Τα ωραιότερα μακιγιάζ και μαλλιά από τα Couture show των σχεδιαστών στο Παρίσι

Ας είμαστε ειλικρινείς: τα couture shows των αγαπημένων μας οίκων έχουν γενναίες δόσεις υπερβολές με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αντιγράψουμε εύκολα το μακιγιάζ και τα μαλλιά που βλέπουμε εκεί στην καθημερινότητά μας. Όμως, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και σε κάτι ακόμη: όλους τους προηγούμενους μήνες νιώσαμε να μας λείπει έντονα ο glam εαυτός μας και έχουμε ανάγκη από αυτές τις εικόνες που θα μας φτιάξουν τη διάθεση κι ευτυχώς τις προηγούμενες μέρες είδαμε πολλές τέτοιες! Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες από τα couture shows των σχεδιαστών!

Dior: navy blue punk eyeliner 

Όπως όλα δείχνουν το να καλύπτουμε το μισό μας πρόσωπο με μάσκα είναι το νέο normal και το να αναζητάμε τρόπους για να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά που φαίνονται στο άλλο μισό του προσώπου, δηλαδή τα μάτια, είναι το νέο ζητούμενο. Ο Peter Philips, δημιουργικός διευθυντής και διευθυντής εικόνας του μακιγιάζ Dior, φαίνεται πως εισάκουσε αυτή μας την ανάγκη και στο τελευταίο couture show του οίκου που έγινε λίγες ώρες πριν και αφορούσε την σεζόν fall/winter ’21/’22 βρήκε τον πιο… punk τρόπο να αναδείξει τα μάτια μας, τονίζοντάς τα με μια παχιά γραμμή μπλε eyeliner! “Ξεκίνησα εφαρμόζοντας μαύρο eyeliner με το Diorshow 24h Stylo 091 Matte Black στο κάτω βλέφαρο, τραβώντας τη γραμμή από την εσωτερική έως την εξωτερική γωνία. Στη συνέχεια, με ένα επίπεδο πινέλο, δημιούργησα τούτη την πυκνή, σκούρα μπλε σκιά ματιών από την παλέτα 5 Couleurs Couture 279 Denim. Για να πετύχω ένα απαλό και όχι στημένο αποτέλεσμα, άπλωσα ελαφρώς τη σκιά ματιών με ένα πινέλο”, είπε ο ίδιος μιλώντας για το πώς πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα. 

Iris Van Herpen: μανικιούρ που θύμιζαν έργα τέχνης 

Ο οίκος Iris van Herpen συνεργάστηκε με την nail artist Eichi Matsunaga η οποία είναι γνωστή για αυτά τα τρισδιάστατα μανικιούρ και δημιούργησε υπέροχα σχέδια στα νύχια. Νύχια τα οποία σετάρονταν με τα nose pieces που δημιούργησε αποκλειστικά για το show ο James Merry, visual artist. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν τόσο υπέροχο ώστε τα μοντέλα δεν χρειάστηκαν μακιγιάζ!

Armani Prive: powder blue σκιά

Το μακιγιάζ είναι τέχνη και ως τέτοια σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς τα προϊόντα με διάφορους και διαφορετικούς τρόπους. Αυτό έκανε και η Linda Cantello, official makeup artist του οίκου. Χάρη στο εργαστήριο ομορφιάς Armani, ένα φορητό εργαστήριο που περιλαμβάνει μια σειρά από βάσεις και χρωστικές ουσίες, η Linda Cantello δημιούργησε 2 ειδικά μείγματα επί τόπου: ένα μπλε και ένα πράσινο. Αυτό το μείγμα εφαρμόστηκε με γραμμές στο άνω βλέφαρο και μία τρίτη σκιά προστέθηκε στη μέση του βλεφάρου, χρησιμοποιώντας το SMOOTH LIP PENCIL στην απόχρωση #4. Στις βλαφαρίδες εφαρμόστηκε το EYES TO KILL CLASSICO mascara στην απόχρωση #1.

Jean Paul Gaultier: face art

Απαλά ροζ, γαλάζια, μοβ και light πορτοκαλί ήταν οι αποχρώσεις που επικράτησαν στα μάτια από τον David Koppelaar ενώ το look πλαισιώθηκε από τον hairstylist Hester Wernert Rijn ο οποίος έπιασε τα μαλλιά ψηλά ενισχύοντας τον όγκο. 

Chanel: faux haux 

Αρκεί ο οίκος Chanel να βάλει την υπογραφή του σε κάτι και αυτό το “κάτι” να δεις να γίνεται τεράστια τάση τους επόμενους μήνες. Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, είδαμε το εκπληκτικό show του οίκου Chanel για την couture συλλογή του και την σεζόν fall/winter 2021-’22 να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Κάθε κομμάτι που δημιούργησε η Virginie Viard με έμπνευση από ιμπρεσιονιστικά έργα ήταν υπέροχο αλλά ο κόσμος της ομορφιάς δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από τα μαλλιά! Ο hair stylist, Damien Boissinot, δημιούργησε υπέροχα faux hawk ή αλλιώς αυτό το χτένισμα που δημιούργει το εφέ της μοϊκάνας στα μαλλιά δημιουργώντας πλεξίδες στο κέντρο του κεφαλιού. Όσο για το μακιγιάζ, κι εδώ επικράτησε το punk στοιχείο. 

Giambattista Valli: retro φιόγκοι 

Μαύρη παχιά γραμμή eyeliner είδαμε και στο couture show του Giambattista Valli το οποίο πλαισιώθηκε από ένα πολύ εντυπωσιακό χτένισμα που ήταν τελικά εκείνο το οποίο έκλεψε την παράσταση. Ο λόγος για τους retro φιόγκους που δημιούργησε η Odile Gilbert- απόδειξη ότι και το hair styling είναι τέχνη!

 

Read More

And More