Η άσκηση που χρησιμοποιείται στο Life Coaching για να λύνουμε τα προβλήματά μας!

Δεκάδες πράγματα μέσα στο μυαλό σου. Άγχη, υποχρεώσεις, ευθύνες και κάποιο έξτρα φορτίο που κουβαλάς άδικα μερικές φορές. Υπάρχουν προβλήματα που ναι είναι σοβαρά, υπάρχουν όμως και κάποια άλλα που σε φορτίζουν απλά και μόνο από κεκτημένη ταχύτητα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να σκεφτείς και να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους, να διώξεις το πρόσθετο βάρος που δεν χρειάζεσαι και να πάρεις μια ανάσα, να νιώσεις καλύτερα, να νιώσει ελαφρύτερη. Μην το αναβάλλεις. Η αναβλητικότητα φέρνει περισσότερο στρες. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα και φυσικά την ανάλογη δράση που απαιτείται. Τσέκαρε, πάρε την απόφαση και δράσε.

Η Μάρεα Λαουτάρη, Life & Bussiness Coach μας δίνει την άσκηση που θα μας βοηθήσει να κάνουμε το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα, την άσκηση που χρησιμοποιείται στο Life Coaching για να λύνουμε τα προβλήματά μας και να μην τα κουβαλάμε 24 ώρες το 24ωρο μαζί μας. Γιατί όπως είπε και μία φίλη, είμαστε σαν τα αερόστατα. Διώξε το πρόσθετο βάρος για να πας πιο ψηλά 😉

ΑΣΚΗΣΗ
Ρωτάς τον εαυτό σου: “Είναι πρόβλημα αυτό;”
Οι περισσότεροι έχουν την τάση να τα βλέπουν όλα ως προβλήματα και μάλιστα ως δικά τους προβλήματα. Αναρωτήσου λοιπόν εάν κάτι που κουβαλάς και σε “στοιχειώνει” είναι όντως πρόβλημα ή απλά κάτι που δεν σου αρέσει που όμως δεν σε πειράζει ή δεν σε επηρεάζει.

-Εάν απαντήσεις όχι… Τότε άστο.

-Εάν απαντήσεις ναι… Τότε ρωτάς: Είναι δικό μου πρόβλημα;

-Εάν απαντήσεις όχι. Τότε άστο.

-Εάν απαντήσεις ναι, τότε ρωτάς: Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό τώρα, αυτή τη στιγμή; Τουλάχιστον ένα πρώτο βήμα αν όχι να το λύσω ολοκληρωτικά;

-Εάν απαντήσεις ναι, κάνεις αυτό που χρειάζεται να κάνεις εκείνη τη στιγμή.

-Εάν απαντήσεις όχι, τότε αποφασίζεις μία ημέρα και ώρα που σε βολεύει για να εξετάσεις το πρόβλημα ξανά και να βρεις πιθανές λύσεις.

Ο χρόνος και η ενέργειά σας είναι πολύτιμη για να τη σπαταλάτε διαρκώς οπουδήποτε ακόμα και όταν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικό σας το πρόβλημα.

Read More

And More