Αρνίσιο μπούτι με μυρωδικά στο φούρνο

3h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό πασχαλινό αρνίσιο μπούτι με βότανα στο φούρνο

Συστατικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι περίπου τέσσερα κιλά
  • 3 λεμόνια
  • 1 kg ρέβες
  • 6 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 φλ. φρέσκος μαϊντανός
  • 1/4 φλ. ματζουράνα
  • 1 φλ. άνηθος
  • 3 κλωνάρια σέλερι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 6 ντομάτες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 260 βαθμούς και τοποθέτησε μια σχάρα στο πιο χαμηλό επίπεδο του φούρνου.
  • Με ένα μαχαίρι κάνε βαθιές τομές σε όλο το μπούτι και τρίψε καλά όλη την επιφάνειά του με μπόλικο αλάτι και πιπέρι, βάζοντας αρκετά και στις σχισμές που έκανες.
  • Τοποθέτησε το αρνί σε ένα ταψί με τη λιπαρή πλευρά του προς τα πάνω και στίψε από πάνω του ένα λεμόνι.
  • Ψήσε για περίπου μισή ώρα,μέχρι το κρέας να βγάλει το περισσότερο λίπος του στο τηγάνι, αφαίρεσε από το φούρνο και άσε να “σταθεί” σε ένα ξύλο κοπής.
  • Κόψε όλες τις ρέβες στη μέση και αφαίρεσε όση πρασινάδα μπορεί να έχουν.
  • Στο μπλέντερ χτύπα δύο ματσάκια κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τη ματζουράνα, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν πάστα.
  • Άλειψε όλη την επιφάνεια του αρνιού με την πάστα μυρωδικών και ξαναβάλ’ το στο ταψί.
  • Κόψε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και αράδιασέ τα μαζί με τις ντομάτες κομμένες και τις ρέβες γύρω από το αρνί.
  • Ρίξε μπόλικο αλάτι και πιπέρι στα λαχανικά, στύψε τα υπόλοιπα λεμόνια πάνω σε όλα τα υλικά και ράντισε με το λάδι.
  • Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο, χωρίς να είναι πολύ σφιχτό.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήσε το αρνί για μία ώρα.
  • Βγάλε το αλυμινόχαρτο και συνέχισε το ψήσιμο για περίπου 45 λεπτά ακόμη.
  • Άφησε το κρέας να κρυώσει για 15 λεπτά και κόψε σε φέτες, σερβίροντας με τα ψητά λαχανικά και τους χυμούς του φαγητού.

Read More

And More