Αρωματικές μπριζόλες με ψητή λαχανίδα

1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό πιάτο με μπριζόλες σε κρούστα μπαχαρικών και καψαλισμένη λαχανίδα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας μαραθόσπορος
  • 1 κ. σούπας σιναπόσπορος
  • 1½ κ. γλυκού κόκκοι πιπεριού
  • 1 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 4 μπριζόλες από χοιρινή ωμοπλάτη χωρίς κόκκαλο
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ματσάκια λαχανίδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ. γλυκού μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι καβούρδισε σε μέτρια φωτιά τον μαραθόσπορο με το σιναπόσπορο, ανακατεύοντας για τέσσερα λεπτά.
  • Μετάφερε τους σπόρους σε ένα γουδί, θρυμμάτισέ τους και άφησέ τους να κρυώσουν.
  • Πρόσθεσε και τους κόκκους πιπεριού και το μπούκοβο και θρυμμάτισε μαζί όλα τα υλικά.
  • Μετάφερε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με την κανέλα.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες σε όλες τις πλευρές και έπειτα κάλυψέ τες κάνοντας ελαφρύ μασάζ με το μείγμα μπαχαρικών.
    Κάλυψε με μεμβράνη και άφησέ τες σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Προθέρμανε την γκριλιέρα σε μέτρια θερμοκρασία και άλειψε ελαφρώς με λάδι.
  • Ψήσε τις μπριζόλες, γυρίζοντάς τες πλευρά τακτικά για περίπου επτά λεπτά.
  • Μετάφερέ τες σε ένα ξύλο κοπής, στύψε πάνω τους μισό λεμόνι, περίχυσε με λίγο λάδι και άφησέ τες να “σταθούν” για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ λιώσε το σκόρδο και ανακάτεψέ το με δύο κουταλιές λάδι.
  • Πρόσθεσε τη λαχανίδα κομμένη με το χέρι και ανακάτεψε καλά.
  • Αλατοπιπέρωσε τη λαχανίδα και τοποθέτησέ τη στην γκριλιέρα για λιγότερο από ένα λεπτό, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Επίστρεψε τη λαχανίδα στο μπολ, πρόσθεσε χυμό από μισό λεμόνι και το μπούκοβο και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε σε μια πιατέλα με την ψημένη λαχανίδα και από πάνω τις μπριζόλες κομμένες σε λεπτές φέτες και περίχυσε με τους χυμούς που έχουν παράγει.

Read More

And More