Σχέση ή καριέρα; Ένας άντρας σου ζητάει να βάλεις προτεραιότητες

Παρατηρώ όλο και περισσότερο πως οι γυναίκες επιζητάτε την αναγνώριση μέσα από τη δουλειά. Και πολύ καλά κάνετε… Μήπως όμως πρέπει να βάλεις κι ένα όριο μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής; Η σχέση σου δεν είναι διατεθειμένη να μπει στη διαδικασία να σου αποδείξει ότι δουλεύει περισσότερο ή λιγότερο. Δεν μας ενδιαφέρει. Εκείνο που μας νοιάζει είναι να μπορούμε να έχουμε χρόνο να περνάμε μαζί.

Δεν είναι στήλη αυτή για να μιλήσει κανείς για την χειραφέτηση της γυναίκας. Η γυναίκα σήμερα, αν και αντιμετωπίζει ακόμη κάποια φαινόμενα φαλλοκρατισμού (το ομολογώ), τα έχει καταφέρει πάρα πολύ καλά στον εργασιακό στίβο. Σιγά, σιγά καταλαμβάνει ακόμη και καίριες, στρατηγικές θέσεις. Συγχαρητήρια, από τα βάθη της καρδιάς μου. Και φυσικά θα ήμουν διπλά περήφανος αν είχα μια τέτοια γυναίκα στο πλάι μου. Αρκεί, να μην στεκόταν αυτό εμπόδιο στην σχέση μου μαζί της.

Όταν παντρεύεσαι τη δουλειά!

Σε όλα τα πράγματα στη ζωή χρειάζεται ισορροπία! Η δουλειά είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας, αλλά δεν αρκεί. Θέλω λοιπόν όταν γυρίζεις σπίτι, να κλείνεις την πόρτα στη δουλειά και τις σκοτούρες. Μπορεί να έχω κι εγώ άλλες τόσες. Ας προσπαθήσουμε όμως να ασχοληθούμε λίγο ο ένας με τον άλλο. Πώς θα σε πλησιάσω αν το μυαλό σου είναι μονίμως σε εκκρεμότητες, υποχρεώσεις και επαγγελματικά ραντεβού;

Θα μου πεις δεν το κάνουν αυτό οι άνδρες; Σίγουρα! Όμως έχω την εντύπωση πως μια γυναίκα νιώθει την ανάγκη να αποδείξει πιο πολλά πράγματα από έναν άνδρα (this is a man’s world-ακόμη) και έτσι χάνει πολλές φορές το μέτρο. Τι είναι άλλωστε πιο σημαντικό: μια δουλειά ή μια υγιής προσωπική ζωή; Ψηφίζω το δεύτερο… κι όλοι οι άνδρες νομίζω. Θέλουμε να πάμε σπίτι, να πέσουμε στην αγκαλιά της αγαπημένης μας και να μην σκεφτούμε τίποτα άλλο.

Βρες την χρυσή τομή

Είναι καιρός να τα βάλεις κάτω και να βρεις τις προτεραιότητές σου. Είναι η δουλειά; Αν το πιστεύεις ακράδαντα, τότε ίσως θα πρέπει να χαλαρώσεις και τις απαιτήσεις από τους ανθρώπους γύρω σου. Αν για να σε δω πρέπει να κλείσω ραντεβού με την γραμματέα σου, δεν νομίζω ότι θα είμαστε και το τέλειο ζευγάρι. Αν πάλι είναι η σχέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θες να ασχοληθείς με τα οικιακά, πρέπει να βρεις τη μέση οδό. Να οριοθετήσεις το χρόνο μεταξύ σπιτιού και δουλειάς. Να κάνεις προσπάθεια, να βγάλεις από το μυαλό σου τις έννοιες της δουλειάς. Πρώτα και κύρια για να περάσεις εσύ καλά… και κατ’ επέκταση για να σε απολαύσω κι εγώ όπως είσαι.

Read More

And More