Να ανέβουμε λίγο; 10 τρόποι να φτιάξεις τη διάθεσή σου

Ήρθε η Άνοιξη. Αυτομάτως η διάθεση φτιάχνει. Ήρθε ο Μάιος. Και μαζί του η ευεξία, η χαρά, η αισιοδοξία. Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται μαγικά, το χαμόγελο έρχεται μαζί με τον ήλιο. Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σου λέει τίποτα, τότε σίγουρα δεν κάνεις κάτι από τα παρακάτω και καλό είναι να τα βάλεις στο πρόγραμμα. Για να νιώσεις καλύτερα…

Και όσο θα ξεκινάς το παρακάτω “πρόγραμμα”, αναρωτήσου σε παρακαλώ γιατί αφήνεσαι και πέφτεις. Όλοι έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας. Αν όμως τα κάτω είναι πολλά και μόνιμα κάτι πρέπει να κάνεις. Για την ώρα, ξεκίνα με τα παρακάτω…

1. Καλημέρα! Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται… Μόλις ξυπνήσεις, λοιπόν, σήκω από το κρεβάτι σου, προσπάθησε να μην μιζεριάζεις και άνοιξε τις κουρτίνες να μπει το φως της ημέρας και τα παράθυρα για να μπει η άνοιξη.

2. Πρωινό ντους: Ένα πρωινό ντουζάκι θα σου πάρει την κατήφεια και θα νιώσεις αναζωογονημένη. Ο καιρός έχει ζεστάνει, οπότε δεν έχεις δικαιολογίες. Ναι, τον χειμώνα ίσως το πρωινό νερό να σου είναι δύσκολο, τώρα όμως; Απόλαυσέ το με τις αγαπημένες σου μυρωδιές από αφρόλουτρα και θα δεις μεγάλη διαφορά.

3. Φρόντισε τον εαυτό σου: Κρέμες, άρωμα, μακιγιάζ, όμορφα ρούχα… ό,τι σου φτιάχνει το κέφι και ό,τι σου λειτουργεί. Περιποιήσου τον εαυτό σου, απόδειξέ του ότι τον αγαπάς.

4. Πρόσεξε τη διατροφή σου: Ω ναι! Η διατροφή παίζει ρόλο και στη διάθεσή μας. Υπάρχουν τροφές που θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε ως αντικαταθλιπτικές, π.χ. μπανάνες, σολομός, κλπ. Και τροφές, που μας ρίχνουν. Όλα αυτά τα “απαγορευμένα” με τα πολλά λιπαρά, να ξέρεις ότι εκτός του ότι παχαίνουν, κάνουν κακό στην υγεία, επηρεάζουν αρνητικά και τη διάθεσή σου.

5. Βάλε μουσική: Όταν ετοιμάζεσαι για να φύγεις από το σπίτι. Ρίξε κι έναν χορό. Λίγο. Βάλε μουσική στο αυτοκίνητο. Χαρούμενη μουσική, που σε φτιάχνει. Με ρυθμό.

6. Χαμογέλασε: Είναι αποδεδειγμένο πως ο τρόπος που αντιμετωπίζεις εσύ τον εαυτό σου έχει να κάνει με το πώς αισθάνεσαι! Αν μένεις στη γκρίνια, θα νιώθεις άσχημα. Χαμογέλα. Χαμογέλα και όταν σε κοιτάς στον καθρέφτη. Θα δεις…

7. Γυμνάσου: Ξέρεις φαντάζομαι πως η άσκηση βοηθάει στην έκκριση ενδορφινών -και όχι μόνο- που είναι τα φυσικά μας αντικαταθλιπτικά. Κι αν δεν έχεις κέφι για σκληρή γυμναστική, λειτουργεί και το περπάτημα, το χαλαρό τζόγκινγκ, ο χορός στο σπίτι που λέγαμε παραπάνω.

8. Μην κολλάς σε ιδέες: Τις περισσότερες φορές η διάθεσή μας χαλάει επειδή ξοδεύουμε πολύ χρόνο σε αρνητικές ιδέες που συνήθως δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και τις αναπαραγάγουμε διαρκώς… Σκέψου, έχεις ποτέ κερδίσει κάτι μετά από όλη αυτή την σκέψη; Όχι.

9. Συνάντησε άτομα που σε ανεβάζουν: Ναι, η παρέα μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση. Η παρέα με αγαπημένους, μη τοξικούς, ευχάριστους ανθρώπους. Τους φίλους σου, την οικογένειά σου, τον σύντροφό σου. Και όσο είστε μαζί, μην συζητάτε για προβλήματα. Πείτε κάτι άλλο… πιο χαρούμενο.

10. Αγάπησε τον εαυτό σου: Όλα ξεκινούν από το πόσο αγαπάς ή όχι εσένα! Αν θέλεις να νιώθεις καλά, μάθε τον εαυτό σου, αγκάλιασέ τον, αποδέξου τις αδυναμίες αλλά και τα δυνατά του σημεία και μην μηρυκάζεις! Αυτό είναι από τα σημαντικότερα να ξέρεις. Μάθε να σε αγαπάς. Από εκεί ξεκινάνε όλα… και εκεί καταλήγουν.

And More