Undercut, curtain bangs, shag και άλλα κουρέματα που πρέπει να γνωρίζεις!

Στα 90’s πήγαινες στο κομμωτήριο και ζητούσες από τον κομμωτή σου ένα φιλάρισμα, καρέ ή… καπελάκι (πόσο πίσω σε πήγα!). Το 2018 οι όροι αυτοί στα κουρέματα είναι ξεπερασμένοι και έχουν αντικατασταθεί με ολοκαίνουργιες ορολογίες. Δεν υπάρχει πια χαίτη, υπάρχει shag. Και αν αποφασίσεις να πάρεις την ξυριστική και να ξυρίσεις μέρος των μαλλιών σου, δεν θα ξυρίσεις μέρος των μαλλιών σου όπως έκανε κάποτε η Άννα Βίσση (πόσο 90’s) αλλά θα κάνεις undercut!

Undercut έκανε και πριν λίγες ώρες η Selena Gomez και με αφορμή αυτό αποφασίσαμε να σου κάνουμε ένα review- ανάλυση των ονομασιών από τα δημοφιλέστερα κουρέματα. Για να ξέρεις ακριβώς τι να ζητήσεις!

Undecut

Το undercut έχει 90’s καταβολές και είναι αρχικά το κούρεμα που έκαναν τα αγόρια όταν ξύριζαν περιμετρικά τα μαλλιά τους και άφηναν μόνο μια μακριά τούφα στο κέντρο. Πλέον, το ξύρισμα δεν γίνεται περιμετρικά παρά σε ένα σημείο (στο πλάι συνηθέστερα, στο πίσω μέρος κάποιες άλλες φορές) και τα υπόλοιπα μαλλιά παραμένουν πολύ μακριά.

Bob

To bob είναι η σύγρονη λέξη που επιστρατεύουμε όταν θέλουμε να πούμε πως θέλουμε να κόψουμε τα μαλλιά μας καρέ. Το bob είναι ακριβώς στο ύψος του πηγουνιού ή, τουλάχιστον, δεν αγγίζει τους ώμους.

Lob

To lob βγαίνει από τις λέξεις long και bob και πρόκειται για το μακρύ καρέ που αγγίζει συνήθως τους ώμους. Μια πολύ καλή λύση αν θες να κόψεις τα μαλλιά σου αλλά δεν είσαι σίγουρη είναι να κάνεις πρώτα ένα lob κι έπειτα να προχωρήσεις σε bob. Κι αν τα δύο κουρέματα μεταξύ τους δεν σου φαίνεται να έχουν ιδιαίτερες διαφορές σκέψου πόσοι μήνες πρέπει να περάσουν για να φτάσουν τα μαλλιά σου να καλύψουν τον αυχένα σου.

Curtain bangs

Τον Σεπτέμβριο του 2017 οι λέξεις curtain bangs παρουσίασαν αύξηση 600% στο search του Pinterest. Σήμερα, αυτές οι μακριές φράντζες που πέφτουν σαν κουρτίνες στο πρόσωπο εξακολουθούν να είναι hair trend. Ταιριάζει τέλεια στα κορίτσια με σπαστά μαλλιά ενώ αν έχεις ίσια υπολόγιζε ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις καθημερινό styling για να τις αναδείξεις. Οπότε, αν είσαι τεμπέλα μην τις κάνεις καθόλου. Περισσότερες ιδέες για curtain bangs μπορείς να πάρεις εδώ.

Hair layering

Το φιλάρισμα των 90’s πλέον λέγεται hair layering αλλά έχει και αρκετές διαφορετικές ως προς την τεχνική του. Τα layers δεν είναι έντονα, γίνονται στα τελειώματα των μαλλιών για να εξασφαλίσουν κίνηση και όγκο και ξέρεις πως είναι πετυχημένα όταν είναι αόρατα. Ή, σχεδόν αόρατα! Δες εδώ ποιο είναι το hair layering που ταιριάζει στο μήκος των μαλλιών σου.

Blunt cut

Blunt σημαίνει αμβλύς και ένα blunt cut είναι το κούρεμα που έχει γίνει σχεδόν με μια ψαλιδιά, χωρίς layers και χωρίς να δουλευτούν παραπάνω τα τελειώματα. Το blunt cut καρέ είχε την τιμητική του ειδικότερα πέρυσι αλλά εξακολουθεί να θεωρείται stylish.

Buzz cut

«Το buzz cut περνάει το μήνυμα ότι μια γυναίκα είναι δυνατή, έχει το δικό της ισχυρό μυαλό και επιδιώκει οι άνθρωποι γύρω της να την δουν με τον τρόπο που θέλει εκείνη. Plus: είναι ένα κούρεμα που ταιριάζει τέλεια με την σύγχρονη τάση που επικρατεί στα catwalks όπου αγόρια και κορίτσια μοιάζει να μην έχουν συγκεκριμένο φύλο», μας είχε πει ο Νικόλας Βιλλιώτης για το κούρεμα- φαινόμενο της περασμένης χρονιάς. Ή καλύτερα, για το κούρεμα- ξύρισμα που είναι περισσότερο μια στάση ζωής. Δες εδώ περισσότερα.

Pixie cut

Το pixie cut έκανε την εμφάνισή του στα 50’s και η λογική του είναι να είναι πιο κοντό περιμετρικά του κεφαλιού και πιο μακρύ στην κορυφή. Είναι αρκετά τολμηρό αλλά όχι όσο τολμηρό είναι το buzz cut του οποίου είναι και αναπόφευκτη συνέχεια αν αποφασίσεις να τα μακρύνεις.

Baby bangs

Baby bangs ή αλλιώς οι πολύ κοντές αφέλειες (περίπου στο μισό του μετώπου) που κάνουν τα μάτια και τα φρύδια κέντρο της προσοχής. Υιοθέτησέ τις μόνο αν έχεις ίσια μαλλιά και αρκετή υπομονή αφού για να διατηρήσεις αυτό το μήκος θα πρέπει να έχεις συνέπεια στο ραντεβού με τον κομμωτή σου.

Shag

Το shag είναι ένα κούρεμα γεμάτο layers και όχι μόνο στα τελειώματα των μαλλιών. Σετάρεται πάντα με φράντζα ή αφέλειες και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει και το αγαπημένο κούρεμα πολλών στιλάτων κοριτσιών με σγουρά μαλλιά που έχουν βαρεθεί να τα ισιώνουν.

Bowlcut

Το όνομα αυτού του κουρέματος προκύπτει από την… σαν τεχνική του αφού το αποτέλεσμα μοιάζει να να έχεις πάρει ένα μπολ, να το έχεις τοποθετήσει στο κεφάλι σου και να κουρεύεσαι περιμετρικά. Πρόκειται για signature κούρεμα που αν αποφασίσεις να το κάνεις θα σου δώσει πόντους στιλ χωρίς να καταβάλεις την παραμικρή προσπάθεια.

A line

Πρόκειται για το καρέ που έχει μύτες στο μπροστινό μέρος και είναι πιο κοντό πίσω. Αυτό το καρέ είναι σχετικά εύκολο να το πετύχεις αν απλώς πιάσεις μια κοτσίδα χαμηλά προς τα πίσω και την κόψεις. Επίσης, είναι το τέλειο κούρεμα αν έχεις ίσια μαλλιά!

 

Read More

And More