Σα να γύρισες μόλις από σκι! Η Χαρά Παπανικολάου μας λέει πώς θα πετύχουμε το μακιγιάζ από το τελευταίο show της Chanel!

Έχουν περάσει ελάχιστες ώρες από την στιγμή που τελείωσε το show της Chanel και το hashtag #chanelinthesnow γέμισε με αναρτήσεις. Chanel in the snow γιατί τα πάντα, από το σκηνικό μέχρι το μακιγιάζ, ήταν σαν να εκτυλίσσονταν στο Μπάνσκο.

Το makeup, για μια ακόμη φορά, ανέλαβε η Lucia Pica, η οποία δημιούργησε αυτό το ηλιοκαμένο αποτέλεσμα στα πρόσωπα των μοντέλων και της νέας μούσας του οίκου, Penelope Cruz. Γιατί δεν αποκτάς αυτό το χρώμα στο πρόσωπό σου μόνο αν έχεις γυρίσει από την Ίμπιζα αλλά και ακόμη και αν έχεις κατέβει μόλις μια πλαγιά!

Η ερώτηση είναι: πώς θα πετύχεις αυτό το μακιγιάζ… σωστά και πώς η τερακότα δεν θα δείχνει πάνω σου σαν εκείνο το λάθος που βλέπουμε παντού γύρω μας; Η Χαρά Παπανικολάου είναι μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες makeup artist το όνομα της οποίας φιγουράρει στα editorial μόδας των περιοδικών. Την ρωτήσαμε κι εκείνη χωρίς δεύτερη σκέψη μας αποκάλυψε τα μυστικά της.

Το trick με το ροδακινί και ροζ ρουζ!

Ρουζ Joues Contrast στις αποχρώσεις Malice (η ροδακινή) και Pink Explosion (η ροζ), Chanel

Πολλές γυναίκες κάνουν αυτό το λάθος να απλώνουν στο πρόσωπό τους τερακότα, όπως- όπως, νομίζοντας ότι έτσι πετυχαίνουν ένα όμορφα αποτέλεσμα. Αυτό είναι λάθος! “Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξουμε την σωστή τερακότα: πιο ανοιχτή για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και πιο σκούρα για τις σκουρόχρωμες. Αυτό που κάνω εγώ για να πετύχω αυτό το εφέ, σαν να επέστρεψε μόλις το μοντέλο μου από μια βόλτα στα χιόνια, είναι να κάνω ένα ελαφρύ πέρασμα τερακότα από τα μάγουλα και με ότι περισσέψει στο πινέλο και από την μύτη. Έπειτα, αφού ολοκληρώσω αυτή την διαδικασία, κάνω μίξη ενός ροζ κι ενός peachy ρουζ και περνάω από πάνω έτσι ώστε να εξασφαλίσω ένα πιο γλυκό αναψοκοκκίνισμα και το contrast να μην είναι άσχημο ή σκληρό!”, τονίζει η Χαρά Παπανικολάου.

Τα σωστά πινέλα και πώς κάνεις την τοποθέτηση

Πινέλο για φωτοσκιάσεις της Curved Contour 710 της Japonesque (€26.50) και πινέλο ρουζ Blush 717 (€24.50) και τα δύο από την Make Me Up.

Όσο υπέροχο κι αν είναι αυτό το μακιγιάζ κρύβει μερικές παγίδες. Το συνηθέστερο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες είναι να τοποθετούμε περισσότερη ποσότητα από αυτήν που πραγματικά χρειαζόμαστε. Το μυστικό είναι το εξής: “Πριν βάλεις το προϊόν στο πρόσωπό σου τινάζεις πάντα στο χέρι σου το πινέλο ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα. Είναι απαγορευτικό να φυσάς το πινέλο γιατί έτσι μεταφέρεις μικρόβια!”, λέει η makeup artist. Επίσης, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τα πινέλα που θα χρησιμοποιήσεις τα οποία δεν πρέπει να είναι μεγάλα γιατί το χρώμα θα απλωθεί σε όλο το πρόσωπο. Τα ιδανικά πινέλα είναι ένα κοφτό για την τερακότα και ένα πινέλο ρουζ για το ρουζ!

Όχι στις φακίδες

Κάποια από τα μοντέλα που βγήκαν στο catwalk είχαν φακίδες στο πρόσωπό τους τις οποίες μπορείς να πετύχεις χρησιμοποιώντας καφέ μολύβια φρυδιών σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις και κάνοντας διαφορετικά σχήματα ώστε να μιμηθείς ένα φυσικό αποτέλεσμα. Σκέψου το: οι φυσικές φακίδες δεν είναι ποτέ ίδιες μεταξύ τους! Ωστόσο, η Χαρά Παπανικολάου προτείνει να κάνουμε skip αυτό το μακιγιάζ γιατί στην καθημερινότητα όπου τρέχουμε, ιδρώνουμε, αγγίζουμε το πρόσωπό μας, οι φακίδες θα αλλοιωθούν!

Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου από κάτω!

CC Cream Super Active Complete Correction Sunscreen Broad Spectrum SPF 50, Chanel

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μέσα στην ημέρα είναι ότι το ρουζ μας “σπάει” και δημιουργείται αυτό το cake effect που αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας σε… στάμπες! Για να το αποφύγεις είναι πολύ βασικό η επιδερμίδα σου να είναι ενυδατωμένη σωστά από κάτω με μια κρέμα και να μην χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα προϊόντων. “Αν δεν έχεις ιδιαίτερα θέματα κάλυψης μπορείς να απλώσεις την ενυδατική σου και από πάνω μια πούδρα σε σκόνη ή μια CC cream!”, λέει η Χαρά Παπανικολάου.

Κρεμώδη ή προϊόντα σε πούδρα;

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα προϊόντα λανσάρονται σε κρεμώδη υφή. Ο λόγος; Γίνονται πιο εύκολα ένα με την επιδερμίδα και συνάδουν με την τάση που θέλει το μακιγιάζ να μην… φαίνεται σαν μακιγιάζ αλλά να μιμείται την φυσικότητα. Η ερώτηση, λοιπόν, είναι: τι τερακότα και ρουζ να επιλέξω για να πετύχω αυτό που είδα στο show της Chanel; Η απάντηση έχει να κάνει με τον τύπο της επιδερμίδας σου: “Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ή κάποιες ατέλειες προτίμησε προϊόντα σε μορφή πούδρας. Αν η επιδερμίδα σου είναι κανονική τα κρεμώδη προϊόντα που δουλεύονται με τα χέρια είναι η τέλεια επιλογή!”, τονίζει η expert.

One way or another, αυτό είναι το επόμενό μας μακιγιάζ! Συμφωνείς;

 

Read More

And More