Βήμα- βήμα πώς έγινε το μακιγιάζ της couture συλλογή του Dior για τον επόμενο χειμώνα

Μπορεί εμείς εδώ να διανύουμε το μέσο του καλοκαιριού και να μην σκεφτόμαστε τίποτα πέρα από τις διακοπές, αλλά ο κόσμος της μόδας έχει κάνει focus στον επόμενο χειμώνα αφού αυτές τις μέρες οι οίκοι δείχνουν τα couture shows τους. Ένα από τα αγαπημένα μας και αυτό του οίκου Dior: γενναίες λάμψεις, τέλεια επιδερμίδα, δροσιά, ή αλλιώς το μακιγιάζ που όλες θέλουμε να έχουμε στις καλοκαιρινές μας διακοπές αλλά και για πάντα! Κράτησε, λοιπόν, σημειώσεις και προϊόντα!

Για τη συλλογή υψηλής ραπτικής Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018-2019 της Maria Grazia Chiuri, ο Peter Philips, Δημιουργικός Διευθυντής και Διευθυντής Εικόνας του μακιγιάζ Dior, δημιούργησε ένα φυσικό αποτέλεσμα μακιγιάζ χρησιμοποιώντας προϊόντα, σχεδόν αποκλειστικά, από τη σειρά Dior Backstage.

«Για την σειρά Dior Backstage σχεδίασα από την αρχή όλα τα βασικά στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει μία τσάντα μακιγιάζ. Αυτά τα προϊόντα χαρίζουν επαγγελματικό αποτέλεσμα με εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο.»

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ


Ο Peter Philips εξηγεί: «Με τις 40 αποχρώσεις του Dior Backstage Face and Body Foundation δημιούργησα 16 επίπεδα έντασης σε 6 διαφορετικούς τόνους και έτσι κατάφερα να προσαρμόσω το μέικαπ σε κάθε επιδερμίδα με ακρίβεια. Στην συνέχεια, για διόρθωση, χρησιμοποίησα το Diorskin Forever Undercover Concealer, καθώς και το Flash Luminizer για να προσθέσω φωτεινότητα. Τέλος, ολοκλήρωσα με μια γενναία ποσότητα πούδρας Dior Backstage Glow Palette Universal N°001 για να χαρίσω λάμψη στις περιοχές που αιχμαλωτίζουν το φως φυσικά.» Συνεχίζει λέγοντας: «Σε κάποιες περιπτώσεις, χρησιμοποίησα τις πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις από της Dior Backstage Contour Palette για να σμιλεύσω το πρόσωπο.»

ΜΑΤΙΑ


Ο Peter Philips εξηγεί: «Έδωσα στα μάτια μια πινελιά έμφασης με Dior Backstage Eye Palette N° 001 Warm Neutrals. Στους ανοιχτόχρωμους τόνους δέρματος, χρησιμοποίησα τις απαλότερες αποχρώσεις – Shimmer Pink και Matte Pink – που διακριτικά διεύρυναν τα μάτια. Στους πιο σκούρους τόνους δέρματος εφάρμοσα Ombré Sculpting Powder στις αποχρώσεις Shimmer Purple και Matte Plum. Τα φρύδια ήταν διακριτικά, αλλά σχηματισμένα με το Diorshow Brow Styler και την Dior Backstage Brow Palette.»

ΧΕΙΛΗ


«Στα χείλη εφάρμοσα Dior Backstage Lip Palette N°001 Universal Neutrals. Ανάλογα με τον τόνο του δέρματος επέλεξα είτε Gloss Pink, είτε Gloss Beige, είτε Gloss Blush για διακριτικά και διάφανα, σαρκώδη χείλη.»

ΝΥΧΙΑ
«Τα νύχια ήταν γυμνά και φυσικά.»

ΜΑΛΛΙΑ
Ο Guido Palau επιμελήθηκε τα μαλλιά δημιουργώντας κυλινδρικές αλογοουρές με σταυρωτά λαστιχάκια σε όλο το μήκος, πιασμένες στο ύψος του αυχένα.

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν είναι από την σειρά Dior Backstage που έφτασαν μόλις στα καταστήματα!

Photo: Vanni Bassetti για λογαριασμό της εταιρείας Christian Dior Parfums

 

Read More

And More