Μπορεί η χωρίστρα στο πλάι να σε μεγαλώνει; Ρωτήσαμε τον ειδικό

Αν έχεις κάνει εφηβεία στα 90’s να πώς έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή σε σχέση με τα social media. Βρίσκεσαι σε εκείνη τη φάση που οι γονείς σου έχουν Facebook, εσύ instagram και η επόμενη γενιά από σένα (ή τα παιδιά σου) έχουν Tik Tok. Επίσης, αν έχεις κάνει εφηβεία στα 90’s θα έχεις μεγαλώσει έχοντας ως πρότυπο τα top models της εποχής όπως την Cindy Crawford και εκείνες τις βαθιές και super sexy χωρίστρες της!

@kaiagerber

Από ότι φαίνεται, όμως, το απόλυτο sexiness όλων εμάς που έχουμε instagram (και οι περισσότεροι ανήκουμε στη γενιά των millennials) θεωρείται ξεπερασμένο από όλους εκείνους που έχουν Tik Tok (και ανήκουν στη γενιά Gen Z). Και όχι μόνο ξεπερασμένο, κάτι περισσότερο: η γενιά Gen Z θεωρείται ότι η χωρίστρα στο πλάι σου προσθέτει χρόνια! 

Όλα ξεκίνησαν από την LAdy-Gleep, όπως είναι στο Tik Tok η οποία ανέβασε το παρακάτω βίντεο το οποίο ξεκινούσε κάπως έτσι: “Διαψεύστε με, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να δείχνει καλύτερος με χωρίστρα στο πλάι από ότι όταν έχει χωρίστρα στη μέση!” και κάπως έτσι γεννήθηκε το #MiddlePartChallenge. 

@missladygleep

When I don’t have bangs I rock the middle part I swear #BeautyTutorial #fyp #middlepart

♬ Middle part baddies – lady gleep

Μάλιστα, το challenge αποδείχθηκε τόσο ιντριγκαδόρικο ώστε ανέβασε και η Ashley Graham το δικό της προκειμένου να μας πείσει ότι η πλάγια χωρίστρα όχι απλώς δεν σε μεγαλώνει ή δεν σε κάνει να δείχνεις ξεπερασμένη αλλά, αντίθετα, σε κάνει και τοοοοοσο sexy!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

 

Χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι; Τι λέει ο ειδικός!

Ανήκουμε στη γενιά των millennials και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε αντικειμενικοί, για τον λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στον Θοδωρή Οικονομάκη, hair expert και ιδιοκτήτη των κομμωτηρίων και του eshop Ikonomakis, για να μας πει τι ακριβώς ισχύει και αν η χωρίστρα στο πλάι όντως μας μεγαλώνει ή, έστω, δεν μας γοητεύει!

“Η χωρίστρα στη μέση διχοτομεί το πρόσωπο, οπότε οποιαδήποτε ατέλεια έχουμε στην μια ή την άλλη μεριά θα εμφανιστεί πιο έντονη σε σχέση με το αν είχαμε μια χωρίστρα στο πλάι”, μας λέει ο Θοδωρής Οικονομάκης και συνεχίζει: “Το πρόσωπό μας δεν είναι ίδιο στη μια και την άλλη μεριά. Στη μια μεριά τα χαρακτηριστικά μας είναι πάντα πιο κάτω, οπότε ρίχνοντας τη φράντζα από εκεί, κρατάμε την πιο ανορθωμένη μας μεριά και δίνουμε την αίσθηση των πιο ανορθωμένων χαρακτηριστικών!”. 

Και τώρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: πώς μπορείς να βρεις τη μεριά εκείνη που τα χαρακτηριστικά σου είναι πιο ανορθωμένα; Ο hair expert μας εξηγεί: “Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και απλή! Στέκομαι στον καθρέφτη με τα πόδια παράλληλα, την πλάτη ίσια, το κεφάλι σε ευθεία και τα μάτια να βλέπουν, επίσης, ευθεία στον καθρέφτη. Εκεί, λοιπόν, αρχίζω να παρατηρώ τις διαφορές, έχοντας τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά. Τσεκάρω το ύψος των αυτιών, των φρυδιών, των ματιών και των χειλιών και στην πλευρά που έχω τα περισσότερα χαρακτηριστικά που ανεβαίνουν κάνω την χωρίστρα” και συνεχίζει: “Η χωρίστρα στη μέση είναι ιδανική για πρόσωπο που έχουν την απόλυτη αρμονία και επίσης πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας ότι η χωρίστρα στη μέση θα μας δώσει πλάτος στο πρόσωπο και αν έχουμε παρειές ή έντονα ζυγωματικά αυτό δεν θα μας κολακεύει!”. 

Τι σημαίνει, όμως, πρόσωπο με απόλυτη αρμονία και πως θα καταλάβεις αν έχεις ένα τέτοιο πρόσωπο; “Σε ένα αρμονικό πρόσωπο η μύτη πρέπει να είναι το κέντρο του προσώπου και οι αποστάσεις από τη μύτη στο άνω περίγραμμα του προσώπου, εκεί που ξεκινούν οι φύτρες), από τη μύτη στο πηγούνι και, τέλος, από τη μύτη και δεξιά και αριστερά να είναι ίσες”, μας λέει ο Θοδωρής Οικονομάκης. 

Άρα, συμπεραίνουμε ότι η χωρίστρα στο πλάι όχι απλώς δεν μας μεγαλώνει, αλλά μπορεί να καμουφλάρει και τυχόν ατέλειες. Όμως, κάτι ακόμη που πρέπει να επισημάνουμε: η επιλογή της χωρίστρας από τη μια ή την άλλη μεριά (ή/και στο κέντρο) δεν είναι μονόδρομος! Αντίθετα, η χωρίστρα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ανανεώσεις την εμφάνισή σου αν έχεις αυτή τη διάθεση, ειδικά από τη στιγμή που δεν πρόκειται για μια δεσμευτική επιλογή. Και ένα ακόμη tip: αν έχεις συνηθίσει να κάνεις την χωρίστρα σου από τη μια μεριά, μπορείς αλλάζοντάς την και κάνοντας μια flip χωρίστρα τα μαλλιά σου να αποκτήσουν αμέσως περισσότερο όγκο! 

Μην σταματάς, λοιπόν, να παίζεις γιατί στο τέλος της ημέρας το hair styling είναι αυτό που μας φτιάχνει τη διάθεση, είναι παιχνίδι!

 

Read More

And More