Σάντουιτς με σπαράγγια, αβοκάντο και αυγό

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό σάντουιτς-υπερπαραγωγή με αυγό μάτι και τραγανά σπαράγγια! Ευκαιρία να δώσεις στο γευστικό πρωινό σου λίγη από τη γεύση και το άρωμα της άνοιξης!

Συστατικά

  • 250 γρ. πράσινα, λευκά ή μωβ σπαράγγια καθαρισμένα
  • 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 8 φέτες ψωμί (άσπρο, μαύρο ή μπριός)
  • 8 φέτες ψημένο μπέικον
  • Aλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα σπαράγγια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα βαθύ ταψάκι. Κάλυψέ τα με περίπου 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Άφησέ τα για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα έντονο πράσινο χρώμα. Στράγγισέ τα.
  • Ψιλόκοψε τρία από τα σπαράγγια.
  • Σε ένα μικρό μπολ λιώσε το αβοκάντο με το χυμό. Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Σπάσε προσεκτικά τα αυγά. Αλατοπιπέρωσέ τα. Χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψέ τα για 6 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει το ασπράδι και ο κρόκος. Εάν θέλεις ο κρόκος να πήξει τελείως, σκέπασε το τηγάνι με καπάκι και μαγείρεψε λίγο παραπάνω.
  • Ψήσε το ψωμί σε τοστιέρα (ή και στο φούρνο). Άλειψε τις 4 φέτες με αβοκάντο και λίγο αλάτι. Βάλε από 2 φέτες μπέικον, από ένα αυγό, σπαράγγια και από πάνω (ή στο πλάι) την άλλη φέτα ψωμί.

Tip

Το μυστικό της επιτυχίας εδώ είναι το αυγό να έχει μαλακό κρόκο που προσθέτη κρεμώδη υφή στο στόμα!

Read More

And More