Γιάννης Σπαλιάρας: “Ο άντρας πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα”

Είναι Δίδυμος με ωροσκόπο Λέων. Καυτός συνδυασμός, όσο και οι κοιλιακοί του. Τι θα κάνει όμως το καλοκαίρι; Που θα πάει διακοπές και ποιές είναι οι τυχερές που θα τον συναντήσουν στο διάβα τους; Θα τον δούμε στην τηλεόραση την επόμενη σεζόν; Τι ετοιμάζει;

Για την ώρα βουτάει στην πισίνα, μας λέει τι τον εκνευρίζει στις γυναίκες, τί του αρέσει και μας δίνει και μια συμβουλή. Πάντα είναι χρήσιμες στις γυναίκες οι συμβουλές από ωραίους άντρες…

Τελείωσε το Μίλα μου Βρώμικα. Αυτόν τον καιρό έχεις κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις;

Τηλεοπτικά όχι, δεν έχω κάποια γυρίσματα. Ξεκουράζομαι.
Έχεις κάποια επαγγελματικά σχέδια;
Συζητάω κάποια πράγματα, αλλά δεν έχω κάτι να ανακοινώσω, δηλαδή δεν έχω υπογράψει κάτι ακόμα. Έχω προτάσεις για 2 σειρές -για του χρόνου. Ψάχνω να βρω το καλύτερο. Συζητώ και για μια ταινία. Όπως θα ξέρετε κι εσείς δεν βγαίνουν και πολλά σήριαλ του χρόνου. Η κρίση έχει χτυπήσει και την τηλεόραση. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να κάνω κάτι μέτριο μετά το Μίλα μου Βρώμικα. Ίσως να μην κάνω και τίποτα αν δεν με ενθουσιάσει κάτι. Είμαι γενικά υπέρ της άποψης: καλύτερα να μην κάνεις τίποτα απ’ το να κάνεις κάτι μέτριο.

Οπότε προς το παρόν διακοπές!

Ναι! Διακοπές. Αυτήν τη στιγμή είμαι στη Θεσσαλονίκη, όπου έχω έρθει για μια επαγγελματική υποχρέωση και θα πάω για ένα μήνα στην Κάρπαθο.
Εξακολουθείς να ασχολείσαι με το μόντελινκγ;
Ναι, αν και με ενδιαφέρει περισσότερο η υποκριτική. Έχω μεγαλώσει κιόλας. Δεν νομίζω ότι έχω να προσφέρω στο μόντελινγκ ή έχει να μου προσφέρει αυτό κάτι. Παρόλα αυτά συνεχίζω να κάνω κάποια πράγματα κυρίως για οικονομικούς λόγους.
Αυτό τον καιρό είσαι μόνος σου;
Δεν έχω κάποια σχέση. Αν και γενικά, ακόμα κι αν έχω δεν είμαι από τους ανθρώπους που βγάζουν τα προσωπικά τους προς τα έξω. Οι σχέσεις μου που έχουν βγει προς τα έξω ήταν αυτές που ήταν μακροχρόνιες και δεν μπορούσα να τις κρατήσω κρυφές από ένα σημείο και μετά.
Τι είναι αυτό που προσέχεις σε μια γυναίκα; Αυτό που θα σου τραβήξει την προσοχή τί είναι;
Σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση προσέχω πολύ το βλέμμα μιας γυναίκας. Απο εκεί και πέρα νομίζω έχει να κάνει πολύ με την προσωπικότητα. Στοιχεία που μου αρέσουν εμένα είναι ο αυθορμητισμός, το χιούμορ, η ανεξαρτησία. Αυτά τα στοιχεία νομίζω μπορούν να με κρατήσουν σε μία σχέση. Η ωραία εμφάνιση από μόνης της δεν λέει και τίποτα. νομίζω είναι κάτι που μπορείς να το βαρεθείς γρήγορα
Παίζει ρόλο δηλαδή, αλλά όχι πρωταρχικό;
Παίζει ρόλο στο να σου τραβήξει το βλέμμα. Από κει και πέρα για να κάνεις μια σχέση και να μείνεις με μια γυναίκα δεν αρκεί μόνο μια εμφάνιση.

Τι είναι αυτό που σε εκνευρίζει στις γυναίκες γενικά; Υπάρχει κάτι για το οποίο λες, “αυτό δεν το μπορώ” !
Γενικά με ενοχλούν τα άτομα που είναι δήθεν. Και στους άντρες με ενοχλεί αυτό. Νομίζω ότι ζούμε σε μια εποχή που είναι πολύ δήθεν και ο σνομπισμός πουλάει σαν lifestyle. Λες και αν το “παίζεις” κάποιος… είσαι και κάποιος. Έχει περάσει αυτό στον κόσμο και το βρίσκω ενοχλητικό.
Ένα προσωπείο δηλαδή. Μια στημένη εμφάνιση!
Ναι, βάζουμε όλοι τη μασκούλα μας το πρωι!
Τι έχεις να πεις για όσα λένε οι γυναίκες, πως δεν υπάρχουν άνδρες σήμερα; Έχουν δίκιο;
Το ακούω κι εγώ πολύ συχνά από γυναίκες, ότι δεν υπάρχουν άνδρες. Μπορεί να φταίνε και οι γυναίκες.
Με ποιο τρόπο;
Οι γυναίκες έχουν γίνει πολύ δυναμικές, πολύ ανεξάρτητες πλεόν και πλησιάζουν από μόνες τους έναν άνδρα. Οπότε και ο άνδρας, λίγο χάνει το ρόλο του, όταν του την “πέφτει” μια γυναίκα.
Είναι ευνουχιστικό αυτό;
Ναι, είναι λίγο. Εμένα τουλάχιστον δεν μου αρέσει. Νομίζω μια γυναίκα αρκεί να σε κοιτάξει. Από εκεί και πέρα πρέπει να κάνει ο άνδρας το πρώτο βήμα.
Οπότε θα έλεγες ότι είσαι παραδοσιακός;
Σε αυτό το θέμα ναι, είμαι λίγο.
Ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά της σχέσης για σένα;
Τα υπέρ είναι ότι έχεις κάποιον άνθρωπο στο σπίτι να σε περιμένει, κάποιον που νοιάζεται για σένα. Έχεις κάποιον που σε προσέχει, μπορεί να σου κάνει κι ένα πιάτο φαγητό. Σου προσφέρει μια ηρεμία, μια συναισθηματική κάλυψη. Από την άλλη οι σχέσεις μετά από ένα διάστημα φτάνουν σε μια κατάσταση φθοράς… όταν αρχίζει το ζευγάρι και βαριέται λίγο.
Το έχω παρατηρήσει αυτό σε όλες μου τις σχέσεις. Κάποια στιγμή βαριόμουν. Γενικά είμαι άνθρωπος που βαριέμαι εύκολα. Δεν είμαι και ο μέσος άνδρας. Νομίζω ότι βαριέμαι εύκολα. Όχι μόνο στις ερωτικές σχέσεις. Γενικά.
Δεν θα έλεγες ότι είσαι του γάμου δηλαδή;
Όχι. Αν και δεν το αποκλείω. Δεν πιστεύω ιδιαίτερα στο θεσμό του γάμου και σε όλο αυτό το πανηγύρι που γίνεται τελευταία με τους γάμους. Επειδή εγίναν μόδα οι γάμοι ξαφνικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσω κι εγώ. Παλιά οι ηθοποιοί και οι αστέρες του Χόλιγουντ δεν έβγαζαν τις σχέσεις τους προς τα έξω. Όποιος ήθελε να κάνει καριέρα δεν δημοσιοποιούσε τη σχέση του. Τα τελευταία χρόνια ο Brad με την Angelina μας το έχουν αλλάξει αυτό. Και όλοι προσπαθούν να τους μιμηθούν. Αυτές τις φωτογραφίσεις με παιδιά, γάμους κλπ…. Δεν μπορώ να τα δεχθώ στο ελληνικό και το βαλκανικό star system. Τα δέχομαι μόνο σε επίπεδο Brad και Angelina οι οποίοι τα συνδυάζουν με μια τεράστια φιλανθρωπική δράση αυτά.

Αν ήθελες να δώσεις μια συμβουλή στο γυναικείο φύλο, ποια θα ήταν αυτή;

Μια συμβουλή στο γυναικείο φύλο ε; Τι μπορεί να συμβουλέψει ένας άνδρας τις γυναίκες; Να μην αγχώνονται. Να είναι χαλαρές. Εντάξει, σίγουρα μας αρέσει η γυναίκα να προσέχει τον εαυτό της, αλλά να μην τρελαίνονται με την εμφάνιση και τις πλαστικές και όλα αυτά. Δεν μου αρέσει όλες οι γυναίκες να είναι ίδιες! Να μην αντιγράφουν με τόσο πάθος στοιχεία που βλέπουν σε κάποια επώνυμη. Μπορείς να πάρεις κάποια στοιχεία, αλλά όταν αντιγράφεις το στιλ από πάνω εως κάτω, δεν νομίζω ότι είναι επιτυχημένο, είσαι απλά μια κόπια.

Που συχνάζεις;
Έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο στέκι. Τώρα το καλοκαίρι ταξιδεύω 2-3 φορές την εβδομάδα εκτός Αθηνών. Τη βδομάδα που μας πέρασε ήμουν μόνο μία μέρα στην Αθήνα. Οπότε όταν είμαι στην Αθήνα, είμαι σπίτι μου και ξεκουράζομαι.

Read More

And More