Τα λάθη που κάνεις και διώχνεις τους άντρες…

Αν είσαι μόνη κι αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος και στην τελευταία γνωριμία που έκανες, η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα είναι εδώ για να σου επισημάνει όλα εκείνα που μπορεί να τον έδιωξαν. Κι αν είσαι σε σχέση, καλό είναι να σημειώσεις τα παρακάτω και να προσέχεις. Γιατί οι σχέσεις δεν είναι απλές, θέλουν δουλίτσα και κυρίως να πιστεύεις στον εαυτό σου. Ο λόγος στην ειδικό…

“Γνώρισα έναν καταπληκτικό άνδρα πριν λίγες μέρες. Μου αρέσει πολύ, είναι γλυκός, ευγενικός, νομίζω ότι είναι αυτό που θέλω… Έχω απογοητευτεί όμως στο παρελθόν και φοβάμαι μήπως και τώρα κάνω πάλι λάθος… Θέλω να έρθουμε πιο κοντά αλλά φοβάμαι μήπως πληγωθώ ξανά!”

Γνωστές ανησυχίες στις ερωτικές σχέσεις. Γνωρίζεις κάποιον, νομίζεις ότι βρήκες τον άνδρα των ονείρων σου, τελικά όμως αποδεικνύεται ότι δεν ήταν αυτό που περίμενες! Πληγώνεσαι για άλλη μια φορά και αναρωτιέσαι τι συνέβη και χάλασε η σχέση σας! “Μα έδειχνε τόσο καλά όταν είμασταν μαζί! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άλλαξε στάση απέναντί μου…”

Οι σχέσεις δεν χαλάνε τόσο εύκολα! Αν λοιπόν δεν ήταν κάτι επιπόλαιο, τότε κάτι κάνατε και οι δύο, με κάποιο τρόπο και χαλάσατε αυτό που φτιάχνατε. Ναι, μία σχέση δεν χαλάει έτσι απλά γιατί ο άλλος …τρελάθηκε. Κάτι κάνει και εκείνος, κάτι κάνεις όμως και εσύ. Και επειδή μπορούμε να δούμε μόνο τη δική μας συμπεριφορά, θα εστιάσουμε σε αυτήν. Μάλιστα, το χειρότερο είναι ότι συνήθως, δεν καταλαβαίνουμε τα λάθη που κάνουμε και διώχνουμε τον άλλον μακριά. Το μόνο που αντιλαμβανόμαστε είναι πως προσπαθήσαμε τόσο πολύ για να πάει καλά αυτή η σχέση και τελικά ως ανταπόδοση παίρνουμε την ψυχρότητα και την εγκατάλειψη!

“Φαινόταν ότι δεν ένιωθε το ίδιο με εμένα! Εγώ τον έπαιρνα συνέχεια τηλέφωνο και του έστελνα μηνύματα…” Του άφησες το χρόνο να σε κυνηγήσει, να νιώσει ότι σε διεκδικεί ή τον πυρπολούσες διαρκώς μέσα από μία διαρκή επικοινωνία, έτσι όπως εσύ ήθελες; Ναι, τώρα που το σκέφτεσαι, θυμάσαι ότι σου είχε κάνει κάποια παράπονα για αυτό, όπως και όταν έβγαινε με τους φίλους του και κάθε τρεις και λίγο χτυπούσε το κινητό του… Θυμάσαι και τα μούτρα που του έκανες όταν δεν σου απαντούσε αμέσως ενώ ταυτόχρονα παραπονιόσουν πως δεν νοιάζεται για εσένα και ότι μάλλον ψάχνει άλλη. Θυμάσαι επίσης όταν περίμενες να σε πάρει εκείνος τηλέφωνο και τελικά όταν το έκανε του μιλούσες ψυχρά, γιατί σε είχε πάρει ναι μεν το πρωί για καλημέρα, τώρα όμως είναι βράδυ και ενδιάμεσα δεν επικοινώνησε καθόλου μαζί σου. Θυμάσαι επίσης το “τίποτα” που απαντούσες όταν σε ρωτούσε τι έχεις και ακούγεσαι “κάπως”… Έφερες μόλις στη μνήμη σου και εκείνες τις φορές που επίτηδες τον απέφευγες για μία ημέρα για να δεις τι θα κάνει και δεν απαντούσες εσύ στις κλήσεις του. Και όταν τελικά εμφανιζόσουν και προσπαθούσες να δείξεις ότι ήσουν απλά πολυάσχολη -δεν αποτελεί και το μοναδικό ενδιαφέρον στη ζωή σου- εκείνος άρχισε να απομακρύνεται από εσένα, μέχρι που τελικά τον ένιωσες ξένο δίπλα σου… Αισθάνεσαι την απόρριψή του και θλίβεσαι! Στενοχωριέσαι, θυμώνεις, κλαις μόνη σου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά στον εαυτό σου ότι και αυτός είναι σαν όλους τους άλλους.

Αναρωτήσου λοιπόν μήπως τελικά είσαι εσύ εκείνη που διώχνεις τους άνδρες μακριά, μέσα από τον τρόπο που χειρίζεσαι τις σχέσεις σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου, μπορείς να πάρεις τη βοήθεια ειδικού, όπου θα σε βάλει στο να δεις “τι” και “πως” κάνεις αυτό που κάνεις και μένεις μόνη σου!

Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις μία σχέση με ουσία, χρειάζεται να μάθεις τις ανάγκες και τη λειτουργία της, αλλά να δώσεις χώρο και στον άλλον να εκφράσει τις δικές του ανάγκες και τα “θέλω” του!

/

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7.79.79.79 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00)
www.askitis.gr

Read More

And More