Φτάσαμε στο τέλος! 6 λόγοι για τους οποίους η σχέση θα λήξει πιο γρήγορα από όσο νομίζεις

Σίγουρα οι λόγοι για να τελειώσει μία σχέση είναι πολλοί και διαφορετικοί. Η Ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα, θεωρεί βέβαια πως σε έναν χωρισμό, κάτι κάνουν λάθος και οι δύο, ασχέτως ποιος φταίει τελικά σε μεγαλύτερο βαθμό και ποιος όχι. Πάμε όμως να δούμε 6 λόγους για τους οποίους μπορεί να τελειώσει η σχέση μέσα σε μια νύχτα:

1. Αδελφοποίηση, όπου απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι. Η σχέση χρειάζεται το μυστήριό της. Όταν τα έχουμε όλα τόσο πολύ στο φως και δεν έχουμε τις δικές μας προσωπικές στιγμές, στο μπάνιο για παράδειγμα, αλλά είναι και ο σύντροφός μας μέσα, είναι αλήθεια πως η μαγεία αρχίζει και χάνεται… Όταν επίσης περνάμε πολλές ώρες μαζί, φτάνουμε σε ένα σημείο όπου δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε πια, καθώς ξοδεύουμε όλο το χρόνο μας μαζί, φτάνοντας στη πλήξη και στην ανία. Πόσο μάλλον όταν δουλεύουμε και μαζί!

2. Θεωρούμε τα πάντα δεδομένα, από τη σχέση μας μέχρι ότι ο άλλος δεν έχει τίποτα για να μας εκπλήξει. Και όμως, πόσο έξω πέφτουμε, όταν μαθαίνουμε ότι έχει άλλα ενδιαφέροντα από εμάς ή όταν ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει ανάμεσά μας! Αλήθεια, τι βρίσκει αυτό το “άλλο” πρόσωπο που εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε;

3. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον έναν προς τον άλλον, καθώς θεωρούμε πως ξέρουμε τα πάντα για το άλλο μέλος της σχέσης. Έχετε σκεφτεί όμως πόσο θα μπορούσε να σας εκπλήξει αυτός ο ίδιος άνθρωπος που κάθεται χρόνια απέναντί σας και τρώτε το βραδινό σας (αν το κάνετε και αυτό μαζί); Χρειάζεται ένα μικρό γαργάλημα από τον έναν προς τον άλλον πολλές φορές για να ανακαλύψουμε νέα πράγματα ή ενδιαφέροντα…

4. Δεν υπάρχει επικοινωνία, που σημαίνει πως επικοινωνούμε με έναν λάθος τρόπο, καταλήγοντας πολλές φορές στην ασυνεννοησία! Ο καθένας μένει σε αυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του, χωρίς να θέλει να “δει” ή και να “ακούσει” την άποψη του άλλου!

5. Υπάρχει πολλή επικοινωνία, ναι, καλά διαβάσατε! Δεν είναι μόνο η κακή μορφή επικοινωνίας είναι και η υπερβολικά μεγάλη ποσότητα, όπου μιλάμε για τα πάντα: από το ποιος μου έκανε like στο f/b, μέχρι ποια ώρα θα βάλω αύριο πλυντήριο, πόσο ακριβώς κιμά πήρα και τι ακριβώς είπε στο σύντροφό μου ο συνάδελφός του στη δουλειά, πόσους καφέδες ήπιε… Δεκάδες τα τηλέφωνα και τα μηνύματα, λες και είναι η τελευταία μας μέρα! Και αυτή λοιπόν είναι μία κακή μορφή επικοινωνίας, όπου χάνεται εντελώς το μυστήριο, δεν προλαβαίνει να λείψει ο ένας στον άλλον, να τον επιθυμήσει, να θέλει να τον δει όταν γυρίσει στο σπίτι… Μπορεί να λέμε πως η επικοινωνία είναι το κλειδί σε μια υγιή σχέση, αλλά μην το παρακάνετε!

6. Το σεξ γίνεται πηγή άγχους. Όταν υπάρχει κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα, ψυχολογικό ή οργανικό και μπαίνουμε στη διαδικασία να το κουκουλώνουμε για να μην εμφανιστεί ξανά και ρεζιλευτούμε, όταν ξεκινούν παρανοήσεις σε σχέση με αυτή την αποφυγή αλλά και όταν μπαίνουμε σε διαδικασία να δικαιολογηθούμε για να απαλύνουμε το άγχος και το φόβο της αποτυχίας, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Και γίνονται δύσκολα για κάτι που θα μπορούσε τόσο εύκολα να λυθεί, αν το ζευγάρι αντί να αποσιωπήσει ή να θυμώσει με το πρόβλημα και να αποφεύγει τις σεξουαλικές συνευρέσεις, απευθυνόταν στον ειδικό. Στο θεραπευτή που μπορεί να ακούσει το πρόβλημα και μπορεί να κατευθύνει στη λύση του που θα οδηγήσει σε μια αμοιβαία ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή.

Read More

And More