Βάλε Χρώμα Στη Ζωή Σου

Το κόκκινο είναι για την ομορφιά ότι το μαύρο για τη μόδα! Όλοι οι νέοι τρόποι να το φορέσεις!

There is only one color and this is red! Αν μπορούσαμε να παραφράσουμε το μότο όλων εκείνων των stylish κοριτσιών της μόδας και να του δώσουμε ένα beauty twist θα λέγαμε αυτό ακριβώς. Πράγματι, κόκκινο είναι το πρώτο βερνίκι που δημιουργήθηκε ποτέ, το κόκκινο κραγιόν απογειώθηκε στα 40’s και πήρε την ονομασία Lipstick Phenomenon (οι πωλήσεις των κόκκινων κραγιόν είχαν εκτοξευθεί τότε γιατί οι γυναίκες με αυτόν τον τρόπο έφτιαχναν την διάθεσή τους) ενώ σήμερα, οι πιο stylish γυναίκες αυτού του πλανήτη, οι Γαλλίδες, μπορεί να απεχθάνονται το μακιγιάζ αλλά θα βάλουν οπωσδήποτε ένα κόκκινο κραγιόν στα χείλη τους. 

Στις εποχές που διανύουμε το Lipstick Phenomenon αναβιώνει και τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά – χρονιά, έχουμε ανάγκη από αυτό το χρώμα που μας θυμίζει πως ό,τι και αν γίνεται τριγύρω μας το πάθος για ζωή παραμένει άσβηστο μέσα μας. 

Παρακάτω έχουμε τους πιο φρέσκους τρόπους να εντάξεις αυτό το χρώμα στην beauty καθημερινότητά σου, ακριβώς όπως μας το έδειξαν οι μεγαλύτεροι οίκοι για την σεζόν Fall/Winter 2020-21. Αλλά μια ακόμη ιδέα είναι πέρα από τις λεπτομέρειες να εντάξεις αυτό το χρώμα στη ζωή σου σε μεγαλύτερες και ισχυρότερες δόσεις με τα χρώματα της Vechro (από τα πιο φλογερά κόκκινα μέχρι τα πιο σκούρα μπορντώ, η γκάμα είναι τεράστια). 

Τα κόκκινα χείλη 

             Η Bella Hadid στο show του οίκου Fendi για την σεζόν Fall/Winter 2020-21 με blurred berry χείλη

Όπως είπαμε, η γκάμα των κόκκινων είναι ευρεία και μέσα σε όλες αυτές τις αποχρώσεις σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Αν είσαι τολμηρή μπορείς να υιοθετήσεις την berry εκδοχή που είδαμε στο show του οίκου Fendi όπου τα χείλη ήταν berry με μια blur τεχνική. Για να το πετύχεις, πέρασε το κραγιόν από τα χείλη σου και έπειτα με το δάχτυλό σου ταμπόναρε έτσι ώστε να δημιουργήσεις αυτό το εφέ. 

Η Kaia Gerber αγαπά το κόκκινο κραγιόν ακριβώς όπως κάθε it girl εκεί έξω

Εναλλακτικά, μπορείς να υιοθετήσεις το κόκκινο στην πιο κλασική του εκδοχή για τα χείλη σου που σημαίνει τελειοποιημένο περίγραμμα και σωστή εφαρμογή, ακριβώς όπως το φοράνε τα μεγαλύτερα it girls σήμερα, από την Kaia Gerber μέχρι την uber stylish, Alexa Chung. 

Κόκκινο κραγιόν και ανοδικά χτενισμένα φρύδια είναι το tip της Alexa Chung όταν θέλει να δείχνει ξεκούραστη (χωρίς να είναι!)

Μάλιστα, η Alexa Chung έχει κι αυτό το μικρό αλλά θαυματουργό και πολύ χρήσιμο tip: “Όταν έχω ξενυχτήσει ή είμαι κουρασμένη θα φορέσω οπωσδήποτε ένα κόκκινο χρώμα στα χείλη μου. Είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να αποπροσανατολίσω την προσοχή από τα κουρασμένα μου μάτια!”. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ένας τοίχος βαμμένος σε μια απόχρωση στο κόκκινο του πάθους με Vechro θα τραβήξει την προσοχή στο σπίτι σου και θα του δώσει έξτρα πόντους στιλ. 

Κόκκινη σκιά 

Στο show του οίκου Miu-Miu το κόκκινο του πάθους σκαρφάλωσε από τα χείλη στα μάτια

Έχουμε συνηθίσει το κόκκινο στο μακιγιάζ να μένει στα χείλη. Κι όμως, τις τελευταίες σεζόν το έχουμε δει να σκαρφαλώνει και στα μάτια και να υιοθετείται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: από τον edgy τρόπο που είδαμε στον οίκο Miu-Miu όπου η λεπτή και τραβηγμένη γραμμή eyeliner συνδυάστηκε με την κόκκινη σκιά μέχρι και πιο ήπιες επιλογές όπως μια pale κόκκινη φορεμένη περιμετρικά του ματιού και σεταρισμένη με γενναίες δόσεις μάσκαρα. 

 

Ο νέος τρόπος να βάψεις τα νύχια σου κόκκινα

Τα χέρια σου είναι εκείνο το σημείο που βλέπεις πάνω σου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και σίγουρα περισσότερο από το μακιγιάζ σου αφού για να δεις το τελευταίο χρειάζεσαι είτε καθρέφτη είτε την κάμερα του κινητού σου. Τα περιποιημένα νύχια, λοιπόν, είναι μονόδρομος και αν θέλεις και ένα χρώμα που να σου φτιάχνει την διάθεση αυτό είναι το κόκκινο. Κάθε φορά που έχω βαμμένα τα νύχια μου κόκκινα πληκτρολογώ με μεγαλύτερη διάθεση και οι λέξεις γλιστράνε πιο εύκολα από το μυαλό μου στα χέρια μου και από εκεί στο πληκτρολόγιο (αυτή είναι μια τέτοια φορά!). Ωστόσο, αν δεν θέλεις να βάψεις τα νύχια σου απλώς κόκκινα (αν και μόλις σου απέδειξα ότι το κόκκινο είναι ένα καθόλου απλό χρώμα, είναι ένα χρώμα με απίστευτη ενέργεια), υπάρχουν κάποια nail art που ξεσηκώσαμε από το τελευταίο show του οίκου Fendi που γίνονται με την τεχνική του negative space manicure που θέλει κάποια σημεία πάνω στο νύχι μας να είναι γυμνά, χωρίς ίχνος βερνικιού. 

Αν δεν θέλεις να βάψεις τα νύχια σου κόκκινα δοκίμασε να πειραματιστείς με την τεχνική του negative space!

 

Κόκκινο στα μαλλιά 

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που κάνει statement από μόνο του και σετάρεται τέλεια με τις πιο λευκές επιδερμίδες. Αν το έχεις και σου ταιριάζει διατήρησέ το. Αν θέλεις να το υιοθετήσεις χωρίς τη δέσμευση ότι πρόκειται για κάτι μόνιμο μερικές έξυπνες ιδέες είναι να φορέσεις μια κόκκινη κορδέλα στα μαλλιά και να μιμηθείς αυτές τις κόκκινες τούφες που είδαμε στο show του Alexander McQueen. 

Η Kaia Gerber στο show του Alexander McQueen με κόκκινα extensions

Και φυσικά, υπάρχει και η επιλογή των hair accessories. Στο show του οίκου Chanel για το φθινόπωρο – χειμώνα 2020/21, η καμέλια -το signature στοιχείο του οίκου, βάφτηκε κόκκινη!

Από την ελαφρώς gothic εκδοχή του Alexander McQueen στην ρομαντική του οίκου Chanel

Ό,τι κι αν επιλέξεις μην ξεχνάς πως το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους και το χρειάζεσαι στη ζωή σου. Και ειδικά τις μέρες που διανύουμε το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Για να πάρουμε τα πάνω μας, για να νιώσουμε τη δύναμή μας, για να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Με λίγο κόκκινο κραγιόν, με ένα wine red μανικιούρ, με κάτι κόκκινο παντού, ακόμα και στο σπίτι μας. Το κόκκινο είναι ζωή σε όλες τις αποχρώσεις του και η Vechro είναι εδώ για να σε βοηθήσει να βρεις εκείνη που σου ταιριάζει. Εκτός αν θέλεις μια ζωή… χωρίς πάθος!