Η πρώτη τεράστια τάση στο κούρεμα για το 2018 θα αναδείξει τα φρύδια σου!

Κάτι που μου αρέσει να λέω συχνά και κάτι που μου αρέσει ακόμη περισσότερο όταν το βλέπω να συμβαίνει: τα δύο είναι σύμπτωση, τα τρία είναι τάση! Και στα Golden Globes που έγιναν λίγες μέρες πριν είδαμε τρεις διάσημες να περπατάνε στο κόκκινο χαλί έχοντας ακριβώς το ίδιο κούρεμα. Και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε καθόλου αυθαίρετα σε αυτό το συμπέρασμα: τα micro bangs είναι η μεγάλη τάση στο κούρεμα για το 2018! Ή έστω, για τις αρχές του 2018.

MICRO BANGS: τι είναι και πού το είδαμε

 

Micro bangs είναι οι αφέλειες που καταλήγουν αρκετά πιο πάνω από τα φρύδια σου ή, για να στο θέσω αλλιώς είναι σαν το μήκος τους να καταλαμβάνει το μισό του μετώπου. Πολύ πρόσφατα το έκαναν οι Emma Watson, Emma Roberts, Alison Sudol και Sofia Boutella. Βεβαίως, της Emma Robertst οι αφέλειες δεν ήταν πραγματικές αλλά κουμπωτές αφέλειες, όπως δήλωσε και η προσωπική της hair stylist, Nikki Lee, πράγμα αρκετά ανακουφιστικό αν σκεφτείς ότι μπορείς να πειραματίζεσαι κι εσύ όσο συχνά θες με αυτό το κούρεμα χωρίς να πρέπει να κόψεις τα μαλλιά σου για πάντα!

MICRO BANGS: τι πρέπει να ξέρεις πριν αποφασίσεις να τις κάνεις!

Το συγκεκριμένο κούρεμα είναι αρκετά τολμηρό. Αλλά είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο που το κάνει και τόσο ελκυστικό, ταυτόχρονα. Κάποιες από εσάς ίσως να έχετε μπει ήδη σε πειρασμό, κάποιες άλλες θέλετε να κλείσετε ραντεβού asap. Ότι κι αν συμβαίνει στο μυαλό σας αυτή τη στιγμή, εμείς μιλήσαμε με την hair expert Σοφία Νομικού, για να έχουμε όλα τα extra info προτού προχωρήσετε από την θεωρία στην πράξη!

– Το πρώτο πράγμα που στιλιζάρουμε όταν έχουμε κόψει αυτή τη φράντζα, είναι αυτή η φράντζα, όσο δηλαδή είναι βρεγμένη και δεν την αφήνουμε να στεγνώσει φυσικά με τον αέρα.

-Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάμβουμε υπόψη μας είναι οι κορυφές. Αν έχουμε κορυφές στο μπροστινό μέρος, δηλαδή σημεία που ανασηκώνονται τα μαλλιά μας στο μπροστινό τους μέρος, θα τονίσουμε στον κομμωτή να μας κουρέψει σε φυσικό πέσιμο φράντζας για να έχει περιθώριο το σημείο που υπάρχει η κορυφή να έχει το ιδανικό μήκος όταν σηκώνεται στο στεγνό.

–  Καλό είναι να αγοράσουμε clips μαλλιών έτσι ώστε όταν τα στιλιζάρουμε να τα κρατήσουμε κάτω. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτί, χαρτονάκι ή ένα κομμάτι από τραπουλόχαρτο ώστε να μην υπάρξει τσάκιση στα μαλλιά από τα πενσάκια. Τα κρατάμε, λοιπόν, έτσι μέχρι να ολοκληρώσουμε και το υπόλοιπο hair styling αλλά και το μακιγιάζ μας και είναι ένα trick για να σταθεροποιηθεί το χτένισμα.

–  Αν τα μαλλιά είναι εντελώς ισιωμένα αυτό το κούρεμα μπορεί να φανεί αυστηρό, οπότε τα beachwaves θα ευνοούσαν. Παρόλα αυτά, είναι ένα πολύ ωραίo, retro στιλ που αν τα μαλλιά είναι μονόχρωμα, έχουν δηλαδή ένα χρώμα, μπορεί να φαίνεται και πολύ sexy και ελκυστικό, στο εντελώς ίσιο. Αν υπάρχουν ανταύγειες μου αρέσει τα μαλλιά να είναι σπαστά, παιχνιδιάρικα αλλά με ίσιες αφέλειες καθώς αυτή είναι και η τάση που υπάρχει τώρα.

– Απόφυγέ το αν έχεις πολύ σγουρά μαλλιά ή χοντρή τρίχα γιατί θα ταλαιπωρηθείς. Αν, όμως, θέλις οπωσδήποτε να υιοθετήσεις αυτό το κούρεμα, υπάρχουν θεραπείες λείανσης και τιθάσευσης (θεραπείες τύπου κερατίνης) που μπορείς να κάνεις τοπικά στις αφέλειες πριν τα κόψεις. Μην επιχειρήσεις, όμως, να κάνεις ισιωτική γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ίσιο και καθόλου κολακευτικό σε σχέση με τα υπόλοιπα μαλλιά που μπορεί να είναι πολύ σγουρά.

– Σε μακριά πρόσωπα, αυτό το κούρεμα “κόβει” από το μήκος και τα κάνει πιο οβάλ που είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου. Είναι ένα κούρεμα που κάνει style statement οπότε δεν θα έλεγα ότι μπορεί να το φορέσει συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι από μόνο του αξεσουάρ, είναι statement μόδας!

– Το συγκεκριμένο κούρεμα ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα αν βάφεσαι και αν έχεις έντονο μακιγιάζ στα φρύδια. Μάλιστα, είναι η ευκαιρία να αναδείξεις τα καλοσχηματισμένα φρύδια αλλά και τις έντονες βλεφαρίδες που τώρα παίζουν πολύ!

Αν θέλεις, λοιπόν, να αναδείξεις τα τέλεια φρύδια σου αυτή είναι η ευκαιρία! Go for it!

 

Read More

And More