Αρνίσια σουβλάκια σε ξυλάκι από δενδρολίβανο

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το ήξερες πως τα σουβλάκια παλιά γίνονταν με αρνίσιο και όχι με χοιρινό κρέας; Είναι πολύ τρυφερά και απίστευτα νόστιμα και ζουμερά. Ψάξαμε και βρήκαμε μια συνταγή για εσένα λοιπόν που θέλεις να μετριάσεις την έντονη μυρωδιά του αρνίσιου κρέατος. Περάσαμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κρέατος σε ξυλάκι από δενδρολίβανο και τα σερβρίσουμε με μια πανεύκολη και γευστική σος από γιαούρτι και φρέσκο δυόσμο! Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το δοκιμάσεις…

Συστατικά

  • 1/2 κιλό αρνίσιο κρέας (ωμοπλάτη) κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στο ψιλό
  • Το ξίσμα από μισό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 παχιά και μακριά κλαδάκια δενδρολίβανου
  • Για τη σος δυόσμου: 65ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Αλάτι
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. κάπαρη
  • 1 φιλετάκι παστό γάβρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε όλα τα υλικά για τα σουβλάκια σου, εκτός φυσικά από τα κλαδάκια δενδρολίβανου, σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Γύρισε με τα χέρια σου τα υλικά, ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια κρέατος
  • Σκέπασε το μπολ και άφησε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Έτσι το κρέας θα τραβήξει το αλάτι, αλλά και τα αρώματα από τα μπαχαρικά σου
  • Ετοίμασε τα κλαδάκια δενδρολίβανο, αφαιρώντας τα φυλλαράκια από τον κορμό. Κράτησε μόνο μερικά φύλλα στο τέλος κάθε κλαδιού
  • Μπορείς να οξύνεις λίγο την μύτη τους με ένα μαχαίρι, ώστε να τρυπάει καλά το κρέας
  • Μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας φτιάξε τη σος δυόσμου. Βάλε όλα τα υλικά για τη σος μαζί στο μπλεντερ
  • Χτύπησε καλά τα υλικά να γίνουν μια απαλή κρέμα, γύρισε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και άφησε στο ψυγείο
  • Ζέστανε το grill σου λίγο πριν περάσεις το κρέας στα κυλάκια. Φτιάξε τα σουβλάκια σου με τα κλαδάκια δενδρολίβανου και ψήσε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Σέρβιρε μαζί με τη σος δυόσμου

Tip


Read More

And More