Σχέσεις εν έτει 2019: Όταν όλοι σου λένε να “νοικοκυρευτείς” αλλά εσύ θες απλά να πας διακοπές

Πριν ξεκινήσει αυτό το κείμενο θα ήθελα να διευκρινίσω ότι γράφεται από μια 28χρονη, στρέιτ γυναίκα και οι απόψεις που θα εκφραστούν, είναι αυτές μιας στρέιτ γυναίκας, 28 χρονών. Πολύ θα ήθελα να εκφράσω τις απόψεις όλων, αλλά δυστυχώς μπορώ να μιλήσω μόνο μέσα από τις δικές μου εμπειρίες, οι οποίες έχουν καλώς ή κακώς σχηματιστεί από τα προνόμια που μου δίνει το γεγονός ότι είμαι αμφιφυλόφιλη αλλά και από τα προνόμια που στερήθηκα λόγω του γεγονότος ότι είμαι μια στρέιτ γυναίκα, κόρη μεταναστών. Μπορεί και να έχεις δίκιο αν θεωρείς ότι όλα τα παραπάνω είναι άσχετα με όσα υπόσχεται ο τίτλος και κατά πάσα πιθανότητα να έχεις δίκιο, απλά αν δεν ξέρεις τα παραπάνω δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις πως προέκυψαν τα παρακάτω.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, σχέσεις το 2019. Αυτός ο Γολγοθάς. Οι μαμάδες μας, γνώριζαν έναν, ή τους τον γνώριζαν, πήγαιναν δυο ραντεβού, ένα σε ζαχαροπλαστείο και ένα σινεμά για να τους πιάσουν και λίγο το χέρι και μετά αυτός ο ένας γινόταν ο μπαμπάς μας. Αυτά στο παρελθόν ευτυχώς, γιατί στο παρόν αν σε καλύψει ένας άνδρας με δυο ραντεβού, όπου το ένα μάλιστα, θα είναι σε ζαχαροπλαστείο, μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

Δεν λέω να ξεψυρίζεις την παραμικρή λεπτομέρεια και να βαθμολογείς την κάθε κίνηση του άλλου, αλλά δεν βλάπτει καθόλου το να έχεις υψηλά στάνταρ και να μη θες να συμβιβαστείς, από την πρώτη κιόλας βόλτα, άσχετα με το τι σου λένε όλες οι δεσμευμένες φίλες σου. Δεν είσαι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένη να μείνεις με κάποιον που δεν σε γεμίζει, απλά και μόνο γιατί πλησιάζεις τα 30 και όλοι γύρω σου “νοικοκυρεύονται” και άσε την μαμά σου να λέει ότι στην ηλικία σου είχε δυο παιδιά. Εκείνη άλλωστε έβγαινε ραντεβού σε ζαχαροπλαστεία, ενώ εσύ έχεις δυο μεταπτυχιακά ή μια δουλειά που σε γεμίζει ή θες πριν παντρευτείς να ανέβεις στο Μάτσου Πίτσου ή απλά σου αρέσει να μπαίνεις σπίτι και να μην σε περιμένει κανείς.

Οπότε, όχι μην συμβιβαστείς. Αν είναι να περάσεις όλη σου την ζωή με έναν άνδρα και να ενώσετε το γενετικό σας υλικό για να δημιουργήσετε ανθρώπους, θα πρέπει αυτός να είναι τέλειος για σένα.

Βγες άπειρα ραντεβού με κάποιον μέχρι να πεισθείς ότι όντως θες να είσαι μαζί του και πως ήρθε η ώρα να σταματήσει να στέλνει μεταμεσονύκτια μηνύματα σε άλλες γυναίκες. Συζήτα μαζί του μέχρι το πρωί για όλα τα θέματα. Από το ποδόσφαιρο και την θρησκεία μέχρι την πολιτική. Μπορεί να μην έρθει το τέλος του κόσμου αν εσύ είσαι Ολυμπιακός και εκείνος Παναθηναϊκός, αλλά τι γίνεται αν εσύ δεν αμελείς ποτέ να ψηφίσεις γιατί το θεωρείς χρέος σου σαν πολίτης, ενώ εκείνος ψήφισε μια φορά όταν έκλεισε τα 18, απλά για να δει πως είναι. Δεν μιλάω τυχαία, αυτό το τελευταίο αποτέλεσε πρόβλημα για φίλη μου…

Αν δεν σε κάνει ευτυχισμένη, αλλά όλοι σου λένε ότι είναι καλό παιδί, φύγε. Αν το βιολογικό σου ρολόι έχει αρχίσει να χτυπάει, αλλά δεν μπορείς να τον φανταστείς ως πατέρα του παιδιού σου, φύγε. Αν δεν γελάς πια με τα αστεία του, φύγε.

Στο κάτω κάτω της γραφής, κάθε μέρα συμβιβάζεσαι με ένα σωρό πράγματα, δεν θα έπρεπε να συμβιβάζεσαι και με εκείνον που θα μοιράζεσαι το σώμα σου.

Από την αρχή του χρόνου, οι γυναίκες χρειάστηκε να κουβαλάνε το βάρος του κόσμου τούτου, δεν σημαίνει όμως, πως αυτό θα μείνει ανέγγιχτη συνθήκη στους αιώνες. Δεν είσαι η μαμά σου που παντρεύτηκε στα 20, αλλά ούτε και οι φίλες σου που έχουν σχέση με τον ίδιο άνδρα από τα 17.

Μην απολογείσαι επειδή προτιμάς να δίνεις τα λεφτά σου σε τσάντες και παπούτσια αντί για παιδικούς σταθμούς, αν μετά από 7 χρόνια σχέσης χώρισες, αντί να παντρευτείς, αν όλες σου οι φίλες συζούν, αλλά εσύ μένεις ακόμα με την μαμά και τον μπαμπά σου. Βασικά μην απολογείσαι για τίποτα. Η πιο σημαντική σχέση είναι αυτή που έχεις με τον εαυτό σου και με εκείνον πρέπει να είσαι ερωτευμένη.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. εν έτει (δοτική) …

  2. Αμα είναι πρόβλημα το οτι ο άλλος δεν ψήφισε ενώ εκείνη ναι… τότε δεν τη βλεπω καλά τη φίλη σου…
    Είπαμε να είστε επιλεκτικές αλλά όχι να διυλίζετε και τον κώνωπα…

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More