαν τον Karl Lagerfeld με τον εξής τρόπο: “Για το μακιγιάζ επιλέξαμε να κινηθούμε σε μια πολύ φυσική, λαμπερή επιδερμίδα με διακριτικό contouring, ενώ τα χείλη ήταν φυσικά και glossy. Ωστόσο, σε μερικά μοντέλα επιλέξαμε να βάλουμε κόκκινο κραγιόν και αυτό γιατί τα τελευταία σκετς του Karl για τον οίκο ήταν με κόκκινο στα χείλη των μοντέλων”, είπε ο Peter Philips. Όσον αφορά το κόκκινο κραγιόν που επέλεξε, ήτα το Dior Rouge Dior, απόχρωση 999.

Moschino

Κάθε show του σχεδιαστή Jeremy Scott που βρίσκεται πίσω από τον οίκο Moschino είναι θεματικό. Για το τελευταίο show του, λοιπόν, εμπνεύστηκε από το τηλεοπτικό show The Price Is Right. Το μακιγιάζ των μοντέλων κινήθηκε σε φλούο τόνους ενώ η λογική στα μαλλιά ήταν big hair- don’t care. Σίγουρο το look δεν είναι φορέσιμο αλλά είναι ένα look που έκανε όσους παρακολουθούσαν το show να αναφωνήσουν από ενθουσιασμό και ξάφνιασμα.

Prada

To show του οίκου Prada ήταν ένα αφιέρωμα στα emo, ενώ για μια ακόμη φορά είδαμε μοντέλα πρώτης γραμμής να θυσιάζουν τα φρύδια τους στο βωμό του μόντελινγκ. Μια από αυτές ήταν και η Cara Delevingne που έκανε bleached φρύδια.

Versace

To look στο show του οίκου Versace ήταν glam rock. Ο Guido φόρεσε extensions κυρίως στο μπροστινό μέρος των μαλλιών των μοντέλων ώστε να αποδώσει αυτή την grunge αίσθηση ενώ η Pat McGrath δημιούργησε smudged eyes χρησιμοποιώντας γενναίες δόσεις από την Fetish Eyes mascara που σχεδόν μόλις λάνσαρε.

United Colors of Benetton

Το concept στο show του ιταλικού brand ήταν “rainbow machine” πράγμα που μπορείς να διαπιστώσεις αν, πέρα από τα ρούχα, κάνεις focus και στο μανικιούρ των μοντέλων.

Alberta Ferretti

Η επιτομή του no makeup makeup αφού τα μοντέλα φόρεσαν μια taupe σκιά στο κινητό βλέφαρο, balm στα χείλη ώστε να δείχνουν υγιή και highlighter ψηλά στα ζυγωματικά τους.

Blumarine

Τόσο ο στιλίστας του οίκου Paolo Soffiatti όσο και ο makeup artist Lloyd Simmonds, είχαν κοινό όραμα γι’αυτό το show αφού ήθελαν τα μοντέλα τους να δείχνουν αιθέρια! Όσον αφορά τα μαλλιά, ήταν και αυτά πολύ φυσικά με ένα τσιμπιδάκι στη μια μεριά της χωρίστρας.

Laura Biagiotti

Χαλαρό top knot και scrunchie: ένα beauty combo που υιοθετούμε με μεγάλη ανακούφιση τα Σαββατοκύριακά μας ανέβηκε στο catwalk! Διπλή ανακούφιση για εμάς!

Byblos

Μας άρεσε πολύ η ιδέα ότι οι βλεφαρίδες μιμούνταν αυτό που συμβαίνει όταν βγούμε στα χιόνια! Crystalized beauty!

Emporio Armani

Το κόκκινο ήταν το βασικό θέμα στο show του Giorgio Armani αφού το είδαμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσεις ένα… κόκκινο look από το να προσθέσεις λίγο κόκκινο κραγιόν στα χείλη σου!

Giorgio Armani

Smudged μάτια και eyeliner που έδειχναν περισσότερο ρομαντικά και λιγότερο ροκ χάρη σε αυτά τα twist στα μαλλιά!

Gucci

Το show του οίκου Gucci ήταν εμπνευσμένο από το έργο του καλλιτέχνη Eduardo Costa, Fashion Fiction #1 το οποίο έχει τις ρίζες του πίσω στο 1966. Αυτός είναι και ο λόγος που είδαμε τόσα και τόσο ιδιαίτερα αξεσουάρ.

Francesca Liberatore

O makeup artist Markus Theisen χρησιμοποίησε στο instagram του μερικά πολύ ενδιαφέροντα hashtag για να περιγράψει αυτό το look: dots, #lines και #blops ήταν μερικά από αυτά. Εσύ, ότι και αν διαλέξεις έχε στο νου σου ότι το ζητούμενό του ήταν να αποτυπώσει έναν πίνακα ζωγραφικής στο κινητό βλέφαρο!

Tod’s

Πολύ φυσικές, υπέροχες επιδερμίδες με ένα ροδαλό χρώμα ακριβώς πάνω στα μάγουλα και μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω: ένα look που σου δίνει την αίσθηση ότι είναι effortless αν και στην πραγματικότητα θέλει μεγάλη προσπάθεια για να έχεις τόσο υγιή επιδερμίδα και τόσο όμορφα μαλλιά!

 Sportmax

Zero hairstyling για τον οίκο που επέλεξε να δείξει τον casual χαρακτήρα του φορώντας στα μοντέλα καπέλα και ένα ιδιαίτερο μακιγιάζ στις εξωτερικές γωνίες του ματιού.

Missoni

Ο οίκος Missoni ανέβασε στο catwalk του διάσημες και τις έντυσε με μαντήλια στα μαλλιά και λαμπερές επιδερμίδες. Bonus: το highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιού.

Salvatore Ferragamo

Μας άρεσαν πολύ τα wet μαλλιά που θύμιζαν περισσότερο γλυπτό παρά ένα ακόμη χτένισμα!

Roberto Cavalli

Οι έντονες χωρίστρες έδιναν την τέλεια δυναμική στο look και το έκαναν να δείχνει ολοκληρωμένο. Το μακιγιάζ ήταν φυσικό και κινούνταν στη λογική του no makeup makeup που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

 

 

Read More

And More