Τι φοβάται ένας άντρας στο πρώτο ραντεβού; Μας τα αποκαλύπτει όλα…

This is a man’s world, λέει! Ας το δεχτώ, λέω. Γνωρίζεις όμως τι συμβαίνει σε αυτόν τον ανδρικό κόσμο; Διότι δεν έχει μόνο μια γυναίκα ανασφάλειες στην πρώτη επαφή με έναν άνδρα. Για την ακρίβεια έχω την εντύπωση πως η αγωνία και ο τρόμος που κυριεύει έναν άνδρα στο πρώτο ραντεβού είναι εφιαλτικός!
Στο μυαλό ενός άνδρα
Αυτό λοιπόν που μπορώ να κάνω είναι να σε μεταφέρω στο μυαλό ενός άνδρα για να δεις τι είναι αυτό που μπορεί να μετατρέψει ένα πολλά υποσχόμενο πρώτο ραντεβού στο μαρτύριο της σταγόνας.
ΦΟΒΟΣ Νο. 1: Ότι θα είσαι διαφορετική από ό,τι περίμενε!
Θυμάσαι μια παλιά διαφήμιση, όπου έλεγε “It’s me Natacha?”! Όχι, δεν είναι το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης, εκτός αν πρόκειται για blind date, όπου το ρίσκο είναι ανάλογο και από τις δύο πλευρές.
Όμως, την πρώτη φορά που βρεθήκαμε -όταν πρωτογνωριστήκαμε- δεν είχα την ευκαιρία να σε γνωρίσω πολύ καλά. Όλο το χρονικό διάστημα μέχρι την ώρα του ραντεβού, μιλάμε από το τηλέφωνο ή μέσω μηνυμάτων και πλάθω στο μυαλό μου μια εικόνα για εσένα. Και ξαφνικά, η κοπέλα που δεν είναι και πολύ “fan” του αλκοόλ, κατεβάζει 3 daiquiri φράουλα μέσα σε 1 ώρα. Ή ακόμη χειρότερα, είσαι κάπως με τον σερβιτόρο και σε πιάνει μια μανία με τις ενδυματολογικές επιλογές των γυναικών γύρω σου. Αντιλαμβάνομαι πως 9 στις 10 φορές πρόκειται για νευρικότητα. Νευρικότητα που σε κάνει να πίνεις το ποτό σαν πορτοκαλάδα ή να γίνεσαι υπερευαίσθητη με τον άμοιρο σερβιτόρο που ξέχασε την δεύτερη ελιά στο Martini.
Η συμβουλή μου: Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να χαλαρώσεις και να προσπαθήσεις να μιλήσεις για εσένα, μέσα από πράγματα που σου έχουν συμβεί στο παρελθόν. Έτσι και η συζήτηση θα ρέει και θα με κάνεις να σε γνωρίσω μέσα από πραγματικά γεγονότα κι όχι από ατυχείς στιγμές, όπου μιλάει το άγχος!
ΦΟΒΟΣ Νο. 2: Τρέμω πως δεν θα καταφέρω να είμαι το επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου
Για τον άνδρα, αλλά συχνά και για μια γυναίκα το πρώτο ραντεβού είναι σαν μια συνέντευξη για δουλειά. Προσπαθώ να “πουλήσω” τον εαυτό μου όσο καλύτερα γίνεται. Να απαριθμήσω όλα μου τα προσόντα, τις αρετές! Να πετάξω έτσι εδώ και εκεί μερικά ελαττώματα για να είμαι γήινος και πιστευτός – συνήθως είναι ελαττώματα σαν εκείνα που έχουν όλοι οι επώνυμοι στις συνεντεύξεις τους: “Είμαι πολύ ειλικρινής και αυτό είναι κακό!”… Και φυσικά να ξεθάψω όλα τα καλά μου ανέκδοτα! Το ξέρω γίνομαι γραφικός πολλές φορές. Δεν είναι ανάγκη όμως αυτό να ζωγραφιστεί στο απορημένο σου πρόσωπο!
Η συμβουλή μου: Αν παρά τις γελοίες προσπάθειές μου εξακολουθείς να ενδιαφέρεσαι για εμένα, καλό είναι να το δείξεις με τις κατάλληλες αντιδράσεις. Νεύματα με το πρόσωπο, λεκτικές “πάσες” όλο ενδιαφέρον όπως “για πες”, “έλα, αλήθεια;” (χωρίς ίχνος ειρωνείας, φυσικά) θα μου δώσουν θάρρος και θα με κάνουν να αισθανθώ πως το ραντεβού πάει καλά!
ΦΟΒΟΣ Νο.3: Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα ότι θα σε αγγίξω πιο νωρίς από όσο πρέπει
Εδώ είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. Γιατί, στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτός που πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση είμαι εγώ. Και άρα, αυτός που θα φάει το χαστούκι, συνοδευόμενο από την κλισέ έκφραση “Για ποια με πέρασες”!
Η συμβουλή μου: Έχεις δει την ταινία “Μοντέρνα Σταχτοπούτα” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη; Όταν βρέθηκε μόνη με τον Παπαμιχαήλ στο μπαλκόνι, έκανε μια ανεπαίσθητη κίνηση και τον ακούμπησε ελαφρα λέγοντας “Με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο”! Δεν είναι ανάγκη να είσαι στη Ρώμη, ούτε καν σε μπαλκόνι! Αρκεί να δώσεις τα απαραίτητα σινιάλα, για να καταλάβω πως ήλθε η ώρα. Ακούμπησε το χέρι μου όπως τεντώνεσαι για να φτάσεις το αλάτι. Ακούμπησε ελαφρά το πόδι μου με το δικό σου! Κάνε κάτι…
ΦΟΒΟΣ Νο. 4: Πως το πρώτο ραντεβού θα είναι και το τελευταίο
Έχω κάνει όλη την προσπάθεια. Έχω βάλει τα δυνάτα μου να είμαι ευχάριστος, μυστηριώδης και συνάμμα ελκυστικός. Κι εκεί που αισθάνομαι πως όλα πάνε καλά, με πιάνει μια απροσδιόριστη ανησυχία. “Βρε, λες να εξαφανιστεί και το πρώτο ραντεβού να είναι και το τελευταίο;”! Εκεί είναι που με λούζει ο κρύος ιδρώτας, που με πιάνει αμηχανία και δεν έχω τι να πω και πάει λέγοντας. Τώρα θα μου πεις, όλα μέσα στο παιχνίδι είναι! Σωστό.
Η συμβουλή μου: Αν πραγματικά έχεις σκοπό να βάλεις τέλος από το πρώτο ραντεβού, καλό είναι να είσαι σαφής και κατηγορηματική. Εδώ δεν χωρούν ευγένειες… Μπορεί να θέλεις να μου το δείξεις με τρόπο, όμως έτσι είναι σαν να με υποβάλλεις σε αργό βασανιστικό θάνατο. Καλύτερα είναι λοιπόν να δείξεις πως δεν πάει, από νωρίς! Αν πάλι θέλεις να με ξαναδείς, δώσε μου στοιχεία. Ένα απλό: “Τελικά εδώ δεν είναι καλό το φαγητό! Την επόμενη φορά θα πάμε σε εκείνο το Κινέζικο που μου έχουν πει!”! Θα το πιάσω αμέσως!

Του Λευτέρη Σαββίδη

Read More

And More