Σπιτική αραβική πίτα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μυστικό για να έχεις πάντα το… συνεκτικό υλικό για τυλιχτές δημιουργίες. Η αραβική πίτα γίνεται πολύ εύκολα και φυσικά θα σου κοστίζει πολύ λιγότερο να την ετοιμάσεις μόνη στο σπίτι. Φύλαξε τις στην κατάψυξη για κάθε σαντουιτσάκι ή πιάτο στο οποία θα τις χρειαστείς!

Συστατικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1,5 κουταλιά σούπας ξηρή μαγιά
  • Λίγο αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε την μαγιά με το χλιαρό νερό και άφησε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά
  • Βάλε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και άνοιξε μια λακουβίτσα στη μέση, Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και τη μαγιά και ζύμωσε καλά
  • Άφησε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για τουλάχιστον 1,5 ώρα
  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 250oC
  • Χώρισε τη ζύμη σε κομμάτια ανάλογα με το πόσες πίτες θέλεις να φτιάξεις. Αλεύρωσε μια επιφάνεια και άνοιξε σαν φύλλο με έναν πλάστη
  • Στρώσε λίγο λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο για 5 λεπτά. Δεν θα πάρουν πολύ έντονο χρώμα γι’ αυτό πρόσεξε μην τις παραψήσεις και τις ξεράνεις
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησε σε σχαρούλα να κρυώσουν

Tip

Μην βάλεις τις πίτες αοφύ ψηθούν τη μία πάνω στην άλλη πριν κρυώσουν γιατί θα ιδρώσουν.

Read More

And More