Αφράτο σουφλέ τυριών

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μην πετάξεις την πιατέλα με τα τυράκια που έμεινε από χθες. Μετά από ένα λουκούλειο γεύμα το βράδυ του Ρεβεγιόν εκείνο που μένει πάντα είναι διάφορα τυριά. Είναι κομμένα σε κομματάκια για το σερβίρισμα και ξέρεις πως αν μείνουν πάνω από μια μέρα στο ψυγείο θα ξεραθούν και θα χαλάσουν. Ανάλαβε δράση. Χρησιμοποίησέ τα για ένα αφράτο σουφλέ της επόμενης μέρα. Κίτρινα, αλμυρά και πιο γλυκά θα παίξουν όλα το ρόλο τους. 

Συστατικά

  • 3 αυγά (ξεχώρισε τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 400 γρ. γάλα
  • Περίπου 300 γρ διάφορα τυριά (ό, τι έχει μείνει από ρεγκάτο, κεφαλτύρι, γκούντα, φέτα ή ροκφόρ)
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το βούτυρο χωρίς όμως να το κάψεις και ρίξε με το αλεύρι, το αλάτι και τα μπαχαρικά σου. Αλάτισε
  • Ζέστανε το γάλα και πρόσθεσέ το χλιαρό στο μείγμα. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε έναν, έναν τους κρόκους
  • Στο τέλος πρόσεθεσε τα τυριά (τρίψε όλα μαζί σε έναν επεξεργαστή) και χτύπησε με ένα σύρμα όλα τα υλικά
  • Στη συνέχεια σε καθαρό δοχείο χτύπησε τα ασπράδια να γίνουν αφράτη μαρέγκα και ενσωμάτωσέ την απαλά στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακάτεψε με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω απαλά να μην χάσει τον όγκο της
  • Βουτύρωσε ένα μεγάλο πυρέξ ή ατομικά φορμάκια (5-6 για αυτή τη δόση) και ρίξε το μείγμα μέσα
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούνο στους 180oC για μισή ώρα περίπου

Tip


Read More

And More