“Ανοιχτό” σάντουιτς με αρνί

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Έμεινε αρνί από την Κυριακή; Δες πόσο νόστιμο μπορεί να γίνει πάνω σε ένα ανοιχτό σάντουιτς.

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμα για περίχυμα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 4 χοντρές φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
  • 500 γρ. αρνίσιο κρέας που περίσσεψε σε ψαχνό
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC βαθμούς.
  • Σε μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι. Ρίξε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και 2 κ.σούπας νερό. Αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 25 με 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το ξύδι και 2/3 φλιτζ. νερό. Βράσε μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό, για 2-3 λεπτά.
  • Βάλε πάνω σε ένα μπολ μια καθαρή πετσέτα και στράγγισε τα κρεμμύδια, κρατώντας το υγρό.
  • Βάλε τις φέτες του ψωμιού σε ταψάκι. Από πάνω βάλε ψαχνό από το αρνί και κρεμμύδια και περίχυσε με λίγο λάδι.
  • Ψήσε περίπου 5 λεπτά.
  • Σέρβιρε αμέσως περιχύνοντας κάθε φέτα με λίγο από το ζουμί των κρεμμυδιών.

Tip


Read More

And More