Yeap! Μπορείς να κάνεις μόνη σου μάσκα χεριών!

Το πρώτο άρθρο που έγραψα όταν άρχισε να φτάνει στα αυτιά μας ένας νέος όρος (κορονοϊός) και πολύ πριν τα πράγματα γίνουν πολύ δύσκολα- πολύ σοβαρά ήταν τι επιπτώσεις μπορεί να έχει το συνεχόμενο πλύσιμο των χεριών και πώς μπορείς να τα βοηθήσεις. Ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης μου είχε εξηγήσει ότι η κεράτινη στοιβάδα (φαντάσου το σαν το έξω κομμάτι της επιδερμίδας που είναι προστατευτικό) είναι πιο παχιά στην παλαμιαία επιφάνεια (από μέσα) και πιο λεπτή από πάνω. Αυτός είναι και ο λόγος που τα χέρια μας σκάνε από την πάνω μεριά όσο περισσότερο τα πλένουμε.

Αυτό που θα βοηθήσει ιδιαίτερα είναι μια κρέμα που θα περιέχει ως βασικό συστατικό τα κεραμίδια (είναι συστατικό που έχει και η επιδερμίδα μας αλλά και κάτι που παίρνουμε και εξωγενώς από τα καλλυντικά) ή cica ένα εξίσου αναπλαστικό συστατικό. Το καλύτερο πράγμα, όμως, που έχεις να κάνεις είναι μάσκες χεριών. Στην αγορά υπάρχουν ειδικά εμποτισμένα γάντια αλλά αυτό είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνη σου. Πώς;

Πριν πέσεις για ύπνο ή όσο μένεις σπίτι και βλέπεις Netflix άπλωσε μια γενναόδωρη ποσότητα μάσκας στην παλαμιαία επιφάνεια, δηλαδή από την πάνω μεριά, κι έπειτα βάλε γάντια μιας χρήσης, αρκεί αυτά να μην είναι πολύ στενά. Όταν τα αφαιρέσεις τα χέρια σου θα είναι όσο απαλά δεν τα έχεις δει τελευταία!

 

Read More

And More