5 έξυπνες ιδέες από την ειδικό για να «εξολοθρεύσετε» την ρουτίνα μέσα στη σχέση

Πόσοι από εσάς σκέφτεστε ότι η σχέση σας έχει περάσει σε ένα πιο βαρετό και ανιαρό επίπεδο; Λέτε ότι θα θέλατε να κάνετε πράγματα με το σύντροφό σας αλλά δεν έχετε το χρόνο, δεν προλαβαίνετε, ρίχνετε το βάρος και την ευθύνη στους σύγχρονους ρυθμούς της ζωής που καταναλώνουν την ενέργειά σας. Και όμως, θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με τη σχέση σας μέσα από απλούς τρόπους στη καθημερινότητα, φτάνει να αφιερώσετε λίγο χρόνο ο ένας στον άλλον και να βγείτε από τη «ζώνη άνεσης».

Είναι γεγονός ότι μία σχέση χρειάζεται λίγη …περιπέτεια ή/και ρομαντισμό για να ενισχυθεί ο δεσμός, ποιοτικό χρόνο και αναμνήσεις που θα δημιουργήσετε μαζί ως ζευγάρι. Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, ας δούμε τι προτείνει η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα ως «αντίδοτα» στη ρουτίνα, μέσα στην οποία έχει βουλιάξει η σχέση σας.

Ραντεβού: Το έχουμε τονίσει ξανά και ξανά πόσο καλό κάνει στη σχέση σας ένα ραντεβουδάκι στο οποίο όμως δεν θα ετοιμαστείτε να φύγετε μαζί από το σπίτι – για τα ζευγάρια που συμβιώνουν) αλλά θα βρεθείτε έξω. Μάλιστα, αν συμπεριλάβετε κάτι που δεν συνηθίζετε, πχ. βόλτα στη παραλία, θα δείτε ότι δεν χρειάζονται ούτε χρήματα αλλά ούτε και ιδιαίτερα πράγματα, μόνο διάθεση και φαντασία.

Γυμναστείτε μαζί: Έτσι θα καταφέρετε να έχετε το δικό σας χρόνο ενώ παράλληλα προσέχετε και την υγεία σας. Βέβαια, είναι αρκετοί εκείνοι που λένε ότι θέλουν να είναι μόνοι τους στο γυμναστήριο, καθώς το θεωρούν «προσωπικό τους χρόνο» και είναι απόλυτα σεβαστό. Μπορείτε όμως να βγείτε να περπατήσετε έξω μαζί να γυμναστείτε στα πάρκα που έχουν και υπαίθρια όργανα γυμναστικής, να παίξετε ένα παιχνίδι με κίνηση, να ασχοληθείτε με την κηπουρική φροντίζοντας το κήπο ή το μπαλκόνι σας, να κάνετε μαθήματα χορού, κλπ.

Ταξίδια: Τα ταξίδια μην ξεχνάμε ότι είναι τροφή για το μυαλό, τη ψυχή αλλά και το σώμα μας. Τα οφέλη τους είναι γνωστά, ετοιμάστε λοιπόν βαλίτσες και απολαύστε τον «δικό σας ποιοτικό χρόνο», χτίζοντας νέες αναμνήσεις.

Δοκιμάστε νέα πράγματα: Συνήθως τα ζευγάρια από κάποιο σημείο και μετά, μπαίνουν σε μία ρουτίνα και στο τρόπο διασκέδασης, όπως πηγαίνουν στα ίδια μπαράκια, στα ίδια εστιατόρια και ταβερνάκια, κλπ. Δοκιμάστε λοιπόν νέα μαγαζιά, αποκτήστε νέες εμπειρίες.

Αφήστε λοιπόν τη φαντασία σας να τρέξει και δοκιμάστε νέες εμπειρίες, όπως οι παρακάτω: Μία βόλτα στη φύση, σε έναν ζωολογικό κήπο, σε παιχνίδια δράσης, σε escape rooms, μουσεία, λούνα παρκ να νιώσετε και πάλι για λίγο παιδιά, σπα για μασάζ για ζευγάρια και όμορφη χαλάρωση, συναυλίες, θέατρο, σινεμά, οινογευσία, διοργανώστε ένα πάρτι, ξεκινήστε ένα χόμπι μαζί, πχ. πεζοπορία, ακούστε podcast, διαβάστε βιβλία και μοιραστείτε τις σκέψεις σας, μαγειρέψτε μαζί, κλπ.

Δεν σημαίνει ότι για να «σπάσουμε» τη ρουτίνα χρειάζεται απαραίτητα να κάνουμε κάτι extreme. Μπορούμε να κάνουμε μικρές αλλαγές στο τρόπο που λειτουργούμε ως σήμερα ακόμα και μέσα στη πόλη που ζούμε, φτάνει εμείς να είμαστε «ανοιχτοί» στις αλλαγές και στο καινούργιο…

 

Read More

And More