TLIFE exclusive! Αυτή είναι η αγαπημένη μας τάση μαλλιών για την άνοιξη και ο Eugene Souleiman μας λέει πώς θα το πετύχουμε!

Με αναφορά στον εαυτό του στο τώρα και στο άλλοτε, η τελευταία συλλογή του Jeremy Scott αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά του, αλλά ταυτόχρονα κοιτώντας το μέλλον. Χωρίς να θυμίζει τη δεκαετία των 90s, ούτε τη δεκαετία του 2000, το λουκ απαντάει σε σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει να ζεις στην εποχή μετά το Μιλένιουμ. Έμπνευσή του αποτελεί ο ίδιος του ο εαυτός, σε αυτόν τον «meta-muse» φόρο τιμής του ρευστού φύλου. «Το όραμά του για το μέλλον είναι ο καθρέφτης του παρελθόντος ενός ονειροπόλου» και σε αυτή τη σεζόν SS19, ο κόσμος μυήθηκε σε αυτόν τον βαθιά προσωπικό αυτο-εμπνεόμενο φόρο τιμής.

Όλα τα βασικά στοιχεία από περασμένες δεκαετίες συνδυάζονται στη σειρά του Scott. Βλέπουμε το δίχτυ των αθλητικών ρούχων πάνω σε βαριά μπουφάν μοτοκρός, πρακτικά ρούχα, όπως στρατιωτικά ρούχα ή παντελόνια μάχης, να συμπληρώνονται με ψηλοτάκουνες μπότες πάνω από το γόνατο και μπουφάν να διακοσμούνται με τολμηρά, φανταχτερά prints. Όλα μαζί τα κομμάτια συνδυασμένα «δημιουργούν μια χρηστική αισθητική ως ένα υβρίδιο υψηλής μόδας».

Για τον Eugene Souleiman, το να δημιουργήσει χτενίσματα που να συνοδεύουν αυτά τα τόσο ετερόκλητα, σαφώς προσωπικά σχέδια, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ευτυχώς, ο Eugene δεν είναι απλά ένας πεπειραμένος επαγγελματίας. Για την έμπνευσή του για το λουκ, ο Eugene σημειώνει: «Πιστεύω ότι η αληθινή δεξιοτεχνία θα πρέπει να είναι αόρατη. Θέλω τα μαλλιά να τιμούν τη συλλογή. Πρόκειται για μια νέα γοητεία, ένα διαφορετικό είδος γοητείας… που αναπολεί τη δεκαετία των 90s, αλλά ζει στο παρόν, στο εδώ και τώρα.»
Αυτό που λάτρεψε ο Eugene σε αυτή τη συγκεκριμένη επίδειξη ήταν η ποικιλομορφία στο ύφος. Για τον Eugene, «οι μέρες που δημιουργούσες ένα λουκ και το λάνσαρες σε όλα τα μοντέλα σου ανήκουν στο παρελθόν. Μιλάμε για πολύ πιο προσωπική υπόθεση τώρα. Μιλάμε για το κάθε μοντέλο, τον τύπο μαλλιών του και τη συλλογή. Η μόδα δεν έχει να κάνει πλέον με το τι είναι ιν και τι όχι, αλλά με την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά και το άτομο.»

Τα στιλ στα μαλλιά ποικίλλουν από κομψά άφρο μέχρι κοντά pixie και κορίτσια με ατημέλητες αφέλειες, που όλα μαζί συνθέτουν μια δυνατή και συνάμα παιχνιδιάρικη πασαρέλα, όπου τα ρούχα είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά τα μαλλιά είναι οι αξιόπιστοι και αξέχαστοι συνοδοί.

Υπάρχουν κάποιες προφανείς πηγές έμπνευσης για τη συλλογή, πέρα από τον εαυτό του στο τώρα και στο πριν. Ο Scott καταγράφει τις πηγές της έμπνευσής του, οι οποίες φτάνουν μέχρι την Pris στο Bladerunner και τον Γάλλο ζωγράφο Τουλούζ-Λωτρέκ, ως βασικό έναυσμα για τα σχέδιά του. Αυτές οι φανταστικές σκηνές είναι εμφανώς ορατές στα χτενίσματα που δημιούργησε ο Eugene, από σφιχτές μπούκλες μέχρι συμμαζεμένα κουρέματα. Ο συνδυασμός του «προπομπού του χθες και της νοσταλγίας του σήμερα» διαφαίνεται σαφώς.
Αν και είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς ένα ξεκάθαρο στυλ στα λουκ του Eugene, εκείνος χρησιμοποίησε τα «σούπερ μόντελ των 90s» ως έμπνευση για τις δημιουργίες του. Η δεκαετία των 90s, λέει ο Eugene, είχε στο επίκεντρο τις «γυναίκες που νιώθουν ισχυρές και ντύνονται δυναμικά». Ο Souleiman σημείωσε: «Ήθελα πραγματικά να μεταφέρω τον δυναμισμό στα μαλλιά. Κυκλοφορεί μια νέα θηλυκότητα και, μαζί της, μια πολύ διαφορετική γοητεία, το οποίο είναι τέλειο.»

Η ΒΑΣΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
Σύμφωνα με τον Eugene, η συνεργασία του με τον Jeremy συνήθως καταλήγει σε «κάπως τρελά μαλλιά». Φέτος, όμως, ήθελε να το μειώσει:
«Εδώ και χρόνια, ο Jeremy έχει μια δυνατή μάρκα και πάντα δημιουργούσαμε εντελώς τρελά μαλλιά για εκείνον. Πώς το αλλάζουμε αυτό; Προφανώς, το αλλάζουμε κάνοντας ένα βήμα πίσω και αξιολογώντας τα πάντα από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο προχωράμε μπροστά. Δεν είμαστε συνεχώς σε μια κίνηση προς το επόμενο κόλπο. Κάναμε ένα βήμα πίσω και είδαμε ένα πιο μακροπρόθεσμο όραμα. Αυτά τα χτενίσματα μπορούν πραγματικά να φορεθούν.»
Για τα πιο εκλεπτυσμένα λουκ, ο Eugene βασίστηκε στο Wella Professionals EIMI Cocktail Me, ένα έλαιο σε μορφή gel, σχεδιασμένο για να αναμιγνύεται εύκολα με άλλα προϊόντα ώστε να προσδίδει λάμψη, και στη συνέχεια το συνδύασε με το Wella Professionals EIMI Oil Spritz, το τέλειο ελαφρύ ψεκαζόμενο έλαιο για τη δημιουργία μιας «σατέν λάμψης».
Χρησιμοποιώντας το ghd Platinum+, το πρώτο «έξυπνο» ισιωτικό στον κόσμο, με τεχνολογία ultra-zone, ο Eugene κατάφερε να τελειοποιήσει την αόρατη αλλά τεχνική επιδεξιότητα στην υφή που στόχευε:
«Αυτό που δημιουργήσαμε είναι ένας τρόπος styling μαλλιών από το εσωτερικό, από κάτω, ένας κρυμμένος όγκος. Δεν μπορεί κάποιος να δει πώς έχει γίνει. Φαίνεται σαν τα μαλλιά να ήταν έτσι από φυσικού τους, παρόλο που τα μαλλιά δεν είναι έτσι εκ φύσεως. Κάνουμε μπούκλες στο εσωτερικό των μαλλιών για να υποστηρίξουμε τα υπόλοιπα μαλλιά, έτσι ώστε να προσδώσουμε πλάτος, όγκο και ελαφρότητα.»
Για το σετ προϊόντων που επέλεξε, ο Eugene είχε να πει ότι «τα προϊόντα της ghd και της Wella Professionals λειτουργούν συμβιωτικά. Τα προϊόντα Wella EIMI είναι τα σημαντικά σου στοιχεία και το ghd Platinum+ είναι το κατάλληλο εργαλείο, στο οποίο θα στραφείς. Ολοκληρώνουν το λουκ, ακόμα και όταν υπάρχει τεράστια ποικιλία στους τύπους μαλλιών.»
«Στην πραγματικότητα, έχει να κάνει με το να είσαι ένας πολύ καλός κομμωτής και με το να αντιλαμβάνεσαι τις λεπτομέρειες στα μαλλιά και πώς αυτές μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά.»

Read More

And More