Ατομικά πιτάκια ροδάκινου με γλάσο βουτύρου

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερά και γλυκά πιτάκια σφολιάτας με γέμιση ροδάκινο και μαύρη ζάχαρη

Συστατικά

  • 2 ώριμα ροδάκινα σε κύβους
  • 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς και σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ροδάκινα με τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια.
  • Κόψε κάθε φύλλο σφολιάτας σε έξι ορθογώνια και μοίρασε το μείγμα ροδάκινου στα μισά από αυτά.
  • Με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας κάλυψε τη γέμιση και ασφάλισε τη ζύμη γύρω-γύρω με ένα πιρούνι.
  • Τοποθέτησε τα πιτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  • Όσο κρυώνουν τα πιτάκια, βάλε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να πάρει χρώμα και άφησέ το να κρυώσει για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο βούτυρο τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι και ανακάτεψέ τα μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Πρίχυσε με το γλάσο τα πιτάκια.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164